Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-18-04, 10:05 PM   #1
金田lamb
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
有關D keep fit 既野~

成日都見到有好多野話可以減肥,都唔知得唔得既~
有次去"wa son si" 差D就買佐隻"1+2"喇,成$500!最後都係冇買.
我個fd話有隻可以令你既運動量x2忝喎,但又係唔知得唔得~
各位~有冇好介紹呀?
金田lamb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-04, 10:15 PM   #2
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 金田lamb
成日都見到有好多野話可以減肥,都唔知得唔得既~
有次去"wa son si" 差D就買佐隻"1+2"喇,成$500!最後都係冇買.
我個fd話有隻可以令你既運動量x2忝喎,但又係唔知得唔得~
各位~有冇好介紹呀?
飲食方面著手啦 日日食麥包 包你廋
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-04, 10:50 PM   #3
金田lamb

麥包?
有得諗咩?
舊 05-19-04, 12:13 AM   #4
majicman
God of Gamer
~珠海護法~

註冊日期: Dec 2001
我食緊隻藥!加快身陳待謝!!$360/month!
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 12:46 PM   #5
┐kei└

引用:
作者: majicman
加快身陳待謝就瘦到ga la~?
┐kei└ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 04:30 PM   #6
寶寶
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
我有朋友試過消腩丸話ok...我都諗住試下...

舊 05-19-04, 04:44 PM   #7
Sab
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
作者: majicman
我記得你好似係一個月前左右話要減肥, 日日去跑步. 而家成績如何呢?

我而家一個星期跑 3 次, 每次 30 分鐘, 差不多跑左一個月... 而成績係 0... 好灰..
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 04:54 PM   #8
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
減肥呢d野係持之以恆,慢慢減喇!

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 04:56 PM   #9
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
跑完唔好食咁多野先得架...
最忌飲汽水.....
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 05:02 PM   #10
KATOKI

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Sab
我記得你好似係一個月前左右話要減肥, 日日去跑步. 而家成績如何呢?

我而家一個星期跑 3 次, 每次 30 分鐘, 差不多跑左一個月... 而成績係 0... 好灰..
see this link and get more gerneral knowledge before weight loss la :

http://news.newsgroup.com.hk/news.cg...m=&utag=&sub=y

舊 05-19-04, 11:26 PM   #11
金田lamb

引用:

我同你一樣呀!一個星期跑 3 次, 每次 30 分鐘!!

但我跑佐都有兩個幾月喇~食又食少佐,減佐8kg之後就冇反應喇...
舊 05-20-04, 03:32 AM   #12
majicman
~珠海護法~

引用:

輕左15lbs
腰冇左2-3吋
胸D脂肪冇乜
手臂D肌肉型狀出返D!
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 09:55 AM   #13
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
減肥最好就係做運動
食藥冇用架
湯米 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 10:25 AM   #14
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
係呀, 食少o的咪得law....

舊 05-20-04, 10:42 AM   #15
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
其實控制飲食是最重要的一環, 我自己沒有多做運動, 只靠調節日常飲食.
上年3月至10月間減了65磅, 腰圍42吋減到32吋.

身型體重keep到而家

Rice

舊 05-20-04, 11:30 AM   #16
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagkimtam
引用:

最好跑45分鐘以上,因為當你跑左45分鐘之後,所有能量都由脂肪提供(體育阿sir教既)

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 12:08 PM   #17
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
我試過日日去跑步 30 - 45 分鐘,餐餐食菜,開頭都冇乜料到,兩個星期之後就每日輕 2 磅,
一個月之後 total 輕 10 磅,不過個身型冇乜點瘦到...

舊 05-20-04, 12:52 PM   #18
卡爾
Game Master
喵~

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 金田lamb
我同你一樣呀!一個星期跑 3 次, 每次 30 分鐘!!

但我跑佐都有兩個幾月喇~食又食少佐,減佐8kg之後就冇反應喇...
當個人既體重同個高度差唔多…或者係減完一圈之後…
身體都會有個停滯期…唔再瘦落去…不過你繼續努力做運動…
過o左o個個時期就會開始減到的啦﹗

食藥呢種方法小的覺得不太有用…我都有試過…
基本上…一磅都冇跌…反而食小o的油既野…食得健康會有用點…
我成日俾人叫我唔好食零食,食正餐…做點運動就可以…
大家有恆心的可以試下,橫定又不用俾錢…又有效果…^^

舊 05-20-04, 01:50 PM   #19
墨魚燒賣
Game Master

但我想問呢… 跑步會唔會跑到對腳粗晒架???

日文唔流利但又0係日本銀座做緊會計既人
墨魚燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 03:07 PM   #20
卡爾
Game Master
喵~

跑的姿勢唔好係會的……
要用緩步跑的方法(最好參考下個正確的姿勢)
…千萬唔好係爆炸性的…
減肥要做帶氧運動…唔係既話…
o的脂肪會變o左肌肉咁看上去就會仲粗仲難減…

舊 05-20-04, 03:21 PM   #21
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
跑完有冇食野??
食番野會失敗的
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 04:35 PM   #22
Sab
Crazy Gamer

引用:
作者: 二伍
跑完有冇食野??
食番野會失敗的
冇, 我係早上返工前去跑步.
跑之前食小小野, 七點去跑. 之後要到一點左右先食午餐.

不過我平時都冇刻意去節食... 但我絕不是一日食多餐, 又要 tea 又要宵夜, 又愛吃零食果類人.
舊 05-20-04, 04:40 PM   #23
お菓子
Junior Member
気高い

註冊日期: Apr 2004
之前玩單車機, day day 踩15 min. 有一日沖涼, 發現腰 , 大比 等地方有橙皮紋 , 即係話瘦左啦, 我都好開心, 因為冇諗過兩個月都唔夠, 可以瘦左.

我估冇兩寸都有寸半.

私は香港にやがて戻る。
何時に私は再度会うか。
悲しい私がいかにあるか知っているか。
私は非常に愛する。
私はこれが私の制御からあるのでより長くとどまることができない。
さようならバンクーバー、さようなら私の愛。
お菓子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 04:41 PM   #24
Sab
Crazy Gamer

引用:
作者: kimtam
最好跑45分鐘以上,因為當你跑左45分鐘之後,所有能量都由脂肪提供(體育阿sir教既)
有 d 難度.. 我係返工前去跑步, 要跑咁耐除非係放工先去..
不過放工好倦.. 又唔知食左飯先去定跑完先食好..
舊 05-20-04, 04:49 PM   #25
DAYDAY

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDdave76er
XBox Live GamertaggetchuDAY
引用:
作者: お菓子
之前玩單車機, day day 踩15 min. 有一日沖涼, 發現腰..........
哈哈, 我冇踩單車o架, 只係跑步, 起初跑20分鐘, 慢慢加上去, 悶的話可以帶埋MP3機去跑

我聽人講話做帶氧運動係最能夠燃燒脂肪囉, 不過要20分鐘以上先開始燒...
DAYDAY 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:45 AM

手機版 | APP版