Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-21-19, 02:33 PM   #176
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: david 查看文章
無失敗的MAN有機會係$ONY扭屎花玩O既O野...

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=498
全中...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 03:39 PM   #177
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
今趟真係FAR FROM HOME喇……

舊 08-21-19, 05:15 PM   #178
david
The One

TOM HOLLAND應該仲有片約,但而家就應該會由SONY渣旗。

其實諗深一層,SPIDIE由PHASE 4離開可能係一件好事,而家公佈佐O既PHASE 4藍圖除佐一陣伏味,就係一陣伏味,棄船可能係一線生機。

---
舊 08-21-19, 06:51 PM   #179
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: david 查看文章
全中...
這次明明是迪士尼超過份

為什麼還是鬧sony ...

轉貼島民
----------------
本來出資的是索尼
然後劇本拍攝主導的是米老鼠

做為合作索尼拿95%票房
米老鼠拿5%票房和周邊全部

現在是老鼠想改成拿50%票房+全周邊
但電影的全部出資的還是索尼

這是屁合作啊

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 06:56 PM   #180
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
這次明明是迪士尼超過份

轉貼島民
本來出資的是索尼

這是屁合作啊
因為總有人覺得既然MCU版拍得好睇,
你SONY貼錢都應該俾DISNEY拍落去啦~

舊 08-21-19, 06:57 PM   #181
david
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
這次明明是迪士尼超過份

轉貼島民
本來出資的是索尼

這是屁合作啊

我兩邊都有鬧好不好?鬧敵視你係其他串我鬧得甘O的,就O係你上面個POST我咪插緊敵視你囉。

---
舊 08-21-19, 06:58 PM   #182
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
商業世界係合約內就受法律約束,完全唔明白點為知啱定唔啱。有錢大家齊齊搵,皆大歡喜係唔係?可能佢地又有政治分歧XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 06:10 AM   #183
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Venom同變形金剛系列一樣得個票房好但口碑廢,頂多呃到啲MK潮人睇啫

「蜘蛛味」唔夠?冇Marvel世界觀做背景嘅蜘蛛俠電影先唔會係完全100%真嘅蜘蛛俠囉。

最慘係Tom Holland,佢嘅合約係跟Sony簽而唔係跟迪迪尼簽,所以Sony可以強行reboot然後照叫佢主演多至少兩套。
老細,你咪連派信嗰個都鬧埋先得㗎~ 本人兩部 Andrew Garfield 嘅同 Venom 都未睇。

睇多啲料,滴住嚟唔止要分一半蜘蛛俠票房錢,連所有 $ony 揸住嘅 Marvel 角式電影,話事權佢都要有一半,幾乎要食返 $ony 手頭上嘅 Marvel 嘢咁滯。除非講數嗰位係滴住嚟派去嘅臥底,否則咁嘅條件一間有正常頭腦嘅公司行政人員係唔會接受嘅。除非係滴一心諗住要踢走蜘蛛俠走,否則表面似係獅子王上身。

$ony 之後出咗新聞稿,好客氣,好讚 Kevin Feige,亦提到講數嗰建議過七三咁分,但滴住嚟唔接受啫。 D23 嚟緊,滴住嚟有乜後著好快知。

此篇文章於 08-22-19 06:15 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 08:12 AM   #184
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

此篇文章於 08-22-19 08:15 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 12:59 PM   #185
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Evil vs Evil, 我只係可惜以後無得睇Zendaya MJ.........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 02:05 PM   #186
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: ahleung 查看文章
Evil vs Evil, 我只係可惜以後無得睇Zendaya MJ.........
點解丫??
由手機版發出
舊 08-22-19, 03:27 PM   #187
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
按之前兩間公司嘅合作方式,
只要接落嚟嘅蜘蛛俠電影同MARVEL世界完全抽離
照道理係可以原班人馬拍落去……

不過我覺得暫時啲消息都只係談判手段,
未到最後一刻, 所有嘢都唔好講得太實……

舊 08-22-19, 03:54 PM   #188
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
返去跟venom一齊打carnage

舊 08-22-19, 06:53 PM   #189
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
點解丫??
由手機版發出
我自己估會換人reboot o者
如果原班人馬再拍, 但又唔可以係 part of MCU, 咁Marvel一定會對劇情好多限制. 因為你故事中發生咩大事件, 就同MCU夾唔埋.

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
希望吧. 而家呢個cast我都睇得幾開心. 唔想又reboot又要我嚮腦內reset一次D人物背景
舊 08-22-19, 08:33 PM   #190
david
The One

引用:
我自己估會換人reboot o者
如果原班人馬再拍, 但又唔可以係 part of MCU, 咁Marvel一定會對劇情好多限制. 因為你故事中發生咩大事件, 就同MCU夾唔埋.

希望吧. 而家呢個cast我都睇得幾開心. 唔想又reboot又要我嚮腦內reset一次D人物背景

而家興玩咩多元宇宙可以亂Q咁改動漫原設定O架嘛,話之前只係SPIDIE發佐場惡夢咪重新玩過囉,唔駛REBOOT照用TOM HOLLAND玩新故事。

---
舊 08-22-19, 08:58 PM   #191
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
老細,你咪連派信嗰個都鬧埋先得㗎~ 本人兩部 Andrew Garfield 嘅同 Venom 都未睇。
嘩,師兄,洗唔洗咁大反應?又唔係話你。冷靜啲,我都唔認為大家睇開MCU嘅會有睇嗰啲 XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 09:05 PM   #192
Game Master

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
好似Happy,Nick Fury呢啲角色就冇得再借過嚟用。

(仲要Happy無得再同Aunt May一齊。將呢對情人格硬拆開,簡直係殘酷!

蜘蛛仔身為鐵甲佬接班人嘅設定神秘消失咗,IW+Endgame啲角色消失咗5年但歲數冇變到嘅設定又唔知佢打算點解畫。

如果Sony真係離開MCU,真係無得佢唔reboot囉。

引用:
不過我覺得暫時啲消息都只係談判手段,
未到最後一刻, 所有嘢都唔好講得太實……
我都覺得係談判手段,而家個波喺迪迪尼度。

舊 08-23-19, 01:04 PM   #193
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實分分鐘直接賠錢拎番個版權~

舊 08-23-19, 05:15 PM   #194
肉羊哩咖
griffin611

Thumbs up

有消息指講掂數,已知大致係 $ony 滴住嚟 七三分賬, Tom Hollan Spiderman 3 之後簽多六部(可以再簽多一部),其中有三部係大學生活,另三部係 MCU 「客串」兼有更多戲份,啲片會由滴住嚟有份出資,單體片會由 $ony 發行,但係滴住嚟會拎晒全部網上同串流放映權(啫係上 D+),而其他 Spider-verse 真人片都會係咁。

Venom 會入 MCU (?!)

$ony 保留返 Spider-verse 電視播映權。

詳細個「 鵰」會週末前搞掂咁話;成事嘅蜘蛛仔 D23 有個 panel。

來源:

此篇文章於 08-23-19 05:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-19, 05:20 PM   #195
半人馬-RigiL-
Game Master

謝資訊
咁樣正路好多,係商業同fans層面都係 XDDD
由手機版發出
舊 08-23-19, 05:23 PM   #196
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
希望真係傾得掂啦~

PS. DISNEY明知第2集之後會重新傾過個DEAL,
第2集仲擺咁多伏線, 係諗住食硬SONY冇得SAY NO?

舊 08-23-19, 05:24 PM   #197
Game Master

https://www.digitalspy.com/movies/a2...ert-downey-jr/

Tom Holland今日喺IG發咗個好神祕嘅文,有埋RDJ客串,淨係講咗句 "We did it Mr Stark"

睇嚟真係好快會知係咪兩邊成功傾掂數。

此篇文章於 08-23-19 11:03 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 08-23-19, 05:32 PM   #198
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
希望真係傾得掂啦~

PS. DISNEY明知第2集之後會重新傾過個DEAL,
第2集仲擺咁多伏線, 係諗住食硬SONY冇得SAY NO?
如果個新「鵰」真係如上咁傳,滴主嚟不單止有更多 $$$ 收入,仲變相拎返更多話事權,基本上係拎返個版權咁滯。而家 MCU 係紅係掂,當然成個蜘蛛招牌係有好大幫助,但長遠嚟講,睇返狐狸個處境,未必係好事。

舊 08-23-19, 06:20 PM   #199
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
https://www.digitalspy.com/movies/a2...ert-downey-jr/

Tom Holland今日喺IG發咗個好神祕嘅文,有埋RDJ客串,淨係講咗句 "We did it Mar Stark"

睇嚟真係好快會知係咪兩邊成功傾掂數。
如果真係暗示緊傾掂數, 咁真係抵佢俾人鬧劇透王.......
舊 08-24-19, 05:50 PM   #200
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Sar8 查看文章
返去跟venom一齊打carnage
我第一時間都諗到!
但前提係Spider-Man唔好又換人拍啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
Spiderman 3 S.T.A.R.S. 電影版 644 09-19-07 06:50 AM
Spiderman jerry Neo Entertainment TREND 1 04-02-05 08:40 PM
My Spiderman... 收藏品討論版 6 08-16-04 12:35 PM
spiderman 2 Q頭 電視遊戲討論版 2 07-01-04 12:51 AM

現在的時間是 09:44 PM

手機版 | APP版