Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
qwe 12:29 AM 03-03-18
其實都11年嘅產品,到期都好正常
如果早D出條線可以直插電視都仲有一線生機,但走去出部不論不類嘅PSTV仲要買2隻game先可以crosssave
仲好記得當年坐緊巴士時用電話上網搶機⋯
mrk 02:02 AM 03-05-18
作者: qwe:
其實都11年嘅產品,到期都好正常
如果早D出條線可以直插電視都仲有一線生機,但走去出部不論不類嘅PSTV仲要買2隻game先可以crosssave
仲好記得當年坐緊巴士時用電話上網搶機⋯
SIE最初唔出條PSV1000型Output TV HDMI線,
係因為怕影響PS4主機銷量,
同埋擺明焗我地1款遊戲想出街同屋企電視都玩得,
就請科水入齊雙版本啦!(PS4&PSV/PS3&PSV)

PS:依家switch的大賣,跟本影響晒PS雙主機策略!
PS:有傳SIE呢緊下一步將會熄左PS3同PSV既PS Store,呢個影響先最大(對家MS Xbox Live Store都唔敢熄!)
charcsc2000 11:02 AM 03-05-18
作者: mrk:
SIE最初唔出條PSV1000型Output TV HDMI線,
係因為怕影響PS4主機銷量,
同埋擺明焗我地1款遊戲想出街同屋企電視都玩得,
就請科水入齊雙版本啦!(PS4&PSV/PS3&PSV)

PS:依家switch的大賣,跟本影響晒PS雙主機策略!
PS:有傳SIE呢緊下一步將會熄左PS3同PSV既PS Store,呢個影響先最大(對家MS Xbox Live Store都唔敢熄!)
講真, CROSS SAVE好搵笨...我只有無雙先咁樣買雙版本...
mrk 11:47 AM 03-05-18
作者: charcsc2000:
講真, CROSS SAVE好搵笨...我只有無雙先咁樣買雙版本...
我就覺得CrossSave功能幾好呀!(就算冇PS Plus會員都用得,但可惜唔係隻隻雙版本Game都Support)

我因為有CrossOver Save功能而買齊雙版本既Game有:MGS1+2 HD、FFX HD、進擊之巨人1、電腦戰機VO
charcsc2000 12:14 PM 03-05-18
我就覺得CrossSave功能幾好呀!(就算冇PS Plus會員都用得,但可惜唔係隻隻雙版本Game都Support)

我因為有CrossOver Save功能而買齊雙版本既Game有:MGS1+2 HD、FFX HD、進擊之巨人1、電腦戰機VO
功能係好....只係搵笨買多隻....仲要有d game唔比你remote play...
我得呢幾隻無雙game係有買雙版本, 因為需要大量時間刷, 出街會方便d~
真三7, 戰無4, 戰無4-ii, 烙印無雙, dragon crown, helldivers
Dyhalt Rushifar 12:10 PM 03-05-18
CROSS SAVE在下覺得OK啦,問題係冇咩GAME可以令人有動力俾多次正價出街玩。
如果當年有多D お持ち出しパック,其實可能又有另一個局面。
charcsc2000 12:15 PM 03-05-18
作者: Dyhalt Rushifar:
CROSS SAVE在下覺得OK啦,問題係冇咩GAME可以令人有動力俾多次正價出街玩。
如果當年有多D お持ち出しパック,其實可能又有另一個局面。
仲要psv版都貴...但畫面又不縮水...有時我覺得不值....
CROSS SAVE原意係好....
而加switch出左我就沒再買psv game啦....
mrk 01:08 PM 03-05-18
仲要psv版都貴...但畫面又不縮水...有時我覺得不值....
CROSS SAVE原意係好....
而加switch出左我就沒再買psv game啦....
我都係!

PS:呢緊3.15隻進巨2都會轉玩switch版!(除非係switch冇份,但PSV有份既,先會焗著入PSV版!)
charcsc2000 03:01 PM 03-05-18
我都係!

PS:呢緊3.15隻進巨2都會轉玩switch版!(除非係switch冇份,但PSV有份既,先會焗著入PSV版!)
psv唔駛唸啦...switch版應該似ps3版...點都沒可能玩psv果種畫面..
進擊巨人2我都想買, 但可能買ps4版算...

返回主題版面