Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-21-21, 10:55 PM   #426
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
  • 老細應該記得,呢套原本係接 Black Widow 電影,亦係 MCU D+ 系嘅頭炮,個型格似足;MCU咁大,講嘅嘢可以好多瓣數,所以轉 WV 做開頭無話唔得,只係想像一下,如果照住原案咁安排,而個頭係呢話咁,電影級數嘅動作,可能會悅目啲咁啫。
我就覺得現在這個安排,先播WV小品式製作,之後才播神鵰與楊過這大製作會好好多!

因為如果先播神鵰與楊過這樣的大製作,之後實會有人嘈第2套的WV是否縮了水?而第3套的洛基傳亦會有很大的壓力,可能會被話之後兩套都沒有第一套的水準。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 05:02 PM   #427
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
趁住大部份人都睇晒啲大片,「炒冷飯」講啲「舊聞」:

Gina Carano 被封殺咗都成個月「咁耐」,11 號 Forbes 《福布斯》出咗篇文,開聲質疑滴住嚟CEO 「炒」Carano 呢個決定,話佢標準不清、虛偽同顯出管理不善。
https://www.forbes.com/sites/genedel...nd-management/

留意:
  1. 福記係畀啲投資者睇嘅刊物,唔係娛樂新聞報嚟。
  2. 現任 CEO Bob Chapek 係滴住嚟史上第一個被點名批評嘅 CEO。
  3. 成篇文完全無提過真正落手「炒」人嗰位,個準星完全對住 Chapek。

Chapek 係管啲樂園上位,佢做「度叔」做到有「朵」。呢兩年滴住嚟啲收入有幾好,大家心中有數,而家佢旗下《星戰》靠 Mando 有返啲起色,咁搞法對未來錢銀有乜影響係未知之數。另一方面,呢篇嘢究竟係因為有人頂唔順滴住嚟自斷「錢途」,定係有人放汽球玩辦公室政治遊戲?木宰羊。

-----------

講返啲無咁離題嘅嘢,頭兩部 D+ 有得「優先」睇嘅電影啲反應都唔好之後,近日 Marvel 放風 Black Widow 嗰(美國)上映期會係「嚮最後一刻」決定,啫係有可能又會係 D+「優先」觀看。

此篇文章於 03-22-21 05:13 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-21, 04:24 PM   #428
肉羊哩咖
griffin611

隊長大平賣

FAWS S1E2:動作同角式描述同樣好,節奏明快,啲新角好快現出嚟,尤其個「A貨」。笑料主要嚟至兩位主角。睇嚟有啲黑歷史會慢慢浮出嚟。

呢套講過會係好政治性,呢一話逐啲逐啲噉滲出陣味。

此篇文章於 03-26-21 04:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-26-21, 06:11 PM   #429
王小虎

註冊日期: Apr 2002
雖然Sam冇直接答點解要放棄個位,但我feel到的係,就係因為佢係黑人,其實佢唔想要人施予,係好自然就承受咗種族的壓力。

今集兩個一出嚟就比黑警歧視,同佢個套The Banker劇情差不多,你就知點解佢哋咁憤怒,The Banker好睇,而且有Nick Fury。

Isaiah演員係演Supergirl個火星獵人老豆,最神係Isaiah個孫會係Young Avengers之一,但套劇就冇映清楚,未cast到啱的人?

此篇文章於 03-26-21 06:14 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-21, 09:41 PM   #430
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
這集腐女們應大滿足

打鬥仍然精彩,雖然還算有戰力但果然都是銀樣蠟鎗頭的假隊長

那個人下集終於正式回歸了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-21, 10:35 PM   #431
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
神鵰·俠之二
美國關公無強化一無盾用立刻變番普通軍佬
觀感比WV好,不過浄番四集,主線似乎都係集集打下強化人集團,同兩兄弟點救贖番巨腸個legacy,似乎鵰兄家旅線又係會草草了事

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 05:30 PM   #432
肉羊哩咖
griffin611

黑歷史

正如樓上老細話齋:又「推倒」又互夾大脾,啲腐女仲係噉尖叫咩~

唔熟書,唔係上面提返真係唔知有噉多嘢,呢一話其實講咗好多嘢,幾有「深度」,濃縮過好多季番;睇埋下話大慨可以斷定佢夠唔夠時間。仲有,睇嚟真係審緊啲 Young Avengers 嘅種子。

件「A 貨」暫時都仲 OK,出發點都係「正氣」嘅,不過都係嗰隻「雖無過犯面目可憎」嘅格,同「隔籬」 The Boys 個 Homelander 有得揮(未睇過嘅老細好快啲去睇,套嘢極過癮兼比呢套去得更盡),睇佢幾時黑化;演員係 Kurt Russel 個公子嚟,好嘢。

佢個拍檔 Battlestar 原來都有來頭。

有啲嘢都係包返膠好啲

謎の幕後黑手 Power Broker,班 Flag Smashers 有能力可能同佢有關,條友唔係美軍就係同 Hydra 有關,暫時傾向係後者。

另一方面,有報指劇情會同全球疫症有關,今話班 FS 運嘅就係疫苗,咁啱嘅?!

此篇文章於 03-27-21 05:32 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-29-21, 09:54 PM   #433
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
似乎上星期笨大SHF誤透咗巨腸個盾最後到邊個手,搞到要改商品仕樣

舊 03-30-21, 06:40 PM   #434
肉羊哩咖
griffin611

Obi-Wan 開咗鏡。個期會係 Book of Bobba Fett 之後。仲出埋全員名單:

Uncle Owen 倆公婆有份預咗,本人諗當中會唔會有個係演 OB1 個舊相好呢?(有睇過 The Clone Wars 知係邊個)

舊 03-31-21, 02:48 PM   #435
肉羊哩咖
griffin611

唔知算係外傳定續集,The Bad Batch 講呢班「規格外品」The Clone Wars 之後嘅事,5月 4號上,逐個星期上一話。予告:

舊 04-02-21, 04:01 PM   #436
肉羊哩咖
griffin611

有好多(?)女!

FAWS E03 今話繼續緊湊,有人開始黑化,新勢力登場攪到主角變咗磨心。有感覺 The White Wolf 無佢講嗰兩年係好「平和」咁簡單。最精彩係之前出場過某奸角今次完全對版,演員做啲陰陰濕濕一流。場面比上一話大,啲筆蓆,呼。

感覺上啲予告片啲場面出晒噉滯。

斷估

個 Power Broker 其實就係 Shannon。

此篇文章於 04-02-21 04:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-02-21, 06:31 PM   #437
C.Ryo
Game Master

神鵰·俠·女 之三
鵰兄家族線原來咁用
舊人s再登場,淨番三集收唔收到咁多線

舊 04-02-21, 09:11 PM   #438
鐵之侍

想不到某人會變成這樣

救了莫頓出來果然會得罪某大國

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 04-02-21, 11:30 PM   #439
王小虎

都係spoiler

但係亦有可能係臥底,不過條線可能冇咁快收。

呢集開始誘導Falcon個shield的重要性,結局都預告咗。用六集電視來說服大家佢係新美國隊長,滿意?

Marvel都幾徹底,imdb係冇Ayo個cast。出Ayo唔出Okoye,唔知係咪schedule問題,TWD好似仲拍緊?
舊 04-03-21, 02:02 AM   #440
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
神鵰·俠·女 之三
鵰兄家族線原來咁用
舊人s再登場,淨番三集收唔收到咁多線
完到啩!
最多最後1集加長到1hrs囉!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-21, 04:52 PM   #441
肉羊哩咖
griffin611

沉默的 FAWS

今話先幾乎(?)出齊各路人馬, 加上啲予告片都出晒咁滯(細聲:基本上透咗個結局),剩返啲三話展開得夠嘅話應該趕得切完晒嘅 — 好似今話開頭嘅十零分鐘,放落畀 CW 啲劇集玩足你一話都唔出奇。呢套去得幾快,仲有足夠時間畀營造啲角式,算係咁~

【追加】某人個舞姿認真「搶鏡」,得嗰一秒度;睇咗兩次都唔覺,都係睇啲解說片先知。

至於今話變得最大嗰個⋯⋯

佢直頭 John Wick 上身,覺得佢仲有可能係 Power Broker,亦有可能為幕後人仕做嘢 — 可能係 Nick Fury,亦有可能係 Dr Zola

又有人傳最後會有特別客串~

估:
T’challa 有 50%
老隊長 細過 5%
Nick Fury 20% 左右

此篇文章於 04-03-21 05:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-05-21, 09:18 PM   #442
肉羊哩咖
griffin611

Loki 正式予告:

有啲就之前出現過嘅景。唔熟書,當中肯定有唔少彩蛋/復活蛋。而傳聞中嘅「女」Loki 仲未見。

舊 04-07-21, 01:13 AM   #443
肉羊哩咖
griffin611

複製人戰爭 2003

未播人人都踩嘅 The Clone Wars 動畫電影之前, 2003年 其實出過 The Clone Wars 電視動畫,由 Genndy Tartakovsky 製作/編劇/導演。D+ 而家播返, 改咗勁怪嘅名:Star Wars Vintage: The Clone War 2D Micro Series。 將啲短篇串埋兩套個零鐘嘅片。

好:各主角最重要係型,上至 Anakin,下至一堆複製人士兵,都識擺 pose。打嘅場面極精彩,尤其係 Mace Windu 同 Anakin 型到爆。 尤其 Windu 好打到,赤手空拳打爆啲敵兵,等等。【補充】連奸嘅,特別係 General Grevious 唔係之後寫到嘅噉,只係個奸險小人,呢度佢真係好打得,好惡,兩個大師級嘅搭兩件一般嘅 Jedi 都唔夠佢揪,亦解到佢嚮 RotS 入面點解係咁咳,不過呢套被打成非正統~

唔係咁好:畫風好九十年代嘅卡通,個人風格好強烈。故仔基本上係打打打,人物描寫欠缺,唔好講啲複製人兵。好多時冇對白,只係得動作場面,第二部仲有啲拖~

同系仲有啲 Ewok 片,不過覺得無謂嘥時間。

此篇文章於 04-08-21 04:47 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-09-21, 04:39 PM   #444
肉羊哩咖
griffin611

係咪應改叫 FAWSAZ?

FAWS S04: 今話開頭仲係好慢,仲好多人物描寫,係遲咗,去到中段,呢啲開始有回報,某人由好瘀變暴走到最後出事,佢演技一流。打鬥繼續好好睇,可惜室內嘅多。另一個重要角式反而出奇地無口~

上一話某人個舞姿~~~Marvel 居然整咗成粒鐘嘅 loop 版。可能算透,慎入:
https://youtu.be/5nEzCv5u1O8

—————
有人問 WV 會唔會出 BD,未知,反而有公司出咗 VHS 帶版!應該係正式授權。不過而家賣晒,有興趣去望望:
https://devstapes.com/

此篇文章於 04-09-21 05:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-09-21, 10:39 PM   #445
鐵之侍

雖然某人是自作自受活該出醜,不過也是可悲啦,只是這樣一來美國政府這次真是

阿干達真的不能隨便得罪

舊 04-11-21, 05:15 AM   #446
肉羊哩咖
griffin611

FAWS S05 呢一話可以話第一部 D+ 原創作品,玩到咁黑,玩到咁血腥,可能真係極限。題 The Whole World is Watching 係源至 68年反戰示威用語(見 The Trial of Chicago Seven 電影),近年用嚟反警暴示威,亦配合今話末個事件。

好似好多人未睇,包咗膠先
  • 開頭見 Bucky 點解咒,幾感人,跟手跳去上一話個尾,個對比好明顯。
  • 去到班「難民」嗰度,兩條友無晒符,反而奸人 Zemo 好識讀人攻心計,先攞到料;所以開頭有啲奇怪,佢無用咀「推」 John Walker 去搞喎個說德,而班近衛隊踩上門佢都無多咀,睇多次先明係得佢知道發生緊咩事。
  • 今話一方面講班 Flag Smashers 個想法,同埋個首領同 Sam 嘅交流,正正係一個正嘅奸角嘅版 -- 佢以為自己嘅目標係高尚,而無留意到佢嘅手法好有問題;亦正如 Zemo 講,拎超人能力嘅,好多都係至上主義者 -- 而 Flag Smashers 都唔係例外。
  • 另一個寫得勁正嘅係 John Walker,佢一話話多鬚,亦一步步黑化 -- 令到今話個尾噉震撼,一來被害嗰位細個嗰陣封 CA 做偶像,二來同 CA3 最後嗰幕成好大對比。 Seve Rogers 選擇不殺兼放棄個盾,同呢話好大個對比。演員好掂,而現實中佢受死亡恐嚇,好心啦。
  • 至於 Zemo,一下以為佢都會食 Super Soldier Serum,點知佢諗都唔諗踩鬼爛晒,而佢問 Sam 有機會會唔會食,Sam 一口話唔會,明顯為 Sam 最後繼承個盾而舖排。
  • 話時話,John Walker 一嘢打暈 Zemo,點解唔即刻拉人返歸?另:佢兩條友前一話仲同 GCR 合作,今話反而無 backup 嘅咩?
  • 講打,同近衛隊打嗰場最正,佢哋真係唔係講玩,Bucky 係 Super Soldier 都唔佢哋嗰皮~ 佢仲識「點穴」,點打?
  • 噉耐個真正大奸都未見人,係咪又玩誤導?今話兩位主角互窒減到得個 TT,失色咗少少。

傳聞下一話會有個「驚喜」客串,聽住先~

更新:搞呢個劇出嚟嘅 Spellman 接受訪問,個神秘人會係邊個,有以下貼士:
  • 從未 MCU 出過場
  • 漫畫有嘅角式
  • 角式相當「貼地」,但好似雷神咁有好強嘅個性
  • 只此一次,唔會由佢開新戲
  • 由知名獲奬演員飾演

此篇文章於 04-13-21 12:21 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-13-21, 04:34 AM   #447
肉羊哩咖
griffin611

考慮咗一陣舖唔舖,不過都係上
最後兩回予告

舊 04-14-21, 09:22 PM   #448
王小虎

舊 04-15-21, 04:30 AM   #449
肉羊哩咖
griffin611

今年掃獎無數嘅 Nomadland,月尾卅號會嚮 Star 上,呢套個導演亦係執導 The Eternals~

另: She Hulk 已經開鏡。

舊 04-16-21, 04:29 PM   #450
肉羊哩咖
griffin611

邊度創傷後遺症患者

FAWS E05:故事幾乎意料之中,開始場交打得幾驚心動魄,但中間收返慢處理埋之前嘅事,唔算拖,人物寫得再深咗,去到尾準備好最後大戰,總結叫中上。

某人真係幕後黑手嚟~

此篇文章於 04-16-21 04:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 04:47 PM

手機版 | APP版