Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-15-20, 02:52 AM   #51
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我都想玩完全版FF15,隻game完成度都唔知有無3份1
就算皇家版都改變唔到佢後半真係好頹好唔好玩
如果FF16可以係真正嘅versus13我唔介意比多個title FF15

不過我諗佢唔會攪新作住,完晒7先會有新作
7可以做嘅內容實在太多

舊 03-15-20, 08:36 AM   #52
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
JRPG真係得番XENO可以期待, 下一隻TOAR似乎都可以觀望下
話哂舊垃圾走左

舊 03-15-20, 02:44 PM   #53
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
得老任可以制著唔比佢亂咁黎
而老任相信如果有咁既時間 會逼佢開新作
印象中呢幾年佢係講過有機會都會講下ep6係乜黎
聽住先,當有個希望

引用:
作者: STRIFE 查看文章
JRPG真係得番XENO可以期待, 下一隻TOAR似乎都可以觀望下
話哂舊垃圾走左
老實講XB2真係強差人意
好在黃金國救番個故仔
同埋證明左本篇做得唔好係真係時間唔夠+人俾老任借晒
遲一年出成件事就完全唔同
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 04:30 AM   #54
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: HM 查看文章
4重制過啦...唔滿意就另一回事
其實1234都重制過
按順序就應該5先既
PS1/PSP版FF1、2個D叫高清移植ge!(唔算重製!)
NDS/PSP/iOS/Andriod版FF3、4個D先算係重製!

PS:做好晒FF7remake先好講其他啦! (順便HD+中文化埋CCFF7先啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 01:53 PM   #55
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
引用:
作者: STRIFE 查看文章
話哂舊垃圾走左
仲有Persona 既......
FF伏左幾集真是不了
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 02:04 PM   #56
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
印象中呢幾年佢係講過有機會都會講下ep6係乜黎
聽住先,當有個希望

老實講XB2真係強差人意
好在黃金國救番個故仔
同埋證明左本篇做得唔好係真係時間唔夠+人俾老任借晒
遲一年出成件事就完全唔同
XB2 最多叫合格,其實都好垃圾。

XBX2 同 XB remaster 係可以期待既
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 02:08 PM   #57
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
XB2 最多叫合格,其實都好垃圾。

XBX2 同 XB remaster 係可以期待既
由手機版發出
如果拎FF15同XB2比
XB2已經是中上了
黃金伊拉已經是神作
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 10:24 PM   #58
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: longlung 查看文章
如果拎FF15同XB2比
XB2已經是中上了
黃金伊拉已經是神作
黃金國只係補完劇情,玩法無變,都係咁無聊

講開 FFXV 同 XB2 既育成有 d 似,都係癈癈地
由手機版發出
舊 03-17-20, 10:54 PM   #59
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
PS1/PSP版FF1、2個D叫高清移植ge!(唔算重製!)
NDS/PSP/iOS/Andriod版FF3、4個D先算係重製!

PS:做好晒FF7remake先好講其他啦! (順便HD+中文化埋CCFF7先啦!)
GBA版FF1咪將魔法由回數制變MP制
平衡度都大幅調整

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
黃金國只係補完劇情,玩法無變,都係咁無聊

講開 FFXV 同 XB2 既育成有 d 似,都係癈癈地
由手機版發出
黃金國成個系統砍掉重練喎
雖然玩完黃金國我覺得本編一開始就想每隻blade都係可控制角色
但成50個blade都咁整未免太花時間
所以本編係衰時間唔夠...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 12:46 PM   #60
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:

黃金國成個系統砍掉重練喎
雖然玩完黃金國我覺得本編一開始就想每隻blade都係可控制角色
但成50個blade都咁整未免太花時間
所以本編係衰時間唔夠...
黃金國表面上係新系統,但玩落分別唔大,都係等 auto attack 出招。

最衰最衰係角色本身 auto attack 得三下,育成果 part 多 d 野玩都話丫,升黎升去都係 d % 改下就算,玩時根本唔會理既。

XB2 賣得係純賣肉
由手機版發出
舊 03-18-20, 01:10 PM   #61
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: longlung 查看文章
仲有Persona 既......
FF伏左幾集真是不了
Persona有買過3
但頂唔順日日要番學同充滿潮流感既音樂
試左陣就棄左
FF比12伏完冇再玩

TO換走戰犯會樂觀觀望下先
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 01:18 PM   #62
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Persona有買過3
但頂唔順日日要番學同充滿潮流感既音樂
試左陣就棄左
FF比12伏完冇再玩

TO換走戰犯會樂觀觀望下先
由手機版發出
簡單來說依家好多JRPG的故事都係唔得
同FF15一樣FF12都係有好多發展
而之後的base on FF12 XXX已經證明咗

所以都係玩下工房就算
快捷有女睇下開心下

唔似得玩甚麼真實的幻想咁偉大

xb2唔計人物,系統上都有唔少不足
同xb1比劇情真係比下去 扭得唔夠

至於gears的ep6 當聽完就算唔好咁認真

舊 03-18-20, 01:46 PM   #63
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
其實kingdom heart幾好

不過唔知算唔算係JRPG...

Sent from my iPhone using Gaforum

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 01:50 PM   #64
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
簡單來說依家好多JRPG的故事都係唔得
同FF15一樣FF12都係有好多發展
而之後的base on FF12 XXX已經證明咗

所以都係玩下工房就算
快捷有女睇下開心下