Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-14-17, 01:49 PM   #676
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
焰好似話光有夢遊
咁睇黎
呢幾百年佢都試過上唔少人床囉
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:22 PM   #677
WKW1021
Senior Gamer
等價交換

註冊日期: May 2009
點樣更改雲海的高度

點樣更改雲海的高度

已經試過改時間及地點。現在做緊神劍任務結。要去取手甲,望有大大教路。
WKW1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:24 PM   #678
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: WKW1021 查看文章
點樣更改雲海的高度

已經試過改時間及地點。現在做緊神劍任務結。要去取手甲,望有大大教路。
瞓覺

遊戲進行中會有提示,記得要睇
再唔係去情報屋買情報
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:28 PM   #679
WKW1021
Senior Gamer
等價交換

註冊日期: May 2009
引用:
瞓覺

遊戲進行中會有提示,記得要睇
再唔係去情報屋買情報
謝謝
WKW1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 03:39 PM   #680
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
咁睇黎
呢幾百年佢都試過上唔少人床囉
唔會啦

前劍主將佢封印咗嘛
不過貓娘講かめあたま嗰時佢有臉紅,應該係見過前劍主嘅⋯⋯

舊 12-14-17, 05:09 PM   #681
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
玩到後面最有氣場點睇都係妮亞喵喵...

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 08:19 PM   #682
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
就係有氣場先會比高橋
一代雷

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 09:10 PM   #683
野良猫
肥倫

原來有咁多絆EVENT要瞓覺先開到,早知白虎嗰50次唔駛特登去搞
舊 12-14-17, 09:36 PM   #684
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問上傭兵lv5任務0-5時的地方在那裏 找了很久謝

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 09:41 PM   #685
野良猫
肥倫

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
請問上傭兵lv5任務0-5時的地方在那裏 找了很久謝
提示︰SIR滑梯落到尾
舊 12-14-17, 09:48 PM   #686
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
未夠能力開 thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:13 AM   #687
fortel
Game Master

比起焰,光真係好易解

先唔講果50個料理,單係而家我仲要光焰switch多成千次先可以解已經夠煩
舊 12-15-17, 05:26 AM   #688
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩先第7章
想問第7章開頭揀光定焰係純粹影響個稱呼定對故事發展有影響的?
(雖然明明ホムリ都唔錯, 但無得咁揀)
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 06:58 AM   #689
fortel
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
岩岩先第7章

想問第7章開頭揀光定焰係純粹影響個稱呼定對故事發展有影響的?

(雖然明明ホムリ都唔錯, 但無得咁揀)
完全無

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 12-15-17, 10:50 AM   #690
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

用左超多時間先過到靈洞…又係兜來兜去都搵唔到岩既路

依家去到第七章,開始覺得唔夠道中既怪打,有時走都走唔甩
係唔係應該要去升吓LV先呢? 依家around人人都係lv 50左右

同埋想問吓依家大家仲有冇刷core架?? 會唔會話後期又有另一個位係比較好刷D架?
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 11:05 AM   #691
fortel
Game Master

引用:
作者: rinxlun 查看文章
用左超多時間先過到靈洞…又係兜來兜去都搵唔到岩既路

依家去到第七章,開始覺得唔夠道中既怪打,有時走都走唔甩
係唔係應該要去升吓LV先呢? 依家around人人都係lv 50左右

同埋想問吓依家大家仲有冇刷core架?? 會唔會話後期又有另一個位係比較好刷D架?
1. 呢隻GAME 路中D怪無咩必要都係唔洗理佢地,盡走啦

2. LV接近可以無視(起碼唔洗去主動去刷),因為你只要識玩COMBO 攻擊*999既話就好易打,如果真係會比BOSS/怪一下秒就好似我咁成隊都裝+%血去頂

3. 唔洗刷core,因為主角故事上已經有3把劍比佢,除非你真係好想要5星 浮空 技,唔係都唔洗去刷。btw,其實d大眾面好鬼死勁,好感又易升又易全max拎武器點。仲可以睇下佢地d場地技靚唔靚,唔洗一見到佢地就賣 如果真係想用其他劍不如去做任拎5星劍仲好,好過去刷石

其實
其實只要捱過到無天之聖杯用果段時間,你就會開始易玩
舊 12-15-17, 11:12 AM   #692
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: fortel 查看文章
1. 呢隻GAME 路中D怪無咩必要都係唔洗理佢地,盡走啦

2. LV接近可以無視(起碼唔洗去主動去刷),因為你只要識玩COMBO 攻擊*999既話就好易打,如果真係會比BOSS/怪一下秒就好似我咁成隊都裝+%血去頂

3. 唔洗刷core,因為主角故事上已經有3把劍比佢,除非你真係好想要5星 浮空 技,唔係都唔洗去刷。btw,其實d大眾面好鬼死勁,好感又易升又易全max拎武器點。仲可以睇下佢地d場地技靚唔靚,唔洗一見到佢地就賣 如果真係想用其他劍不如去做任拎5星劍仲好,好過去刷石

其實
其實只要捱過到無天之聖杯用果段時間,你就會開始易玩
做任務拎既Blade,我只係拎左結
但都未同調
唔知比邊個好

其實因為依家就係有一個位係要爬梯,但咁岩就遇敵,避唔開,而我又唔係好夠打,先諗住睇吓係咪要升吓
其實開game以來都係一直只衝主線,side quest果D都真係無咩點搞
傭兵LV都仲係得LV2
所以先諗住睇吓係咪停一停打吓其他野先…

依家捱緊喇

此篇文章於 12-15-17 11:15 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 11:47 AM   #693
fortel
Game Master

引用:
但都未同調
唔知比邊個好

其實因為依家就係有一個位係要爬梯,但咁岩就遇敵,避唔開,而我又唔係好夠打,先諗住睇吓係咪要升吓
其實開game以來都係一直只衝主線,side quest果D都真係無咩點搞
傭兵LV都仲係得LV2

依家捱緊喇
結個任真係終極煩膠

恢復系就比返貓妹用啦,我都後悔比左主角 等超頻算
舊 12-15-17, 11:50 AM   #694
細路翔
The One

第七章係話比你知光/焰只係初戀,喵喵先係老婆(無誤

由隻GAME一開始到尾次次你奶蕉都係佢救你

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:15 PM   #695
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
總算還差最初城頂層搵PARTS個任務……啲手手腳腳又係唔睇攻略根本唔會知係邊度

舊 12-15-17, 08:04 PM   #696
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
但都未同調
唔知比邊個好

傭兵LV都仲係得LV2

依家捱緊喇
如果直衝 爆主線LV大約65-70到

反正之後會有New Game+ 唔使怕有漏野或者升太高打支線無挑戰性

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」

此篇文章於 12-15-17 08:11 PM 被 Tannhauser Gate 編輯。
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 09:38 PM   #697
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
有冇已爆機人士可以解答,係戰場(第一次同 真 打)地圖,有個箱要 解鎖98LV 係咩料
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 09:59 PM   #698
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
有冇已爆機人士可以解答,係戰場(第一次同 真 打)地圖,有個箱要 解鎖98LV 係咩料
某隻ball ge blade支線

舊 12-15-17, 11:33 PM   #699
野良猫
肥倫

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
如果直衝 爆主線LV大約65-70到

反正之後會有New Game+ 唔使怕有漏野或者升太高打支線無挑戰性
有NEW GAME+?
舊 12-15-17, 11:57 PM   #700
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
有NEW GAME+?
好似話2018有大型updated
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 11:11 AM

手機版 | APP版