Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-17-22, 09:19 AM   #1
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
SPY X FAMILY

https://spy-family.net/

睇咗兩集,今季最有趣個人認為係佢了

充滿爆炸性嘅求婚

話說啲「患者」拎埋鎗周圍射早見都仲信
天然真係好可怕
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-22, 08:13 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
幼女的顏藝太太的天然

太太埋位了

OP

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 04-17-22 08:54 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-22, 09:07 PM   #3
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
應該係本季最多人期待

不正常中既日常喜劇感~~

安妮亞顏藝一絕
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-22, 12:01 AM   #4
Rv250

註冊日期: Aug 2002
可能睇過原作(第一期睇咗兩次
爆炸中求婚冇想像中咁爆
不過anya 讀心場面依然有趣
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-22, 05:44 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第一話:樣樣都有啲,動作親情冒險日常政治驚慄賣萌炒炒埋,又好有喜感;下一話「戀愛」元素期待。

舊 04-18-22, 12:17 PM   #6
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
目前來講,呢套係今季我會推薦俾朋友睇的作品之一
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-22, 02:46 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

玩埋職場同錯摸?!第二話,因為無睇過漫畫,求婚嗰下真係好「爆」,正。

舊 04-24-22, 08:54 AM   #8
野良猫
肥倫

安妮啲發言太好笑了
舊 04-24-22, 12:37 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

mmd版顏藝合集

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-24-22, 03:18 PM   #10
肉羊哩咖
griffin611

第三話:日常 x 顏藝,好得,三個人玩互瞞,「阿爸」係咁「失敗」好可憐~今話畀到你睇佢係參考東西德,五六十年代做背景,但係咳咗好多政治嘅嘢。

㩀闐第二季秋季番予定。

舊 05-01-22, 09:21 AM   #11
野良猫
肥倫

大丈夫ます
舊 05-01-22, 05:38 PM   #12
葉老頭
Crazy Gamer

一家人畫既另類Mission4

https://twitter.com/spyfamily_anime/...DSrcjQvpoqAAAA
舊 05-01-22, 07:02 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

第 4 話:有笑(笑到㗎㗎聲),有淚。斷估都 pass 掛?下一話似乎解答「阿媽」點再接「生意」呢個問題~

舊 05-08-22, 05:09 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

第五話:開頭都估到個「阿媽」會咁諗嘅,不過後面死都估唔到佢咁玩法~ 勁好笑~

舊 05-09-22, 10:34 PM   #15
葉老頭
Crazy Gamer

城堡救公主戰超歡樂~~
安妮亞既棒讀更係反差萌
舊 05-15-22, 10:58 AM   #16
野良猫
肥倫

入學後笑到停唔到,安妮亞個奸笑
快啲出黏土,肯定買爆

團體相名留青史

係估唔到來作者完全對自己創作嘅角色冇愛,而哩套係復筆作隨便交功課嘅產物
有時啲嘢真係講唔埋

此篇文章於 05-15-22 11:02 AM 被 野良猫 編輯。
舊 05-15-22, 12:03 PM   #17
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
這個發展
根本係平民女主入讀貴族名被高富帥迷上既少女漫畫展開吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-22, 02:25 PM   #18
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

感受到很有重量:haha:

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-15-22, 05:02 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

今話大半係新環境,比上兩話爭少少,不過多返啲母女時間都好,顏藝頂點!乜個眼鏡娘扮到成個 Carmen Sandiago 噉款嘅~

舊 05-16-22, 11:41 AM   #20
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
感受到很有重量:haha:
後面果幾年D表情
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-22, 11:45 AM   #21
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
大人気のTVアニメ『SPY×FAMILY』がUTに登場
2022年6月3日(金)販売開始
https://www.uniqlo.com/jp/ja/special-feature/spy-family

咁快就有合作tee 出 , 唔知香港跟唔跟
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-22, 12:21 PM   #22
野良猫
肥倫

奸笑樣唔直接放出嚟唔得喎,
舊 05-19-22, 12:36 PM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
呢套真係有驚喜, 靚妹顏藝滿分

舊 05-19-22, 04:01 PM   #24
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Heaven 查看文章
大人気のTVアニメ『SPY×FAMILY』がUTに登場
2022年6月3日(金)販売開始
https://www.uniqlo.com/jp/ja/special-feature/spy-family

咁快就有合作tee 出 , 唔知香港跟唔跟
白色同黑色都掂。

舊 05-19-22, 04:26 PM   #25
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
白色同黑色都掂。
黃色仲掂...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] 求生走佬 Family | Survival Family 小日向文世,深津繪里 IDGAF 電影版 0 03-26-20 07:02 PM
【售】Wii的《Family Trainer 1+2》連《齊來冒險!Family Trainer》連 專用毯 青頭仔 買賣專區 0 06-07-13 04:05 PM
[Wii] Family Fishing romrom2004 電視遊戲討論版 22 08-06-12 09:10 AM
[Wii] Family Ski / Family Jockey / Family Stadium neo 電視遊戲討論版 88 03-16-08 12:27 PM
The Family Man(加料感情線) Wtak 電影版 0 09-03-05 03:08 PM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版