Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-13, 02:04 PM   #126
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
樓上個頭30分鐘內容,實在係太正啦!睇完更加想佢快o的出!!!

Q1:其實戰神系列個時間軸:
PSP版第1集-->GOW1-->PSP版第2集-->GOW2-->GOW3嗎?

Q2:依家新1集(GOW:A)係咪比PSP版第1集更加早嘅時間發生???

Q3:由於我對英文+希臘神話麻麻,請問今集一開始好多手嘅巨人係邊位神黎呢?
1. 係
2. 係
3. 唔清楚,不過如果有玩佢網上面個問答,第十章的獎品就係呢隻野的概念圖,佢地叫隻野做Hecaton,我喺網上搵左一陣,都唔見有類似名的神。
http://www.godofwar.com/en-us/rise-of-the-warrior/10/

Rise of the Warrior個問答獎品會送in game awards,但就唔肯定行版用唔用到,九成唔得,所以我之前都冇講比大家知,不過如果冇蝕底想玩的話,答案可以網上面搵(打google god of war ascension chapter X就搵到)。

Live action trailer

此篇文章於 02-02-13 02:33 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-13, 04:08 PM   #127
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
1月中入左舊+新宇宙威龍BD,(由其係新版拍得好好睇)
最近先得閒DL個GOW Demo,(我開左個新香港acc)
我有GOW:A E32012 demo,(試過DL完DEL Acc,發現個Demo係冇lock acc)
有興趣者請PM我,(及記得預留1440MB空位比ps3 DL用)
我會不定時PM回覆你地有關acc e-mail同pw。

引用:
作者: lovelllok 查看文章
有無方法可以借個demo尼玩
好想玩
P.S.:唔該開PM功能啦!!!PM寄唔到比你呀!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-03-13 04:18 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-13, 04:35 PM   #128
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
樓上個頭30分鐘內容,實在係太正啦!睇完更加想佢快o的出!!!

Q1:其實戰神系列個時間軸:
PSP版第1集-->GOW1-->PSP版第2集-->GOW2-->GOW3嗎?

Q2:依家新1集(GOW:A)係咪比PSP版第1集更加早嘅時間發生???

Q3:由於我對英文+希臘神話麻麻,請問今集一開始好多手嘅巨人係邊位神黎呢?
補充下先:
琴晚睇多次頭30分鐘段片,
發現段片係3:20睇到GOW:A一個SAVE要成4550KB空位
唔知今次個系統File要食幾多GB呢???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 02-03-13, 11:48 PM   #129
lovelllok
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
PSN  IDlovelllok
引用:
我有GOW:A E32012 demo,(試過DL完DEL Acc,發現個Demo係冇lock acc)
有興趣者請PM我,(及記得預留1440MB空位比ps3 DL用)

開左啦
唔該你呀: )
lovelllok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 05:06 AM   #130
mrk

引用:
作者: lovelllok 查看文章
開左啦
唔該你呀: )
想比你,不過系統:
lovelllok 選擇了不接受私人訊息或者沒有接受私人訊息的許可權。因此您不 能給他(她)發送私人訊息。

舊 02-04-13, 02:21 PM   #131
mrk

我已PM左GOW:A Demo者有:
benltc0000

引用:
想比你,不過系統:
lovelllok 選擇了不接受私人訊息或者沒有接受私人訊息的許可權。因此您不 能給他(她)發送私人訊息。
已收到你PM啦!!!
check e-mail啦!!!

此篇文章於 02-04-13 02:24 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-04-13, 03:18 PM   #132
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
我已PM左GOW:A Demo者有:
benltc0000

已收到你PM啦!!!
check e-mail啦!!!
係未有demo, 可否share 比我???, thx

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 05:11 PM   #133
海虎武神
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
Nintendo Switch IDSW-6160-7431-8343
PSN  IDseatigershark
引用:

mrk兄,請收pm,thanks!

舊 02-08-13, 02:10 PM   #134
王小虎

引用:
http://blog.us.playstation.com/2013/...war-ascension/
原來隻野全名係Hecatonchires,咁就搵到了
http://en.wikipedia.org/wiki/Hekatonkheires
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%99%...B7%A8%E4%BA%BA
舊 02-08-13, 03:51 PM   #135
mrk

唔該曬!!!

舊 02-12-13, 10:33 PM   #136
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.youtube.com/watch?v=lm8QsoQWhr8
Inside the mo-cap studio
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 11:22 PM   #137
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
God of War: Ascension Launch Trailer
http://youtu.be/VJMK8oFY1rA
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 11:56 PM   #138
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
美國PS Store預定明天推出單人遊玩體驗版「罪人的囚牢」,香港PS Store則後天。

http://blog.us.playstation.com/2013/...-on-psn-today/

http://blog.asia.playstation.com/com...%8826%E6%97%A5

此篇文章於 02-27-13 12:05 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 11:17 PM   #139
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: f2light 查看文章
美國PS Store預定明天推出單人遊玩體驗版「罪人的囚牢」,香港PS Store則後天。

http://blog.us.playstation.com/2013/...-on-psn-today/

http://blog.asia.playstation.com/com...%8826%E6%97%A5
香港PS Store已提早在今天(27日)推出中英韓版體驗版!
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 02:15 AM   #140
王小虎

舊 03-01-13, 09:35 AM   #141
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
點解仲未見有demo download?
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 09:38 AM   #142
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
問多一下....幾時出

舊 03-01-13, 10:44 AM   #143
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: darkvolver 查看文章
問多一下....幾時出
3月12

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 01:06 PM   #144
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
3月12
快lu 快lu 好期待
舊 03-01-13, 04:49 PM   #145
benltc0000
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2009
GAME已訂,佢普通版跟T-Shirt一件,問多轉話跟埋鎖匙扣,其實個扣跟唔跟嫁
(係信和3樓,藍店訂)
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 04:53 PM   #146
HIM

PSN  IDhim927
引用:
作者: benltc0000 查看文章
GAME已訂,佢普通版跟T-Shirt一件,問多轉話跟埋鎖匙扣,其實個扣跟唔跟嫁
(係信和3樓,藍店訂)
普通版應該唔送鎖匙扣, 可能你訂果間額外送俾你!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 08:37 PM   #147
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
作者: benltc0000 查看文章
(係信和3樓,藍店訂)
請問預訂幾錢
有冇件tee 既樣睇下 thx
舊 03-01-13, 09:07 PM   #148
安安

引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
請問預訂幾錢
有冇件tee 既樣睇下 thx

http://blog.asia.playstation.com/com...99%BC%E5%94%AE
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-13, 06:21 PM   #149
mrk

引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
點解仲未見有demo download?
今朝係港區PS Store已經見有得DL中韓英文版啦!(2869MB)
新Demo只得基本武器用,途中搭或者由敵人手中搶番呢o的劍冇得用,
個demo可以升武器Level,打到第2次對boss時,啱啱升到第2級,
畫質方面又再進步左,一開始清到連阿爺身上有幾多條傷痕都清晰可見。

P.S.:一見個File係2869MB咁大,先發覺個Demo係另一個新版本,唔係之前E3 2012個舊版本(715MB)。

此篇文章於 03-02-13 06:31 PM 被 mrk 編輯。
舊 03-02-13, 10:42 PM   #150
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
玩完demo覺得稍為不便係D敵人攻擊你之前既提示係武器發白光, 但主角把雙刀fing黎fing去果時又係發白光, 比人圍果時就哩度又閃果度又閃, 你知個鏡頭又鍾意zoom out展示個場景有幾宏偉, 搞到一大堆人圍毆果陣有時都分唔清係你閃定我閃, 避唔切D攻擊 或者到時正式版玩多陣就慣

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God of War IV ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 12-23-11 02:49 PM
God Of War II nakakula 攻略及心得交流區 25 11-15-07 12:11 PM
[PS2]God of war Q頭 電視遊戲討論版 4 07-23-05 03:21 PM

現在的時間是 02:20 PM

手機版 | APP版