Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-01-03, 11:57 AM   #1
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
吳 剛 捉 鱷 魚 為 東 華 籌 款 XDDD

提 起 《 歡 樂 滿 東 華 》 , 自 然 想 起 吳 剛 赤 膊 搽 油 食 炭 的 畫
面 , 今 年 《 東 華 》 將 於 下 周 六 在 將 軍 澳 電 視 廣 播 城 舉 行 ,
觀 眾 自 當 期 待 吳 剛 今 次 又 有 甚 麼 驚 人 創 舉 。
近 日 香 港 首 次 發 現 鱷 魚 影 蹤 , 澳 洲 鱷 魚 專 家 利 弗 和 番 禺 的
專 家 何 展 釗 ( 鱷 魚 釗 ) 先 後 來 港 捕 鱷 , 令 香 港 頓 時 掀 起 一
片 捕 鱷 潮 , 吳 剛 師 傅 遂 「 食 住 條 水 上 」 , 在 今 年 《 東 華 》
表 演 捉 鱷 魚 籌 款 。

借 機 會 博 出 位
吳 剛 因 曾 在 《 東 華 》 表 演 食 炭 飲 滾 油 而 聲 名 大 噪 , 他 每 次
表 演 時 均 要 赤 膊 搽 油 , 成 為 其 招 牌 look 。 然 而 , 自 從 他 被 踢
爆 其 食 炭 和 飲 滾 油 是 掩 人 耳 目 伎 倆 後 , 吳 剛 的 人 氣 亦 隨 即
下 滑 , 縱 使 他 多 次 要 求 在 《 東 華 》 作 高 難 度 表 演 , 希 望 藉
機 會 再 次 出 位 , 但 無 認 為 其 表 演 太 危 險 而 拒 絕 他 。
適 逢 香 港 發 現 鱷 魚 , 吳 剛 遂 心 生 一 計 , 在 今 年 《 東 華 》 表
演 捉 鱷 魚 , 據 知 吳 剛 本 想 親 到 元 朗 山 貝 河 捕 鱷 , 但 不 獲 漁
農 自 然 護 理 署 批 准 , 吳 剛 惟 有 取 道 番 禺 , 到 鱷 魚 釗 任 職 經
理 的 番 禺 鱷 魚 養 殖 場 一 展 身 手 。

自 封 慈 善 勇 士
據 知 吳 剛 早 在 澳 洲 鱷 魚 專 家 利 弗 來 港 捕 鱷 時 , 已 到 番 禺 秘
密 接 受 捕 鱷 訓 練 , 務 求 在 《 東 華 》 大 顯 身 手 。 記 者 昨 日 致
電 吳 剛 時 , 他 笑 說 : 「 公 司 話 左 唔 講 得 , 一 切 保 密 , 總 之
我 做 得 慈 善 勇 士 , 就 一 定 會 向 難 度 挑 戰 。 」
採 訪 : 戴 彩 煥
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 12:31 PM   #2
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
希望佢捉到啦
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 01:17 PM   #3
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
唔係呀.....:@_@":

舊 12-01-03, 01:49 PM   #4
AGITΩ
Game Master

註冊日期: Feb 2003
乜吳剛仲未死架咩??

舊 12-01-03, 05:25 PM   #5
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
Originally posted by AGITΩ :
乜吳剛仲未死架咩??
我都以為佢死左:@_@":

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 05:26 PM   #6
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by AGITΩ :
乜吳剛仲未死架咩??
你死佢都未死呀....
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 05:46 PM   #7
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
鱷魚終於有得食大餐,唔駛食埋D魚仔啦

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 06:17 PM   #8
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
佢知唔知o個度好臭的....然後打大赤膊走落去....../\

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 06:24 PM   #9
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

捉唔到,點籌款.........
無敵鬼丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 06:27 PM   #10
c_fu
Game Master
3陪達人

都唔係捉山貝河果條~

舊 12-01-03, 06:39 PM   #11
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

引用:
Originally posted by c_fu :
都唔係捉山貝河果條~
tvb買一條!?
舊 12-01-03, 07:33 PM   #12
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

引用:
Originally posted by javaj :
佢知唔知o個度好臭的....然後打大赤膊走落去....../\
條鱷魚咬埋佢....

到時真係臭味惹的禍....
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 07:55 PM   #13
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
以為佢已經消失於世上:P

佢真係得閒無野做

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 09:04 PM   #14
AGITΩ
Game Master

引用:
Originally posted by ★★奸人堅★★ :
你死佢都未死呀....
咩呀~~?! 之前唔係話佢生cancer架咩??

舊 12-01-03, 09:09 PM   #15
傻地
Crazy Gamer
傻地=pochan

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDpochan
XBox Live Gamertagpochan00
唔捉鱷魚可以去灣仔紅屋捉鬼

舊 12-01-03, 09:51 PM   #16
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

引用:
Originally posted by 傻地 :
唔捉鱷魚可以去灣仔紅屋捉鬼
自己俾隻鬼捉番轉頭~
舊 12-01-03, 09:54 PM   #17
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by javaj :
出師未捷身先死,一落河就暈低左

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 09:59 PM   #18
kenchanpipi
Junior Member

註冊日期: Nov 2003
食 炭 和 飲 滾 油 假嫁?
kenchanpipi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-03, 10:08 PM   #19
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
佢唔係肝癌死左架咩?:@_@":

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 02:00 AM   #20
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
Originally posted by 高佬 :
佢唔係肝癌死左架咩?:@_@":
我之前都以為係...:@_@":
唔知邊個放嘅流料...:@_@":

舊 12-02-03, 10:47 AM   #21
街車王
Crazy Gamer
爆籃無敵

註冊日期: Nov 2002
人地咁有善心你地就唔好咁咒人地喇
我覺得佢好慘ga
以前佢表演d人就拍爛手掌
籌款數一數二多
而家想表演就俾人嫌三嫌四
人地天王天后'係咁椅'唱首歌仔都籌得多過佢
仲記得佢兩年前表演時俾曾志偉同肥肥夾硬腰斬左
佢個樣勁無奈

舊 12-02-03, 11:52 AM   #22
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
佢係咪搽豬油落去捉鱷魚
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-03, 12:14 PM   #23
AGITΩ
Game Master

引用:
Originally posted by 街車王 :
人地咁有善心你地就唔好咁咒人地喇
我覺得佢好慘ga
以前佢表演d人就拍爛手掌
籌款數一數二多
而家想表演就俾人嫌三嫌四
人地天王天后'係咁椅'唱首歌仔都籌得多過佢
仲記得佢兩年前表演時俾曾志偉同肥肥夾硬腰斬左
佢個樣勁無奈
我地唔係咒佢架~ 只不過我記得唔知係個傳媒度聽到話佢有cancer咋嘛~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
fw:百士達撤離香港(已confirm) 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 52 01-30-04 09:46 AM
夏蕙姨演 「 捉 鱷 記 」 Hikaru Neo Entertainment TREND 25 11-16-03 01:14 AM
吳 啟 華 涉 召 妓 觸 犯 國 法 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 21 10-07-03 04:10 PM
大家仲記得他嗎 ? 馬沙 體育版 41 07-22-03 01:26 AM

現在的時間是 08:20 AM

手機版 | APP版