Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-31-22, 05:10 PM   #776
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
如果之後5集都係咁嘅形式拍攝,我驚我睇完都變白咭佬
同意第一話真係唔太吸引人,尤其唔知底細嘅觀眾,本人有睇啲予告同解說打咗底,雖則今話審咗唔少貼士係乜事嚟,但一般人連唔啲線囉;聽有睇咗頭四話嘅評論講,嚮唔透嘅情況下,第二話會明朗好多,而且會好落去咁話喎。

舊 04-01-22, 01:13 AM   #777
肉羊哩咖
griffin611

啱啱公怖, Obi-wan 劇要到五月廿七,星期五上,一次過上頭兩話:

舊 04-01-22, 05:52 PM   #778
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Moon knight E1,早咗 10 分鐘開始

1 主角設定咗,動作好快嚟料
2 德國?!好刺激
3 好明顯大玩唔可靠敍事者
4 你部手機無日期嘅咩?!
5 搞到好混亂,跟住玩陰森氣氛,好在⋯⋯
6 啲 CG 都 OK,但少咗啲唔夠喉

整體中上,都叫做期待下一話。
整體ok

舊 04-05-22, 03:09 PM   #779
肉羊哩咖
griffin611

唔好到時話觀眾知,呢啲全部都係男主角嘅 FF ,係就翻枱。

(聽日要開工,所以改定樓名先啫)

舊 04-06-22, 03:31 PM   #780
肉羊哩咖
griffin611

Moon Knight E2
  1. 又提早咗
  2. 繼續用 Steven 做視點
  3. 呵呵,有福啦~
  4. 真係之後要解釋一下點解噉論盡
  5. 嚟料喇
  6. 有進一步解說,好有 Venom 嘅味
  7. 個辯論幾有意思
  8. 又話唔想用,上一話咪又用過!
  9. 嘩~
同意有指如果上個禮拜播埋呢話,會清楚好多。

總結:呢套似仮面騎士多個蝙蝠俠,今話特技差啲,啲嘢去得好快,後面唔好跌 watt 就好

此篇文章於 04-07-22 12:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-22, 04:39 PM   #781
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
月光騎士第二集,劇情比想像中進展快得多(畢竟只有6集)

原作漫畫讓讀者分不清到底主角是真的有能力還是神經病的感覺真是做到出來(某方面敵人的設定又是合理省錢的做法

第三人格(?)的性格和想像中差很多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-22, 06:11 PM   #782
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
月光騎士第二集,劇情比想像中進展快得多(畢竟只有6集)

原作漫畫讓讀者分不清到底主角是真的有能力還是神經病的感覺真是做到出來(某方面敵人的設定又是合理省錢的做法

差D唔記得今日星期三有ep2

舊 04-06-22, 09:32 PM   #783
鐵之侍

https://collider.com/moon-knight-dir...e-kevin-feige/

製作人解話Mcu版只有兩個人格,簡單來說現在有點像平成後的幪面超人那樣

不過看ed還是覺得最後會出現第三人格就是了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 04-08-22, 12:18 AM   #784
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
老細嘅推測有道理⋯⋯

舊 04-13-22, 04:19 PM   #785
鐵之侍

月光騎士第3集,Marvel的神系人物大部份都是這種高高在上不愛理的態度嗎

感覺今集更暗示是第三人格的說

舊 04-13-22, 04:22 PM   #786
肉羊哩咖
griffin611

Moon Knight S3: 世界觀擴大咗好多,枝葉唔太多但夠深度,比上兩話仲要出式;動作一流, CG 好咗,Steven 個舖排原來有用嘅~ 真係有第三人格,而下一話預佢爆更多真相。

睇 Heavy Spoilers 條片講,呢一話做「有錢佬」嗰位演員個遺作~

此篇文章於 04-13-22 04:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-14-22, 07:03 AM   #787
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
睇完第3集⋯⋯想知主角下集仲變唔到身⋯⋯

感覺第3人格既人間體都好勁
根據過往MCU劇主角實有件最終戰既衫,九成就由佢變身出黎

[9up]
應該第3人格先係主角本尊!?(傭兵?)
當初就係唔想死先求月神復活佢,結果人格被封印向身體入面,只有生命受威脅時先出現救自己。

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-22, 09:03 AM   #788
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
個聽證會……未免太兒戲吧……
大佬你哋唔係個犯講話無,你哋就信掛……
更何況你哋甚麼身份呀?佢有無做到,你哋乜都唔知?

舊 04-15-22, 05:51 PM   #789
肉羊哩咖
griffin611

試答

Harrow 玩嘅策略係捉眾神嘅心理。其他神一向唔老嚟月神,嫌佢成日呱呱嘈,好管人間嘅事。再者指佢好搵唔搵,搵件心理有問題嘅友做代表,証明月神出發點唔係好意,只係想引神注意,加上 Harrow 同月神之前有瓜葛,抵賴佢有不軌意圖,所以啲神信佢唔信主角。

呢挺手法可謂 What-about-ism。例:A國指摘 B國立法阻礙言論自由, B國反指 C國有販賣奴隸同實行帝國主義嘅歷史,點解 A國唔出聲。

舊 04-16-22, 11:26 AM   #790
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Marvel啲神只係外星人,並唔係全能,亦唔係創造者,要咁諗先得。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-22, 03:41 PM   #791
肉羊哩咖
griffin611

Moon Knight E4: 嘩,傳聞果然係真嘅!咁都得?!開頭啲設定都已經好爆,後三份一仲⋯⋯留意當中有好多人物前幾話出過場。

舊 04-20-22, 07:09 PM   #792
鐵之侍

我就是想看見血算插眼啦,marvel要做還是可以啊

最後一幕也算好笑

舊 04-27-22, 04:21 PM   #793
鐵之侍

月光騎士 第5集

居然可以做到漫畫那種似是而非,難分真還是假

不過餘下最後一話能收得好嗎?有少少擔心

舊 04-27-22, 05:05 PM   #794
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
老老實實
我比呢套好高評價,咁多套劇暫時最正呢套
拍得好,演員演得好,故事唔係卡通片
冇比「mcu」框住
不過齋鍾意mcu英雄片爽片就未必啱睇
期待下集結局

舊 04-27-22, 09:07 PM   #795
肉羊哩咖
griffin611

Moon Kinght S5 - 繼續噉都得,開好多估兼好跟某個漫畫故仔,個結局真係唔知佢點收科,因為到而家都仲有好多可能~ 畀足一粒鐘拆掂佢~

佢之前講話呢個係單體,唔會有第二季;睇個結局點走,可以客串或者群戲入面出場掛。

舊 04-27-22, 09:31 PM   #796
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Moonknight 5
4, 5 都係Oscar Isaac 個人show,解完一埋又繼續仲有埋迷,結局點玩倒很期待,雖然正路就是會完全體復活變身之類

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-22, 11:22 AM   #797
王小虎

註冊日期: Apr 2002
一般係被虐打時製造一個堅強的人格來承受,不過咁奇怪佢係製造一個懦弱的人格,而佢明明承受咗虐打,反而會唔記得晒?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-22, 04:32 PM   #798
肉羊哩咖
griffin611

可能係第三人格頂咗,但係最後都頂唔順變咗態。

舊 05-03-22, 12:52 AM   #799
肉羊哩咖
griffin611

Moon Knight 最終回予告
內有劇透,不喜勿入

舊 05-04-22, 03:31 PM   #800
肉羊哩咖
griffin611

Moon Knight 最終回

- 得 9 個字?!啫係 7 個字多少少時間?!
- Ethan Hawke 真係正
- 一念天堂,一念⋯⋯
- 用呢個方法, 渣啲噃
- 原來隻河馬有啲嘢
- Yeah, sky beam, yeah
- 最冇用嗰個今次有啲用
- 終於登場⋯⋯
- 吓。! 就咁?!
- 原來有下文⋯⋯

此篇文章於 05-04-22 03:34 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 02:15 AM

手機版 | APP版