Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-06, 01:07 PM   #326
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 八仙果
對,是 GG 的喇叭,
而且個 Mon 也越來越光 ...

看來離「死」不遠矣。(笑)
唔..............如果是我的話, 一定會劏部舊機返o黎換o左的零件佢~~~
不知何解, 見到有問題的遊戲主機總是個心唔舒服似的(汗)~~~

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-06, 01:11 PM   #327
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: shtam
當年都幾鍾意玩 nights。。。雖則唔算好 free 咁周圍飛(其實只係一條直線跟住飛)。。。不過玩落個感覺都幾好。。。尤其係 christmas nights 都幾有氣氛。。。後來仲買埋個「光酥餅」咁大0既專用 joypad 0黎玩0忝。。。
當年我也有根性的玩下去, 一來畫面相當入目, 二來是遊戲自由度相當高, 可以不停的上上落落, 轉來轉去.........
奇怪的是當年的口碑相當不俗, 不知為何會沒有續集推出, 會否又是叫好但跌錢的問題(迷)???

舊 03-24-06, 07:32 PM   #328
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 劉公子
連人也近乎無位訓呢(汗)~~~
劉兄說真的嗎?
我一直有個夢想,
也是和家中有沒有地方有關。

很久不見。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-06, 07:35 PM   #329
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
當年都幾鍾意玩 nights。。。雖則唔算好 free 咁周圍飛(其實只係一條直線跟住飛)。。。不過玩落個感覺都幾好。。。尤其係 christmas nights 都幾有氣氛。。。後來仲買埋個「光酥餅」咁大0既專用 joypad 0黎玩0忝。。。
哈哈,說起來我到現在也未購入聖誕版,
很久以前見過 $20 ( 全新 ) 沒有買。

最記得以前連 Analog 版的 Nights,
全新只需 $50。

不知為什麼,我對 Nights 的興趣不大。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 03-24-06, 07:37 PM   #330
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
唔..............如果是我的話, 一定會劏部舊機返o黎換o左的零件佢~~~
不知何解, 見到有問題的遊戲主機總是個心唔舒服似的(汗)~~~
嘻嘻,
部機我放在柜頂「食塵」,
仲有隻寶石方塊陪佢。(笑)

舊 03-24-06, 08:03 PM   #331
八仙果
youtube 頻道

wink

很久也沒有圖貼,
近幾個月也忙於工作 ...

DC 用 8bit 版 VMS,
仿照 MD 版 16bit 的字樣及其主機的顏色 ( 黑及棗紅 ),
容量大小和普通 VMS 一樣 ( 200 Blocks ),
中國製造。

- 圖片已被八仙果刪除 -

此篇文章於 07-19-08 11:16 PM 被 八仙果 編輯。
舊 03-24-06, 11:51 PM   #332
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
八仙果兄你講起我又諗返當日我真係用 $50 就買0左隻正版0既 xmas nights 喇....

引用:
作者: 八仙果
哈哈,說起來我到現在也未購入聖誕版,
很久以前見過 $20 ( 全新 ) 沒有買。

最記得以前連 Analog 版的 Nights,
全新只需 $50。

不知為什麼,我對 Nights 的興趣不大。
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 12:13 AM   #333
wpp
我係黃比比

註冊日期: Jan 2006
我由貼下先 ,雖然吾係多

此篇文章於 03-25-06 05:09 AM 被 wpp 編輯。
wpp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 12:37 AM   #334
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
八仙果兄你講起我又諗返當日我真係用 $50 就買0左隻正版0既 xmas nights 喇....
你一講起又令我想起我那堆的 NIGHTS 遊戲(汗)............
開頭是一隻, 之後朋友又送(禮物), 買機又送, 跟遊戲買又送, 朋友唔要的又送..........
不講這些........ 見很久也沒有出相, 就貼o下這東西吧!!!
資料如下:-
名稱 : Laser Active SEGA MEGA DRIVE module (PAC-S1)
發售日期 : 1993年8月
售價 : 39800円

舊 03-25-06, 01:00 AM   #335
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
你一講起又令我想起我那堆的 NIGHTS 遊戲(汗)............
開頭是一隻, 之後朋友又送(禮物), 買機又送, 跟遊戲買又送, 朋友唔要的又送..........
不講這些........ 見很久也沒有出相, 就貼o下這東西吧!!!
資料如下:-
名稱 : Laser Active SEGA MEGA DRIVE module (PAC-S1)
發售日期 : 1993年8月
售價 : 39800円
呢件神物...我都好想要....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 01:18 AM   #336
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: antony chan
呢件神物...我都好想要....
o依!? 陳兄也有入手 Laser Active 嗎(迷)???
這件收藏品, 對我而言也帶點神的(汗)~~~

舊 03-25-06, 01:37 AM   #337
武-到
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
Smile

引用:
作者: wpp
...skip....
謝謝分享。但請將圖adjust一下,太大了,或者用link。謝!

講起dc, 真係要學下放圖上來先。雖然近排買左360, 但還是把dc拿出來,重玩隻bio cv又打sf3 3rd等等。太正了。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 03:04 AM   #338
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
o依!? 陳兄也有入手 Laser Active 嗎(迷)???
這件收藏品, 對我而言也帶點神的(汗)~~~
我沒能奈入它了...w
友人有入,但冇這件神物....
所以見到它...立即要拜一下...

GGFR
好Game分享
舊 03-25-06, 04:59 AM   #339
wpp
我係黃比比

[QUOTE=武-到]謝謝分享。但請將圖adjust一下,太大了,或者用link。謝!
知道了.知道了
舊 03-25-06, 05:00 AM   #340
wpp
我係黃比比

講起dc, 真係要學下放圖上來先。雖然近排買左360, 但還是把dc拿出來,重玩隻bio cv又打sf3 3rd等等。太正了。[/QUOTE]

等你了 快放圖
舊 03-25-06, 05:35 AM   #341
wpp
我係黃比比

我自已就好鍾意LEE隻,,同一時間要打敵人,,又要買戰車,又不能走太遠,,好有趣的,過了很久都冇一隻可比,到最後也出現了就是PIKMAN

又是同公司,又是一隻我比較少喜愛的射擊GAME,好像新不加如舊

此篇文章於 03-25-06 05:40 AM 被 wpp 編輯。
舊 03-25-06, 01:40 PM   #342
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
我自已就好鍾意LEE隻,,同一時間要打敵人,,又要買戰車,又不能走太遠,,好有趣的,過了很久都冇一隻可比,到最後也出現了就是PIKMAN
這隻我也很喜歡玩, 記得以前同細路經常互炸(汗)~~~
這遊戲我最愛是霸了中間位置的基地, 然後飛去同敵人硬併(笑)~~~

舊 03-25-06, 01:45 PM   #343
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
我沒能奈入它了...w
友人有入,但冇這件神物....
所以見到它...立即要拜一下...
這件收藏對我來說, 一來是神物, 二來偶上到而又入到手又是神怪(笑)~~~
Laser Active 的淨主機還不算難找, 看一看日本 yahoo 便知........
反而想找那些 module 就難了點, 尤其是那個卡拉 OK 的 module(汗)~~~

舊 03-25-06, 01:49 PM   #344
antony chan
大合奏部隊!

引用:
這件收藏對我來說, 一來是神物, 二來偶上到而又入到手又是神怪(笑)~~~
Laser Active 的淨主機還不算難找, 看一看日本 yahoo 便知........
反而想找那些 module 就難了點, 尤其是那個卡拉 OK 的 module(汗)~~~
所以我才說MD Module是神物...
見到個價,已經連部主機都唔想入....

正式D講...有錢都不是這樣敗吧...

GGFR
好Game分享
舊 03-25-06, 02:37 PM   #345
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

大大們又開始出動放毒

最近...幾乎無比過錢SEGA

舊 03-25-06, 02:51 PM   #346
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
所以我才說MD Module是神物...
見到個價,已經連部主機都唔想入....

正式D講...有錢都不是這樣敗吧...
所以我才說給我偶到而又入到手是神怪呢(勿打頭)........
但.......仲神怪的是我用低價入手的, 你話神唔神(逃)???

P.S. 有無興趣睇埋個卡拉 OK module???

舊 03-25-06, 05:53 PM   #347
wpp
我係黃比比

引用:
所以我才說給我偶到而又入到手是神怪呢(勿打頭)........
但.......仲神怪的是我用低價入手的, 你話神唔神(逃)???

P.S. 有無興趣睇埋個卡拉 OK module???
低價入手的?勁呀

舊 03-27-06, 04:03 AM   #348
八仙果
youtube 頻道

劉兄,果然很毒!
其實這東東要怎樣接?

謝謝分享。

舊 03-27-06, 04:05 AM   #349
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
講起dc, 真係要學下放圖上來先。雖然近排買左360, 但還是把dc拿出來,重玩隻bio cv又打sf3 3rd等等。太正了。

等你了 快放圖[/QUOTE]

我部 DC 已經光耀入柜了,
偶爾才取出玩玩遊戲。

360 嘛,玩的時間其實不比 DC 多,
只是一個入柜,一個長駁 CRT Mon,
就是以前 DC 用的 Mon 罷了。

買了 XBOX 版 SF,
所以 DC 版可以放進收藏柜。(笑)

舊 03-27-06, 04:06 AM   #350
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:

- SKIP -
哎呀!就是這個 ...
其實是否只有一些版圖而已?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 我的世嘉年代 八仙果 電視遊戲討論版 1022 05-28-22 12:26 AM
大家還在玩DREAMCAST嗎?[廉價DC GAME報料區] IDGAF 攻略及心得交流區 616 11-19-11 10:56 PM
Dreamcast 之死因 ?????? labeebilly 電視遊戲討論版 32 07-13-06 11:04 PM

現在的時間是 09:22 PM

手機版 | APP版