Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-12, 12:27 PM   #401
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
覺得怪係當然既,由最高機動性跌落最低,有用過但唔覺怪既人先至怪
牽制攻防可以用攻擊距離補足,不過佢唯一中段既前P又唔係長又冇指令投/G不,壓制點破防?
唔係叫在下削足420咁興奮下嘛…
無左嘔心既三段Dash D中下擇應該完全無料到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:28 PM   #402
Andromeda
God of Gamer
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
覺得怪係當然既,由最高機動性跌落最低,有用過但唔覺怪既人先至怪
牽制攻防可以用攻擊距離補足,不過佢唯一中段既前P又唔係長又冇指令投/G不,壓制點破防?
唔係叫在下削足420咁興奮下嘛…
真係比返個空DASH佢已經都爆炸左

削...比夠360秒你都未必削得晒成行...
我覺得會有前後擇架 去得到果D位先啦...

講講下真係有D手痕

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:46 PM   #403
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章

講講下真係有D手痕
最好唔係空DASH啦..
係好似P咁既招好D囉
有得超低空出

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:08 PM   #404
千野新一
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我既意思係 唔駛太灰心....一來只係LT
二來始終得一日,仲要得咁少人用,真係咩都講唔埋
不過個定位怪就的確幾怪.........sosad

死神其實而家評價都好兩極 一邊覺得隻野改到最弱class都有份
但我見BBS有人竟然已經玩到set play話隻野改到勁好玩 sosad
我想問一樣野,死神前後狗係hold 制先hold 狗定係發生就係hold先帶判定?

舊 07-05-12, 01:19 PM   #405
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 千野新一 查看文章
我想問一樣野,死神前後狗係hold 制先hold 狗定係發生就係hold先帶判定?
聽講係自動hold 你再按果個制先會放狗
但綜合反應黎講 都係話前後狗目前都幾難用下
雖然有新既set play combo係做到,但一來情況好限定
二來係後狗變相慢左,再加埋網同樹既變更之下好難壓人
特別係網....打唔到ky蹲姿(即係有唔少人蹲姿都唔得....甚至係有部份角色跑已經....)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-05-12, 01:32 PM   #406
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章

講講下真係有D手痕
JUSTICE得既,IR擋晒都好痛架
不過前提係零距離出

舊 07-05-12, 01:32 PM   #407
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
雖然有新既set play combo係做到,但一來情況好限定
特別係網....打唔到ky蹲姿(即係有唔少人蹲姿都唔得....甚至係有部份角色跑已經....)
嘩..又係一係唔nerf一nerf就nerf到咁盡.....
只係睇網改果下都唔知點搞啦......用條毛壓人呀

u win
舊 07-05-12, 02:45 PM   #408
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
>>比人炒果個ED係我
你炒我喎

舊 07-05-12, 02:58 PM   #409
千野新一

註冊日期: Jun 2002
引用:
又話網強化。。你咁講似弱化多d wo
狗都幾麻煩。。。因為後狗都係咁多代主要壓制之一。。

舊 07-05-12, 03:10 PM   #410
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 千野新一 查看文章
又話網強化。。你咁講似弱化多d wo
狗都幾麻煩。。。因為後狗都係咁多代主要壓制之一。。
有待研究囉 我覺得佢地個意思係想你壓制用設置前後狗去解決

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 03:25 PM   #411
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: killua 查看文章
>>比人炒果個ED係我
你炒我喎
另一邊自己認左頭
咁你知點解條友打得咁好啦
佢都算係hk gg界中最鍾意厄人錢果個
認實佢啦

u win
舊 07-05-12, 04:14 PM   #412
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
無左嘔心既三段Dash D中下擇應該完全無料到
…佢會成為全作唯一一個淨係打牽制既角色。
其實冇三段跳/空DASH都算,俾返個地DASH佢吖
就算幾勁都好,咁打真係會幾悶。

舊 07-05-12, 04:24 PM   #413
曲奇
Insane Gamer
┌┤´д`├┐

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDck_tiga
http://www.nicovideo.jp/watch/sm18260611
NDK?NDK?

舊 07-05-12, 11:32 PM   #414
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 曲奇 查看文章
赤鬼さん:懐かしい風景だな

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 11:37 PM   #415
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: knife-edge 查看文章
隻JU佢個諗頭本身好有問題囉
SHOOTING系OK呀
冇DASH都OK呀
但都要比隻野1招唔係勁既移動技囉.....
唔使FB果下咁勁,但唔使TENSION....最好只可以空中出就足已

算啦..我認左佢
比人炒果個ED係我
你應該跟機呀麻
唔使等我比人炒到直晒...有D間格位休息下
個ino係我,但我明明都有輸
點叫炒?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:43 PM   #416
knife-edge
向後發展委員會成員

VE46波他的前後彈???
6P打落ED JS???表示無敵復活???
出左唔同鬥神打囉

舊ED車輪磨到GB喎.....
咁都仲可以諗下用佢
比埋個LV5觸手我啦...我會乖乖地唔用AC果隻嫁啦
而家睇D片隻舊觸手應係LV2-3之間
而且因為AC之後SG特性唔同左...
舊有一招死COMBO唔成立

VE打JU果場我都有睇到
就係呢下令我覺得JU打VE打毛呀...
VE個6P仲要勁左

u win

此篇文章於 07-06-12 01:44 AM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-05-12, 11:46 PM   #417
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
VE46波他的前後彈???
6P打落ED JS???表示無敵復活???
出左唔同鬥神打囉
FB版先會前後彈囉 不過都係好錯
佢個AC 6p無左無敵丫嘛 咪比個Reload 6P佢
咁講真Slash果個6P又寒酸左D既......

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 11:50 PM   #418
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
聽日有人嗎,我黎睇表演

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:51 PM   #419
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
FB版先會前後彈囉 不過都係好錯
佢個AC 6p無左無敵丫嘛 咪比個Reload 6P佢
咁講真Slash果個6P又寒酸左D既......
咁AC隻野攻擊力勁左好多喎.....比較#R
一定升RANK
表示AC破壞力+#R立回能力....

u win
舊 07-05-12, 11:52 PM   #420
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我堅唔識打GG架啦 仲要我D主力角而家全部咁廢
我預隻game出都係白紙一張咁比咁多位大大屈機

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 11:54 PM   #421
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
咁AC隻野攻擊力勁左好多喎.....比較#R
一定升RANK
表示AC破壞力+#R立回能力....
我淨係計佢6P姐...
而家就咁睇片 我覺得佢直頭大力過AC啦

同埋睇片見到Ed舊仔個轉會加GB喎sosad
你地祈求佢下次LT唔好變左唔加啦

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 11:55 PM   #422
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: {蒼} 查看文章
個ino係我,但我明明都有輸
點叫炒?
咁你應該唔夠夜...唔同時間
我地10點先打.....
------------------
條友隻VE一咪打立回......睇住我來食 打毛
反而佢隻ED冇左D1招死都仲叫可以打下
鬥神隻VE真係唔識點同佢打囉
根本1RD得果1次機會
我出唔到1招打7成都=輸左
立回上VE真係好勁(鬥神用更勁)
其實昨日打我都自問D立回比以前好左(不過連技水左)
但係都仲係同佢比係9牛1毛囉

u win

此篇文章於 07-06-12 12:19 AM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-05-12, 11:56 PM   #423
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不過應該咁講,其實今次LT睇nico段片可以睇得出 結論上除左Slayer同Testament好明顯細力左之外
其他角色有資源既情況下依然火力都係AC基準
即係都係兩抽combo就係咁先

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-05-12, 11:57 PM   #424
蓮見 敦真

註冊日期: Feb 2007
原本JU 有d興趣
但一睇完打ve果場,諗起tager般既慘況後
真係令人卻步
蓮見 敦真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:57 PM   #425
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不過講真 期都未有
我呢期應該都係專心カエサール!出番だカエサール!(ドンドン)俺は強いぞ!架啦

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 06:01 AM

手機版 | APP版