Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-02-19, 01:31 AM   #101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
但呢一季得返兩集 可能唔會解開baby yoda 身世
放心,全季共8話,仲有4話,仲有萌爆嘅 50 歲嘅 BB 過你睇。

舊 12-02-19, 09:53 AM   #102
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
放心,全季共8話,仲有4話,仲有萌爆嘅 50 歲嘅 BB 過你睇。
原來係8集 ...成日以為得6集

今集終於因為食野而除頭盔
但照計個阿媽同D細路應該一抬頭就望到佢個真樣

唔通佢極速塞晒成碟野同埋杯茶入口...再立即帶返頭盔 XDDDD
諗起都覺得好好笑

50歲仲可以叫BB 係佢先work ~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-19, 05:36 PM   #103
肉羊哩咖
griffin611

做過恐龍片,就識得導演返恐龍片?

1 今話個導演係 Bryce Dallas Howard ,佢係 Ron Howard 個女,係 Jurassic World 系列女主角,唔知係咪咁,今話隻 AT-ST 好有啲恐龍 feel,由腳印到紅色「大眼」。
2 有人批評今話班村民一個人都無死,好唔合理,一來好明顯班山賊蝦啲手無寸鐵嘅村民就叻,二來本人唔係好打得,你睇佢哋用部 AT-ST 射極都唔中人就知,三來佢哋無諗過班村民會「勇武」起嚟
3 亦有批評話有裝甲嘅 Mando 唔出去引隻「恐龍」,而係件無乜防具嘅女角去「送死」,喂,件 AT-ST 雖然打極都唔中,不過佢支主炮唔係一般 blaster, Mando 件甲都未必頂到,加上係女角有計嗰個,佢走出去相當正路。
4 隻 AT-ST 兩邊仲有對人嘅武器,不過好似電影同呢度都無用過。
5 據 IMDB 透露,下一話 Mando 會去幫個新米獵賞者,再下一話會跟其他僱兵去執行個極危險任務。睇嚟跟住嘅都仲係好單元咁。

舊 12-02-19, 05:49 PM   #104
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
做過恐龍片,就識得導演返恐龍片?

1 今話個導演係 Bryce Dallas Howard ,佢係 Ron Howard 個女,係 Jurassic World 系列女主角,唔知係咪咁,今話隻 AT-ST 好有啲恐龍 feel,由腳印到紅色「大眼」。
2 有人批評今話班村民一個人都無死,好唔合理,一來好明顯班山賊蝦啲手無寸鐵嘅村民就叻,二來本人唔係好打得,你睇佢哋用部 AT-ST 射極都唔中人就知,三來佢哋無諗過班村民會「勇武」起嚟
3 亦有批評話有裝甲嘅 Mando 唔出去引隻「恐龍」,而係件無乜防具嘅女角去「送死」,喂,件 AT-ST 雖然打極都唔中,不過佢支主炮唔係一般 blaster, Mando 件甲都未必頂到,加上係女角有計嗰個,佢走出去相當正路。
4 隻 AT-ST 兩邊仲有對人嘅武器,不過好似電影同呢度都無用過。
5 據 IMDB 透露,下一話 Mando 會去幫個新米獵賞者,再下一話會跟其他僱兵去執行個極危險任務。睇嚟跟住嘅都仲係好單元咁。
玩過Jedi Fallen Order
AT-ST 仲有小型導彃同埋近距離既對人地雷
不過都可以作話 Empire 執笠後 冇補給已經用晒了
係得返唔係實彈既 Blaster 可以用
舊 12-05-19, 05:17 AM   #105
肉羊哩咖
griffin611

諗多咗⋯⋯

1 個寡婦點解識開鎗,仲要射得咁準?有人話佢以前係 Stormtrooper 嚟,帝國曾經嚮呢個星球有駐軍-- 亦解釋咗點解有部 AT-ST -- 而家帝國無咗,佢個部隊散晒,佢就留低結婚生女隱居,佢老公可能被啲山賊殺咗。不過本人覺得佢鎗法未免太準(OK,你話 Mando 支鎗好嘢都得),不過佢個女點睇都唔止5歲咁細個。
2 啲追踪器點可以咁遠都搵到目標?靠 DNA? 定係嗰嗰銀河其實個個都有註冊之頪,有個 biometric 資料庫之類?本人覺得係有個資料庫,但應該有好多個人數據。
3 Cara Dune 究竟咩事要走佬,而懷疑佢頭上有個賞金?佢應該唔止做逃兵咁簡單,希望之後會有交待。

第七話會提前嗰個星期三(18號)上架,敬希留意。

另:有人將 Episode 3 RotS 入面 Yoda key 成個細路,仲同 Darth Sidious 大戰,結局出人意表,幾 hit 吓添,去片!

舊 12-06-19, 12:02 AM   #106
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian 成為全世界至 top 個電視片集,恭喜恭喜:
https://www.businessinsider.com/the-...9-12?r=US&IR=T

舊 12-07-19, 12:16 AM   #107
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian S1E05

1 終於有場太空戰,細細哋但好精彩,好過前傳嗰啲,睇完有啲想去玩 EVE Online 添~
2 去到一個好熟識嘅老地方
3 萌力真係好強,但係錢就一樣照屈,一樣要收
4 今話由 Dave Fioni 編同導,好過第一話好多
5 (算唔算劇透?)呢次徒弟打低師傅,拍沙漠好過 AtoC 太多啦(咁呢個 level 又未免易得滯)
6 Agent of S.H.I.E.L.D. 阿 May 姐有份做,打得幾好睇
7 暫時 3 > 4 > 5 > 1 > 2

一時間諗到咁多,等埋各位老細睇咗再傾。

此篇文章於 12-07-19 03:47 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 12:19 PM   #108
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
萌叔育成05
50歲萌B繼續人見人愛
終於有宇宙戰,不過1on1,算係咁
沙幕飛車 不過入夜真係近乎全黑,仲黑過GoT果場大戰

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 05:44 PM   #109
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

我睇果個版本個夜戰又算ok ...都睇到發生乜野事...
可能係因為我用大電視睇 GoT果集我都係電視睇都睇到唔係全黑

今集去返同一間Pub 但居然冇同一隊band

其實Mando 現在件甲真係好勁 中幾次sniper rifte 都冇野
但真係太閃閃令太搶眼...係人都知係佢

另外獨留子女在家是不對的!!

此篇文章於 12-07-19 05:50 PM 被 PiroPiro 編輯。
舊 12-07-19, 06:06 PM   #110
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
今朝背光睇係差啲
今晚再睇果段都睇到做乜
Mando件甲閃同馬沙啲機體用色同一道理
達達B成50歲,可能仲seafood過mando,跟本係boss baby,唔洗擔心啵

此篇文章於 12-07-19 06:11 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-07-19, 06:08 PM   #111
肉羊哩咖
griffin611

技術控留意:今話 The Mando 其實全部都係廠景,一啲外景都無!!!

有透隨後~~~

舊 12-11-19, 02:48 PM   #112
肉羊哩咖
griffin611

Mando S1E05

繼續劇透嚴重

1 今話評價極端,有人鍾意,有人覺得乜都無揭露,乜都無新故仔,得8話仲要有話填數。
2 今話最大個 fan service 係返返去 Tantooine,見到「平靜」咗好多,可能無咗 Hutt 呢個經濟圈,好多行業生意一落千丈,Star Wars 個 bar,無樂隊,無客,啲機械人可以自由走動,甚至變咗由機械人個掌櫃。
3 跟住個故仔真係一條線,不過有啲名物都要照一照面。
4 無乜人評,Mando 突然間好識講數。
5 今次個目標真係好難搞,不過 Beskar 亦相當堅,唔係 Mando 死咗幾次。
6 最初阿姐諗住玩條新仔,點知玩死自己(本人信佢真係拎咗當);不過好多人好似無留意,佢好可能真係去個太空港見一個人,好可能呢個人同跟住個故仔有關
7 跟住咩事唔講喇,不過最後個神秘人係乜水?可能成話發生嚮呢度就係因為咁。有人話係個 Giancarlo Esposito 演嘅 Moff,佢有隊 Death Tropper 好有勢吓,有人話係大名鼎鼎嘅 Bobba Fett,本人傾向後者,一來帝國幾難就咁落去 Tantooine,亦未必有需要,再夾埋上面個理由,阿姐個接頭人好可能係 Bobba,正式認證咗 Bobba 嚮 RotJ 之後死唔去。加埋,極可能 Bobba 有份追踪 Mando 都唔定。

舊 12-13-19, 11:26 PM   #113
C.Ryo
Game Master

Mando S1E06

前半有啲Guardian of the galaxy feel...
後面⋯葉問定john wick

此篇文章於 12-13-19 11:34 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-14-19, 03:50 AM   #114
肉羊哩咖
griffin611

Mando S1E06 (同阿女講 Baby Yoda S1E06)

1 暫時 3 > 6 > 4 > 5 > 1 > 2
2 今話由第二話個導演 Rick Famuyiwa 再執導兼編劇
3 又係一個獨立嘅故仔
4 居然有人抵擋到細路啲萌力
5 開頭慢咗少少,係幾似 GotG,但係去到扭橋,就變咗成人版 Home Alone。
6 好鍾意 Mando 周身裝備,但永遠唔係最好打嗰件,唔會突然亂開啲主角威能取勝。
7 部份結局真係意想唔到

有透隨後。

溫提:下一話提早週三上,大綱:
An old rival extends an invitation for The Mandalorian to make peace.

舊 12-14-19, 05:37 PM   #115
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

baby yoda show E06
Baby Yoda show E06

今集Baby Yoda 想用force ,但係比Mando 快一步
睇來佢未可以隨意控制到force

另外今集有美國知名 Stand up comedian Bill Burr 客串,成身都係槍 但槍法普普通通
Mando 自從帶左baby 之後 變左Batman
最後一個人都冇殺到 直接交比New Republic
佢件甲繼續屈機,我覺得總有一集會有野打得爛佢
反而將追蹤器帶返個space station 呢招有d 驚喜
三個x-wing 就搞掂

此篇文章於 12-14-19 06:32 PM 被 PiroPiro 編輯。
舊 12-14-19, 05:46 PM   #116
肉羊哩咖
griffin611

樓上老細注意劇透~

舊 12-14-19, 06:32 PM   #117
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
樓上老細注意劇透~
唔好意思 太耐冇用Gaf 既function
舊 12-15-19, 01:13 AM   #118
肉羊哩咖
griffin611

唔緊要啦,收返得㗎喇~

見咁高興,本人都透埋一份,唔好執輸⋯⋯

1 今話最長,有成41分鐘,又有好多人話會對個主線無推展,唔好當睇緊 limited series 咁睇喇,唔係下下都要擺大龍鳳嘅;今話又講多少少 Maondo 個過去 -- 開始有少少睇 Cowboy Bebop 嘅感覺。唯一嘅分別係,雖然好多轉折,呢度最後都收到錢~
2 今次 Mando 為咗搵路費,走去搵佢個舊拍檔/老細 Ran,條友都幾串,一直呃緊 Mando ,唔係好靠得住。呢一話唔似前兩話,Mando 又玩番無口,幾好
3 跟住介紹其他隊員,Mayfeld 好介意人哋當佢係 Stormtropper,男人老狗,好小器啫。睇嚟呢套嘢好鍾意請啲諧星客串,睇評論先知,繼第一話同第四話,呢度係第三個
4 個位有對角嘅,有同族嚮電影第四部出過;Mando 幾乎出盡法寶都搞唔掂佢(支長鎗去咗邊?),結局要用到「星戰十大武器之首」-- 自動門先得
5 Qi'an 扮 Harley Quinn,都 OK
6 Zero 套杉太渣,太似人扮~~~
7 有角嘅同 Qi'an 一樣,搞喎個任務就幾叻~
8 居有夠胆死跌阿萌B落地?個演員收到死亡恐嚇未?
9 話 Mando 入面其實係個 Gungan 嚟,係星戰粉先識笑
10 佢啲隊友,同埋個犯 Qin,個個都性格鮮明,雖然幾老梗吓,尤其控製室個 Mexican standoff 呢度好出。
11 做新共和國士兵(「蛋頭」)嗰位,係 Clones Wars 入面配 Anakin 位聲優,真人又幾好樣噃。仲有,今話終於有人死,啲評論開心喇?!無聊~
12 唔知啲鎖係點運作,隻機械臂應該無晒動力都開到門?!
13 呢話啲配樂,同埋啲攝影都好正,尤其 Mando 搞掂 Mayfeld 嗰幕
14 Mando 玩不殺,唔係為錢,而係專業態度
15 (萌出沒注意)細路見 Zero 爆咗,以為係自己出手嗰度最萌~
16 最後出現嗰三部新共和國機,應該係舊型嘅 X-Wing( Mando 唔玩新電影嘅嘢?),而三個駕駛員都係呢部片嘅導演嚟,其中一位仲係今話個導演添(!!!),佢哋唔係就咁叫 pilot A B C,全部有名有姓㗎( credit 有出),Filoni 唔洗講,其餘兩位都似係 Star Wars fan 屎,乘機玩 cos
17 最後唔知 Ran 同 Qin 死唔死得,本人覺得 Ran 嘅生還機會會大啲啲,不過估佢唔到,死唔去反而被囚嗰三位應該之後會再出場玩報仇預定
18 唔係好明,點解最後 Mando 同細路講:「都話咗你呢個唔係好主意嚟啦」係點解
19 有冇人知最後 Mando 交粒珠畀細路,嗰首音樂係乜名? iTunes 上面搵唔到,因為從來無細路自己一隻 theme,呢隻幾夾
20 下一話,睇返 IMDB 上面嘅料,Giancarlo Esposito (Breaking Bad、Better Call Saul、The Boys)演嘅 Moff 登場,仲有第四話嘅 Cara Dune,係咪同獵賞公會阿頭 Greff 講和就未知。

此篇文章於 12-15-19 04:47 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-15-19, 05:58 PM   #119
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
唔緊要啦,收返得㗎喇~

見咁高興,本人都透埋一份,唔好執輸⋯⋯

1 今話最長,有成41分鐘,又有好多人話會對個主線無推展,唔好當睇緊 limited series 咁睇喇,唔係下下都要擺大龍鳳嘅;今話又講多少少 Maondo 個過去 -- 開始有少少睇 Cowboy Bebop 嘅感覺。唯一嘅分別係,雖然好多轉折,呢度最後都收到錢~
2 今次 Mando 為咗搵路費,走去搵佢個舊拍檔/老細 Ran,條友都幾串,一直呃緊 Mando ,唔係好靠得住。呢一話唔似前兩話,Mando 又玩番無口,幾好
3 跟住介紹其他隊員,Mayfeld 好介意人哋當佢係 Stormtropper,男人老狗,好小器啫。睇嚟呢套嘢好鍾意請啲諧星客串,睇評論先知,繼第一話同第四話,呢度係第三個
4 個位有對角嘅,有同族嚮電影第四部出過;Mando 幾乎出盡法寶都搞唔掂佢(支長鎗去咗邊?),結局要用到「星戰十大武器之首」-- 自動門先得
5 Qi'an 扮 Harley Quinn,都 OK
6 Zero 套杉太渣,太似人扮~~~
7 有角嘅同 Qi'an 一樣,搞喎個任務就幾叻~
8 居有夠胆死跌阿萌B落地?個演員收到死亡恐嚇未?
9 話 Mando 入面其實係個 Gungan 嚟,係星戰粉先識笑
10 佢啲隊友,同埋個犯 Qin,個個都性格鮮明,雖然幾老梗吓,尤其控製室個 Mexican standoff 呢度好出。
11 做新共和國士兵(「蛋頭」)嗰位,係 Clones Wars 入面配 Anakin 位聲優,真人又幾好樣噃。仲有,今話終於有人死,啲評論開心喇?!無聊~
12 唔知啲鎖係點運作,隻機械臂應該無晒動力都開到門?!
13 呢話啲配樂,同埋啲攝影都好正,尤其 Mando 搞掂 Mayfeld 嗰幕
14 Mando 玩不殺,唔係為錢,而係專業態度
15 (萌出沒注意)細路見 Zero 爆咗,以為係自己出手嗰度最萌~
16 最後出現嗰三部新共和國機,應該係舊型嘅 X-Wing( Mando 唔玩新電影嘅嘢?),而三個駕駛員都係呢部片嘅導演嚟,其中一位仲係今話個導演添(!!!),佢哋唔係就咁叫 pilot A B C,全部有名有姓㗎( credit 有出),Filoni 唔洗講,其餘兩位都似係 Star Wars fan 屎,乘機玩 cos
17 最後唔知 Ran 同 Qin 死唔死得,本人覺得 Ran 嘅生還機會會大啲啲,不過估佢唔到,死唔去反而被囚嗰三位應該之後會再出場玩報仇預定
18 唔係好明,點解最後 Mando 同細路講:「都話咗你呢個唔係好主意嚟啦」係點解
19 有冇人知最後 Mando 交粒珠畀細路,嗰首音樂係乜名? iTunes 上面搵唔到,因為從來無細路自己一隻 theme,呢隻幾夾
20 下一話,睇返 IMDB 上面嘅料,Giancarlo Esposito (Breaking Bad、Better Call Saul、The Boys)演嘅 Moff 登場,仲有第四話嘅 Cara Dune,係咪同獵賞公會阿頭 Greff 講和就未知。

Baby Yoda show E06 續
Bill Burr 個角色可能真係原本係Stormtrooper ... 所以先槍法麻麻要靠多幾支槍

估唔到三集既導演都玩埋一份 Starwars 果然係有唔一樣既吸引力

今集d Guard Droid 好似係新型號 唔係impreial 又唔係以前果clone wars 果d

Zero 就好似係同Han Solo 電影入面果個係類似型號
舊 12-16-19, 07:08 AM   #120
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
Baby Yoda show E06 續
Bill Burr 個角色可能真係原本係Stormtrooper ... 所以先槍法麻麻要靠多幾支槍

估唔到三集既導演都玩埋一份 Starwars 果然係有唔一樣既吸引力

今集d Guard Droid 好似係新型號 唔係impreial 又唔係以前果clone wars 果d

Zero 就好似係同Han Solo 電影入面果個係類似型號
解答

Mando 套甲唔係無敵,第二話對住隻 mudhorn 都爛鬼晒,結果第三話要打過套新嘅。

Mayfeld 射擊唔差,第一次對住啲 droid guard 打得中幾鎗,但正面打唔爆,之後有幕從後偷襲,結果得手。

有眼利人仕見啲 droid guard 身上有新共和國標誌。

舊 12-16-19, 09:09 AM   #121
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
解答

Mando 套甲唔係無敵,第二話對住隻 mudhorn 都爛鬼晒,結果第三話要打過套新嘅。

Mayfeld 射擊唔差,第一次對住啲 droid guard 打得中幾鎗,但正面打唔爆,之後有幕從後偷襲,結果得手。

有眼利人仕見啲 droid guard 身上有新共和國標誌。

講起Stormtrooper..最近睇到條Fan Made 片

Stormtrooper 都可以好型

另外仲有由現在 Lucasflim 既 Creative Director Doug Chiang 講解Stormtroopers

舊 12-16-19, 10:17 PM   #122
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 03:04 PM   #123
肉羊哩咖
griffin611

長氣:The Mando S1E7 今日稍後上

舊 12-19-19, 12:07 AM   #124
肉羊哩咖
griffin611

I'm Gonna Make Him An Offer He Can't Refuse

The Mando S1E7:

1 暫時 7 > 3 > 6 > 4 > 5 > 1 > 2
2 有幾好睇,睇上面喇,Deborah Chow 再下一城
3 (萌出沒注意)今話細路由頭萌到尾,少啲定力都會係咁 pause 住唔去片,到有透嗰陣逐個同你數,再講
4 上一話好多客串,今話召返好多舊角返嚟,有位仲意想唔到
5 除咗賣萌,動作連場,爆棚咁滯,比之前咁多話嘅更好睇
6 可以透嘅係今話係季尾嘅上集,斷估 E5 嗰位神秘人未必揭曉
7 搞到真係好期待套 Obi-wan 短篇
8 有一幕令人諗返起 Firefly
9 下一話要耶誔節後

此篇文章於 12-19-19 12:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-19-19, 12:43 AM   #125
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

Ha ha 估唔到佢地係咁樣串連返起d 舊人
劇情真係好緊湊,一秒鐘都唔可以離開個電視

今集真係超好睇!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 09:27 AM

手機版 | APP版