Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-17-17, 12:34 PM   #726
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
用黃金氣樽打撈都可以升星好快
係,買黃金氣樽已經一筆錢,
大機會有稀有item又可以賣到好價錢。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 12:37 PM   #727
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
唔該晒,想問埋有乜計可佞升快D好感,做傭等半個鐘加果少少
睇blade啦,不過一般就係放喜愛物件入包包、戰鬥同做任去升。
至於信頼度有啲要做特別任或完成某啲事件先得。(如力男同朱雀)
舊 12-17-17, 01:30 PM   #728
MultiPASS
Crazy Gamer

尋日難得有時間一次過再煲番所有劇情,
雖然故事同1比係正路啲不過人物刻劃仔細又平均,
男主成長歷程以至同一眾角色互動我覺得係歷代之冠,
最後結局雖然留有遺憾...但呢種遺憾先貼近現實。
推介俾所有喜歡日式動畫嘅朋友,
如果唔想玩可以上youtube睇,
吐嘈一下點解冇連續播放...
舊 12-17-17, 02:07 PM   #729
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
個人黎講就算易左都唔想刷,我情願不斷挖礦升仲好

我依家新檔開第二輪,都係將機械女放後備。。。==
怎挖礦升 thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 02:09 PM   #730
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問相性上限是多少

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 03:55 PM   #731
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: rinxlun 查看文章
去到世界樹內部迷路了…
睇其他人講好似好多人都卡左響第八章

btw
我依家知道咩係主角威能喇
內部應該都係不停搵lift搭就ok
係有度要放水, data-center個度要拎drive
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 03:57 PM   #732
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: X&Y 查看文章
同埋天空橋果隻高LV巨人係要打既
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 04:02 PM   #733
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
放水爬梯果度有呀,開始捉到路,大約會有D咩位要留意…

引用:
係咪成隻蘭斯洛特咁果隻呀??
我仲避開左佢添…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 04:03 PM   #734
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
三隻一齊個度?
我個陣唔想浪費時間, 當metal gear咁玩過左 一隻都無打過
(雖然一定會俾左右是但一隻發現, 但佢行唔到過黎, 唔理佢行到最盡頭就可以甩lock)
(真係要打應該要引走晒附近d電單車同唔可以埋d塔附近)

引用:
放水爬梯果度有呀,開始捉到路,大約會有D咩位要留意…

係咪成隻蘭斯洛特咁果隻呀??
我仲避開左佢添…
岩岩search過天空橋係邊度, 個度要入去再爬網塔入data-centre拎drive先開到出面部lift

此篇文章於 12-17-17 04:17 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 04:18 PM   #735
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
三隻一齊個度?
我個陣唔想浪費時間, 當metal gear咁玩過左 一隻都無打過
(雖然一定會俾左右是但一隻發現, 但佢行唔到過黎, 唔理佢行到最盡頭就可以甩lock)
(真係要打應該要引走晒附近d電單車同唔可以埋d塔附近)

岩岩search過天空橋係邊度, 但度要入去再爬網塔入data-centre拎drive先開到出面部lift
放水
去圓筒底部入面,爬梯再上
我記得有行過…
一陣再試吓先
講真玩到第八章
卡左響D Map度搵唔到路已經變左日常
有時打打吓行行吓又會搵到路

但依家有D想做吓D支線同埋搵埋果D做任務先拎到既Blade
好似水分同天威咁
舊 12-17-17, 06:03 PM   #736
fortel
Game Master

引用:
放水
去圓筒底部入面,爬梯再上
我記得有行過…
一陣再試吓先
講真玩到第八章
卡左響D Map度搵唔到路已經變左日常
有時打打吓行行吓又會搵到路

但依家有D想做吓D支線同埋搵埋果D做任務先拎到既Blade
好似水分同天威咁
天威第一鎖知唔知邊到解

隻野好型
舊 12-17-17, 06:30 PM   #737
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
天威第一鎖知唔知邊到解

隻野好型
開地圖睇

嘛,簡單講就係近在眼前
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 07:09 PM   #738
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
天威第一鎖知唔知邊到解

隻野好型
岩岩拎左水份既Core
但仲未可以同調
其實係咪要等時間??
之前拎過其他Core都試過咁,但無為意自己做左D咩
隔左一段時間就突然話可以同調
定係要點做先可以同調到架??
舊 12-17-17, 07:23 PM   #739
fortel
Game Master

引用:
岩岩拎左水份既Core
但仲未可以同調
其實係咪要等時間??
之前拎過其他Core都試過咁,但無為意自己做左D咩
隔左一段時間就突然話可以同調
定係要點做先可以同調到架??
故仔有講既波,變返CORE既劍要等一陣先可以再同調
舊 12-17-17, 08:22 PM   #740
WKW1021
Senior Gamer
等價交換

註冊日期: May 2009
有冇師兄可以教下路

其中有把神劍重音Kasane試左好耐都取不到。已經買左情報及在正確打撈位置。是否漏左野未做所以取不到,有冇大大指點下。
WKW1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:33 PM   #741
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
商會屋頂道門點開?
鎖匙係咪就響門邊個寶箱入面
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:40 PM   #742
漆黑之牙

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: WKW1021 查看文章
有冇師兄可以教下路

其中有把神劍重音Kasane試左好耐都取不到。已經買左情報及在正確打撈位置。是否漏左野未做所以取不到,有冇大大指點下。������������������������������������
好似係打撈果陣要故意失敗先易撞隻RARE獸
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:41 PM   #743
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
有啲遊戲既小tips 唔知大家知唔知, 因為無乜人講

1) 出完自動攻擊1, 即刻移動取消自動攻擊, 再出自動攻擊1
Rex 用劍出第1劍速度都算快, 不過自動攻擊2同3好慢, 咁樣可以快啲儲到ARTS...
打啲怪無血時妮亞又唔肯補血都幾有用
自動1->Cancel->自動1->Cancel->自動1->Cancel 應該夠出補血瓶個ARTS
同埋可以儲埋其他ARTS

2) 出必殺技時把武器俾左Blade 後個Driver 係可以快速移動..
無左個劍係手個人係行得超快, 可以趁機去執補血瓶
(我到中期先發現, 之前係睇住佢好傻咁係度打氣)

3) 換劍再玩9連ARTS(不過我通常都係用得7連)
要控制個角色開左可以ARTS 連ARTS 個盤先
之後 自動1,2,3 -> ARTS X,Y,B -> 換劍 -> ARTS X,Y,B -> 換劍-> ARTS X,Y,B

不過我通常都係妮亞破左防之後主角先玩呢樣, 之後倒地 -> 換劍 -> 浮空-> 換劍 -> 連擊
唔夠時間出完全部ARTS

4) 光同焰換劍係會升超必槽
光自動1,2,3 -> ARTS X-> 換焰-> ARTS Y-> 換光-> ARTS B -> 換焰-> 超必

中劍嗰下換劍會見到有個藍圈閃即係成功, 可以快啲儲超必2,3

同埋華係超勁, 不防玩下tiger tiger 升下佢, 按X 賣下啲無用既parts 其實唔使打太多次已經升到想要既野
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:56 PM   #744
fortel
Game Master

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
商會屋頂道門點開?
鎖匙係咪就響門邊個寶箱入面
要做一個璧畫任 係傭兵村做
舊 12-17-17, 08:56 PM   #745
WKW1021
等價交換

註冊日期: May 2009
引用:
作者: 漆黑之牙 查看文章
好似係打撈果陣要故意失敗先易撞隻RARE獸
謝謝,回家再試。
WKW1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 09:19 PM   #746
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
LV90去挑LV110雲海大王險勝,削到佢一半血靠四粒屬性玉出最大技埋佢單

另問
華技術書有幾多本?
睇攻略都只係有四本,應該仲差一本先開得哂啲零件

此篇文章於 12-17-17 09:23 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 09:55 PM   #747
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: WKW1021 查看文章
謝謝,回家再試。
試試用銀既氣樽去打撈
我一次就撈左條大胃王上黎
打嬴左就有Core喇
舊 12-17-17, 10:02 PM   #748
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 野良猫 查看文章
LV90去挑LV110雲海大王險勝,削到佢一半血靠四粒屬性玉出最大技埋佢單

另問
華技術書有幾多本?
睇攻略都只係有四本,應該仲差一本先開得哂啲零件
其實我都未係好明 / 未掌握到點樣打D屬性珠出黎
基本上只係知道要跟返右上角果個圖去屬性去出技
但其實係點樣開始架??

假設我係想出 火 > 火 > 火 (自爆封印)

一開始係用LV1既技駁LV2再駁LV3???
咁我其實點樣先知同睇到同伴儲到LV幾呀??

咁假設打到屬性珠出黎,按左+掣開Chain攻擊
係唔係要用相反屬性去打返粒屬性珠先係最好??

唔好意思,可能連問問題都唔係問得太清楚
舊 12-17-17, 10:13 PM   #749
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
想問下故事第一把強制你召喚果把劍係唔係無得解放?

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 10:21 PM   #750
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
其實我都未係好明 / 未掌握到點樣打D屬性珠出黎
基本上只係知道要跟返右上角果個圖去屬性去出技
但其實係點樣開始架??

假設我係想出 火 > 火 > 火 (自爆封印)

一開始係用LV1既技駁LV2再駁LV3???
咁我其實點樣先知同睇到同伴儲到LV幾呀??

咁假設打到屬性珠出黎,按左+掣開Chain攻擊
係唔係要用相反屬性去打返粒屬性珠先係最好??

唔好意思,可能連問問題都唔係問得太清楚
打屬性珠要由Level 1 連到Level 3 同埋無相同屬性珠已經打左出黎
所以最多8 粒

一開始用Level 1-4 都無所謂, 不過Level 1唔會浪費
出完第一次超必(Level 1-4)右上角出左個圖

如果你再想出火, 第二次超必要Level 2 or 以上既火, 第三次超必要Level 3 or 以上既火就完一次同出火屬性珠

你出左第一次火超必後, 你同伴會轉佢地既blade 去可以連必殺既屬性
所以你出完火, 尼亞通常會繼續用白虎因為可以連水

所以一開波學最好用 火->水-> 火, 同水,土,風

咁我其實點樣先知同睇到同伴儲到LV幾呀??<-----
你會見到同伴個樣同有啲白點轉轉轉
1粒係Level 1, 2粒係Level 2, 3粒係Level 3
無同伴個樣同白點轉轉轉一係佢地無儲到LV or 無啱屬既blade

此篇文章於 12-17-17 10:27 PM 被 kennethyu 編輯。
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:37 AM

手機版 | APP版