Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-29-21, 03:19 PM   #2001
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
睇咗 CB 兩話,第二話元劇情係玩戲謔動作,呢度變晒質,更差嘅係某兩個角式改到想掟芒!!! 儘量挨埋佢~

反而睇咗一話 Arcane,好似有啲老梗,但有啲希望跟住落去會玩啲新嘢,畫功動畫同(英)配音都唔錯。

——————
CB S1E03:夾硬拖長,冇咗 Be Water,打都幾好, 不過條尾咁改留晒伏筆,最正梗係啲賣萌~
CB我覺得最後3集的劇情增添/改動都ok. 不過開頭講到julia同白頭佬冇厘性格好似貪生怕死咁, 真係差d.

舊 12-02-21, 08:56 AM   #2002
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
下年都幾多電玩改編劇播
Cyberpunk: Edgerunners
Magic: The Gathering

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-21, 10:39 AM   #2003
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
下年都幾多電玩改編劇播
Cyberpunk: Edgerunners
Magic: The Gathering

mtg想睇喎。

舊 12-04-21, 09:29 PM   #2004
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Robin Robin 係著名 Aardman 製作嘅原創 stop-motion 動畫,講一隻知更鳥誤入咗個老鼠家族嘅故仔,用聖誕節做背景,但幾淡,講嘅係一個小小成長嘅故事;一貫 Aadrman 高水準動畫,分鏡燈光細節無得頂之外,今次玩多樣歌唱同埋景深,效果都唔錯;片長唔到卅分鐘,但成個製作花咗兩年時間完成,全部實物拍攝,只用咗電腦後期重疊影像,完全無 CG 成份咁話。 因為個人偏好,一個非常好嘅小品。
https://www.netflix.com/title/81058433

舊 12-05-21, 09:19 PM   #2005
Heaven
Game Master

全新《德州電鋸殺人狂》續集首支前導預告公開!明年二月 Netflix 獨家上線!

https://www.toy-people.com/?p=67664

舊 12-05-21, 11:47 PM   #2006
肉羊哩咖
griffin611

Red Notice,由三位大明星担崗,Ryan Renolds 繼續係懶叻多咀,大石哥担晒啲「危險」動作,Gal Gadot 賣弄少布同少少動作。開頭悶到痺,主要係頭兩 part 玩「雙雄片」,兩位無乜火花,最斃又唔好笑,跟住突然轉咗奪寶片,好睇咗少少, 不過都係普普通通。整體故仔是是旦旦犯駁無張力無火花。唔明點解係今年最多人睇嘅 Netflix 片,有人批之前套 6 Underground 不堪入目,起碼都有啲得意嘢玩,好似最後舊磁鐵噉,呢套真係唔多掂~
https://www.netflix.com/my-en/title/81161626

舊 12-07-21, 06:53 AM   #2007
肉羊哩咖
griffin611

有虛淵,又小畑,加埋 WiT Studio,嘩!出年 4 月

舊 12-07-21, 10:16 AM   #2008
Heaven
Game Master

神級陣容 預告睇落幾科幻
舊 12-10-21, 12:53 AM   #2009
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S4 第三支予告

充滿迫力!大除夕開煲!

舊 12-10-21, 08:55 AM   #2010
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
結論是可以正式掛上慘遭真人化標籤了?
脷申未睇

由手機版發出

此篇文章於 12-10-21 09:18 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 09:49 AM   #2011
Heaven
Game Master

咁快就決定CUT 不過拎錢搞其他真人化 賺下新聞熱度好過
舊 12-10-21, 11:37 AM   #2012
wing
格鬥低手

引用:
作者: J+1 查看文章
結論是可以正式掛上慘遭真人化標籤了?
脷申未睇

由手機版發出
後尾好過前段少少, 但cut左佢對大家都冇咩損失.

有時間一睇無妨.

舊 12-10-21, 01:36 PM   #2013
肉羊哩咖
griffin611

未有時間煲埋,睇評論佢留晒線拍下一季,可惜。

另一則「死亡」消息係 Star Trek Discovery 已經賣返畀 CBS,之前三季全部落晒架。

此篇文章於 12-10-21 04:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 06:04 PM   #2014
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
Cobra Kai S4 第三支予告

充滿迫力!大除夕開煲!
期待已久

某2021美劇排名能上到第9位

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-21, 06:25 PM   #2015
wing
格鬥低手

引用:
係, hacker細路呢季冇正式出, 如果有下一季, 應該會出

舊 12-11-21, 11:13 PM   #2016
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: wing 查看文章
有時間一睇無妨.
有時間
番睇動畫版好過
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-21, 11:15 PM   #2017
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:

另一則「死亡」消息係 Star Trek Discovery 已經賣返畀 CBS,之前三季全部落晒架。
Star Trek Discovery 全世界收番,仲要係準備上S4前落架.....

https://www.theverge.com/2021/11/16/...paramount-plus
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-21, 10:01 AM   #2018
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章
有時間
番睇動畫版好過
我睇真人版前已再煲番一次動畫版~

舊 12-14-21, 10:01 AM   #2019
Heaven
Game Master

Mega Man Movie In the Works at Netflix
Video game classic gets a live-action adaption
https://www.ign.com/articles/mega-ma...rks-at-netflix

嘜搵D咁既野搞
舊 12-14-21, 10:06 AM   #2020
wing
格鬥低手

wink

引用:
作者: Heaven 查看文章
Mega Man Movie In the Works at Netflix
Video game classic gets a live-action adaption
https://www.ign.com/articles/mega-ma...rks-at-netflix

嘜搵D咁既野搞
伏味濃郁

舊 12-14-21, 10:08 AM   #2021
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Cowboy都腰斬了證明市場力量還是有用
金主中多幾次伏就會怕了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-21, 04:39 PM   #2022
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 420secured 查看文章
有時間
番睇動畫版好過
有時食慣好嘢,唔知有幾好,要第二啲嘢對比吓。

舊 12-21-21, 09:26 PM   #2023
肉羊哩咖
griffin611

剔剔剔剔,剔到死都未爆

tick, tick, BOOM 係根據歌舞劇 Rent 創作者 Johnathan Larson 最收尾嗰幾年嘅事跡改篇(睇維基佢都有部劇同名),由 Hamilton 創作者 Lin-Manuel Miranda 執導,佢今年早前套 In the Heights 慘仆,又唔叫好;呢套好唔同。故事好多 90 年代嘅「名物」,採材亦特登㨂咗主角人生低潮嗰段嚟講。成部戲嘅高潮偏偏就係主角最失意嗰陣⋯⋯好有戲味。 Andrew Garfield 作為主角,又唱又做好戲到痺,歌又好聽。

頂得到音樂劇,又唔嫌少少反映社會問題嘅,呢套好嘢。

舊 12-22-21, 01:01 AM   #2024
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
julia嘅人間昆蟲記唔識欣賞..

一季完是好事..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-21, 01:48 AM   #2025
肉羊哩咖
griffin611

The Witcher S2E01 變返正常時序咁去,Henry Cavil 完全入晒格,做 Ciri 嘅好咗,故仔仲未上主線。聖誕煲晒佢。

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 AM

手機版 | APP版