Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-13-11, 07:18 PM   #601
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
咁快爭取~~~ XD
咪玩啦ricky
我本住幫GAF 版友嘅心幫佢哋咋
又集體退訂又後悔又咩咁

第一水得四磚貨
佢哋唔要我大大都食得起
你唔好同我扮野啦

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線  
舊 12-13-11, 07:24 PM   #602
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: daihamlop 查看文章
咪玩啦ricky
我本住幫GAF 版友嘅心幫佢哋咋
又集體退訂又後悔又咩咁

第一水得四磚貨
佢哋唔要我大大都食得起
你唔好同我扮野啦
我沒扮野, 我都係多多都要~~~ XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 12-13-11, 07:25 PM   #603
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
上官網睇... 唔係隻隻PSP DL版都可以 PSV 玩到, 有d仲 Cut左 Function (例:Project Diva 2nd 同 Ext Load唔到MP3,變相 Edit Mode 杯具化)
TCS_disable 目前離線  
舊 12-13-11, 07:35 PM   #604
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
咁快已經內部認購

舊 12-13-11, 08:16 PM   #605
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Takko 查看文章
呢啲嘢sony點會自己出面做
啲gameshop要貨就要硬食
去到消委會又如何呢?
退錢咁大把
雖然我認為今次預購唔會要消費者硬食
重點錯啦...唔係做唔做得出,係唔可以咁做..
殺人你係可以,但你唔做得之麻...

一早講左九萬幾次,我點諗都諗唔到佢用咩野條例要係交易完成後違反買賣條例而無事..
哩d 一聽就知係流言.
跟本就係某版友不甘心比HMV硬食,之後係度呻之麻.
都唔明點解會傳傳下變左依家P shop 一定要食骨..

還有未有官訂之前,某D p shop已經收緊自己訂架啦,會唔會係問既人講得唔清唔楚,以為係問鋪自己訂洗唔洗食骨,咁鋪訂食骨好正常喎...
再重申一次... 官訂鋪訂係兩件事,唔好溝在一起講.
先唔講sony 咁大間公司搞一個預購出來,比完全數會要你加骨.
咁多野好抄過psv, 我都未見過有邊件訂完要你加骨的.
IPhones4s 初頭高收7,8k, apple 一樣唔會加骨
Fuji film 部X100 初頭高抄一樣照訂價比訂左既人.
百記, 豐記, 雷記....咁Q多間電器鋪我都未見過係事後加骨...
最多最多只係話無貨要你退錢或換第二件補錢.

game 鋪買訂game 我都未見過出左定價之後起價或加骨.
係見過有game 定價真係加左, 鋪先加返少少補貼返個蝕價.
一堆玩具預訂唔係全訂啦,好多都係半訂,係街抄到高一高一樣唔會起價食骨.
睇下堆星矢,figma 都知一二啦....

嘿哈兒 目前離線  
舊 12-13-11, 08:17 PM   #606
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
引用:
作者: kenchan 查看文章
問個kt gamehit 個老闆26號已訂到時23號駛唔駛跟game, 佢都話sony 未有確實資料比佢, 不過佢就笑笑口話 : 你預住硬食多一隻先la, 咁我都多口問多句到時有冇現貨賣, 反而佢都答得好爽話有, 預1 pack set + 2隻game, 所以諗諗下都唔知訂泥做咩.
上網訂咪可能仲慘

walk-in 即日有貨, 但上網訂可能要 23-30日

同埋食game, walk-in 可能仲多選擇

咁訂來仲乜

舊 12-13-11, 09:40 PM   #607
frc4a
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
我有問過2間p shop,
都說23號有少許現貨for walkin buy
不過要1 pack另+2game

26號去p shop排隊預訂果d
現階段無任何官方/p shop消息 說要食game
係到睇果D 新註冊既會員硬食game既留言都無鬼用
咁驚就 親自去自己訂果間p shop詳細問下
frc4a 目前離線  
舊 12-13-11, 10:12 PM   #608
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: frc4a 查看文章
我有問過2間p shop,
都說23號有少許現貨for walkin buy
不過要1 pack另+2game

26號去p shop排隊預訂果d
現階段無任何官方/p shop消息 說要食game
係到睇果D 新註冊既會員硬食game既留言都無鬼用
咁驚就 親自去自己訂果間p shop詳細問下
所以大家唔好再胡思亂想...
-26/11 P店訂 23/12無
-俾左全數都要再食一Game
兩件都係未被証實既事...

此篇文章於 12-13-11 10:15 PM 被 LKC 編輯。
LKC 目前離線  
舊 12-13-11, 10:17 PM   #609
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
貼定係度先

七彩

黑白間

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 12-13-11, 10:22 PM   #610
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
已經用手機下載左,到時開Cam對住手機Mon

舊 12-13-11, 10:24 PM   #611
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
咁快爭取~~~ XD
我個係炒價放出,你要唔要?

舊 12-13-11, 10:56 PM   #612
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
貼定係度先

七彩

黑白間
放頭post俾人拎機時即場check啦

舊 12-13-11, 11:00 PM   #613
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
點樣即場上GAF?個場有WIFI一定連到線?
定係即場隊張3G電話卡入去

舊 12-13-11, 11:03 PM   #614
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
假如psv個theme同psp一樣每月不同色, 咁可以用換theme黎試
卡柏 目前離線  
舊 12-13-11, 11:03 PM   #615
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
用手提做HOTSPOT都得既 XD

家陣幾好丫... 應該有好多人睇中左呢度有唔少人會信流言...
所以開始o係呢度放呢d傳言
傳下傳下就會成 "真" 架啦~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 12-13-11 11:06 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線  
舊 12-13-11, 11:11 PM   #616
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我已經o係ps果面既fb度問緊, 睇下果面俾咩答覆, 如果人地真係話從未講過要硬食~~
一係就某些p shop想變黑, 一係就呢度有心人裝無心人.....
卡柏 目前離線  
舊 12-13-11, 11:12 PM   #617
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
SET JPEG安全D喎

GIF未必食

舊 12-13-11, 11:13 PM   #618
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: irismong 查看文章
用手提做HOTSPOT都得既 XD

家陣幾好丫... 應該有好多人睇中左呢度有唔少人會信流言...
所以開始o係呢度放呢d傳言
傳下傳下就會成 "真" 架啦~
自上次HMV訂PSV GAF集體中計事件之後,家陣睇有關PSV流言(不論正、負面消息),我都只會本住一個"我先唔信,到時再算"心態了
teealpha 目前離線  
舊 12-13-11, 11:25 PM   #619
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
點樣即場上GAF?個場有WIFI一定連到線?
定係即場隊張3G電話卡入去
用smartphone飛出黎

舊 12-13-11, 11:27 PM   #620
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
用smartphone飛出黎
我呢D穴居人冇SMARTPHONE點算
teealpha 目前離線  
舊 12-13-11, 11:43 PM   #621
frc4a

上一次PS3我也有衝首發,
職員好求其 開盒俾我望左兩眼 就收埋尾數
叫我番屋企再玩.....

今次PSV 錢又收左
記憶卡又係另一個問題
入sim卡上網既設定 又又又係另一個問題
再加上 沒有條款話包幾多粒光/死點....

寄望"撞手神"吧啦

嗱嗱嗱 我部PS3首發到e家都未壞過 運氣MAX
frc4a 目前離線  
舊 12-13-11, 11:48 PM   #622
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: frc4a 查看文章
嗱嗱嗱 我部PS3首發到e家都未壞過 運氣MAX

FLAG已立

舊 12-13-11, 11:52 PM   #623
frc4a

引用:
作者: Sar8 查看文章
FLAG已立
今次我都會主動D要求 職員俾我check機
唔會好似上次PS3咁....

但係"保護貼" 預左自己貼...
frc4a 目前離線  
舊 12-14-11, 12:21 AM   #624
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
講真我唔期望即場有得俾你試得咁清楚,尤其正日貨又唔多
樓上話p shop wall in 有少量,咁 hmv 更少機會有wall in
得果五十部有問題都叫你搵sony, 個個話要換仲得了
mon貼我打算返熟舖幫佢買隻game順便貼埋,好怕自己貼

舊 12-14-11, 12:25 AM   #625
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 卡柏 查看文章
我已經o係ps果面既fb度問緊, 睇下果面俾咩答覆, 如果人地真係話從未講過要硬食~~
一係就某些p shop想變黑, 一係就呢度有心人裝無心人.....
好客觀睇
所謂p shop對sony來講某程度都係一個街客,只係佢地可以訂多過一部
街客去sony度訂都要硬食,p shop又點會有優待
至於p shop 硬食左會唔轉嫁去玩家就23號等睇戲
rorimoe 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] NINJA GAIDEN SIGMA PLUS ComeLOLoh 手提遊戲機討論版 207 10-31-12 05:49 PM
[PSV] FIFA Football / FIFA ワールドクラス サッカー (香港行貨已發售,日版3月15日發售, 支援雙人11vs11網戰,機背感應,日版支援全日本語音) ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 187 02-26-12 11:32 PM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM
Call of Duty Modern Warfare 3 - cod mw3 vita ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 2 08-14-11 02:26 PM

現在的時間是 09:40 PM

手機版 | APP版