Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-06, 08:34 PM   #1
newagedreams
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
Time crisis 3 數問

1. 隻game幾時出ga? ps2 ga可?

2. 邊d槍o岩用?

3. 有無2p?

唔該呀
newagedreams 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-06, 08:47 PM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: newagedreams

2. 邊d槍o岩用?

3. 有無2p?

唔該呀
1. 陳年
2. 係
3. namco原裝光槍
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-06, 08:57 PM   #3
Crazy Gamer

引用:
作者: wing
1. 陳年
2. 係
3. namco原裝光槍

唔該

有2 play?

namco 原裝光槍有咩唔同型號咁ga?
會唔會買錯ga?
舊 03-14-06, 11:19 PM   #4
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
唔該

有2 play?

namco 原裝光槍有咩唔同型號咁ga?
會唔會買錯ga?
沒有
only一種....guncon2

我覺得現在要買到合理價錢的guncon2 很不容易
而且光槍必須要連接著av3色線的黃線才可使用,極不方便
現在的ps2玩家唔係用rgb都用s video,我實在不明要點先可以o係hdtv度玩呢隻game
雖然之前見到隻tc3全新x0蚊真係好吸引.....但玩唔到就free都沒用了
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-06, 11:36 PM   #5
Crazy Gamer

引用:
作者: 吉村小音郎
沒有

現在的ps2玩家唔係用rgb都用s video,我實在不明要點先可以o係hdtv度玩呢隻game
雖然之前見到隻tc3全新x0蚊真係好吸引.....但玩唔到就free都沒用了

唔該你!

大概幾$ GA?
舊 03-15-06, 01:03 AM   #6
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:

2. 邊d槍o岩用?

3. 有無2p?

唔該呀
1. 對,PS2 遊戲,2003 年 11 月 20 日發售。

2. 對應 GunCon 2 ( 不對應 GunCon 及不設振動功能 )

3. 有

GunCon 2 官方網頁:
http://namco-ch.net/guncon2/index.php

Time Crisis 3 官方網頁:
http://namco-ch.net/timecrisis3/index.php

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-06, 02:24 AM   #7
Crazy Gamer

引用:
作者: 八仙果
1. 對,PS2 遊戲,2003 年 11 月 20 日發售。

2. 對應 GunCon 2 ( 不對應 GunCon 及不設振動功能 )

3. 有

GunCon 2 官方網頁:
http://namco-ch.net/guncon2/index.php

Time Crisis 3 官方網頁:
http://namco-ch.net/timecrisis3/index.php

thank you!

果時ps出過time crisis (我有, 唔見o左)

我驚買o左double!

ps2 time crisis 3 個story唔同ps果隻ga可?

guncon2 照計~$2xx

唔知仲有無呢
舊 03-15-06, 09:55 AM   #8
wing
格鬥低手

引用:
ps2 time crisis 3 個story唔同ps果隻ga可?
ps果2隻time crisis 分別係 time crisis 1同 time crisis: titan, 同time crisis 3的玩法相同, 但故事同場景唔同.

ps2隻time crisis 3當然靚好多, 又有得隨時轉槍, 但好唔好玩就見仁見智.

以前見過d guncon2+time crisis3只售 $1xx. 依家可能冇o西了. 去網上要求2手 la, 應該好多人願意放.

但記住呢枝槍只support 三色線, 用唔到s-video同色差.
舊 03-15-06, 01:55 PM   #9
Crazy Gamer

引用:
ps果2隻time crisis 分別係 time crisis 1同 time crisis: titan, 同time crisis 3的玩法相同, 但故事同場景唔同.

ps2隻time crisis 3當然靚好多, 又有得隨時轉槍, 但好唔好玩就見仁見智.

以前見過d guncon2+time crisis3只售 $1xx. 依家可能冇o西了. 去網上要求2手 la, 應該好多人願意放.

但記住呢枝槍只support 三色線, 用唔到s-video同色差.

多謝晒

$1xx ge pack你最後係邊見到?
舊 03-15-06, 04:54 PM   #10
wing
格鬥低手

引用:
多謝晒

$1xx ge pack你最後係邊見到?
188 同荃豐
舊 03-16-06, 01:35 AM   #11
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
188 同荃豐
依家冇喇??
有我都去撲返盒先

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-06, 03:56 PM   #12
Crazy Gamer

引用:
沒有

即係點?

搏去邊? 3色洞?

點解玩唔到ge?
舊 03-16-06, 04:02 PM   #13
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
即係點?

搏去邊? 3色洞?

點解玩唔到ge?
即係把槍另外仲有一條線
要插住連住電視既av線條黃色線

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 03-16-06, 04:15 PM   #14
Crazy Gamer

引用:
作者: 啤梨王子
即係把槍另外仲有一條線
要插住連住電視既av線條黃色線

如果我個tv有2 set 3色洞咪得??

咁2p點算?
舊 03-16-06, 04:57 PM   #15
wing
格鬥低手

引用:
如果我個tv有2 set 3色洞咪得??

咁2p點算?

係ps2用三色線 output 駁枝槍的三色線input, 然後經枝槍的三色線output 駁出tv.

部tv 一set 3色線 input 都夠.
舊 03-16-06, 06:38 PM   #16
Crazy Gamer

引用:
係ps2用三色線 output 駁枝槍的三色線input, 然後經枝槍的三色線output 駁出tv.

部tv 一set 3色線 input 都夠.

咁點解講到好難connect咁ge?
舊 03-16-06, 07:07 PM   #17
wing
格鬥低手

引用:
咁點解講到好難connect咁ge?
唔難, 但成日拔拔插插好煩.
舊 03-16-06, 07:10 PM   #18
Crazy Gamer

引用:
唔難, 但成日拔拔插插好煩.

多謝你help我咁多

一陣去搵o下先
舊 03-16-06, 11:43 PM   #19
吉村小音郎
Game Master

引用:
多謝你help我咁多

一陣去搵o下先
今日見到灣仔298商場某間game鋪有
180蚊....唔知係咪game連槍,因為見到pack set
同一間鋪仲有only 槍買,一樣都係180蚊
但我無問到其他了
真係好想玩的可去睇睇
舊 03-17-06, 12:06 AM   #20
Crazy Gamer

引用:
180蚊....唔知係咪game連槍,因為見到pack set
但我無問到其他了
真係好想玩的可去睇睇

係咪2間都係298?

得1個ver, 行機o岩ga可?

真係thank you
舊 03-17-06, 01:39 AM   #21
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
但我無問到其他了
真係好想玩的可去睇睇
知唔知有冇分行版日版??

舊 03-17-06, 01:48 AM   #22
ac2509
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
2. 邊d槍o岩用?

唔該呀
不過, 想先問一問, 你有無打算一二年內換LCD TV呢?

如無, 就唔需要顧慮太多o野, 正如吉村小音郎會員所講, 只要係Guncon 2 compatible已可以, 價錢就豐儉由人.
ac2509 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-06, 01:05 PM   #23
Crazy Gamer

引用:
作者: ac2509
不過, 想先問一問, 你有無打算一二年內換LCD TV呢?

如無, 就唔需要顧慮太多o野, 正如吉村小音郎會員所講, 只要係Guncon 2 compatible已可以, 價錢就豐儉由人.

唔換

但有無行, 水ver?

會唔會買錯?
舊 03-18-06, 01:16 AM   #24
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 啤梨王子
知唔知有冇分行版日版??

game連槍唔太清楚播
不過未見過就是了

以pm回覆了樓主.....因呢兩日無上唻所以無回應你
舊 03-18-06, 01:22 AM   #25
Crazy Gamer

引用:
game連槍唔太清楚播
不過未見過就是了

以pm回覆了樓主.....因呢兩日無上唻所以無回應你

你咁熟ge?

time crisis fan?

論壇跳轉

現在的時間是 07:41 AM

手機版 | APP版