Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-21, 01:41 PM   #26
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Kain 查看文章
其實好難做到連最初公佈條片都可以咁無誠意
個logo仲要哈哈笑好似恥笑緊玩家咁
由手機版發出
你對永井豪的自畫像有意見嗎

冇誠意?人地老任40分鐘發布會俾10分鐘你講機戰好唔好

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-16-21 01:44 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 02:27 PM   #27
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
就算想新作近年都冇乜幾多新作吸引想加
一係好似當年seed d咁加鐵血微笑代價哩d然後魔改到變公認原作
由手機版發出
最近套BACK ARROW其實幾好, 要配合機戰個世界觀應該都無問題

隨口亂講, 我好想有SSSS.DYNAZENON.........不過我都唔清楚版權有無問題

不過有勇者王已經一定會買
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 02:40 PM   #28
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
得咁少資料有冇誠意未敢定斷住
話唔定其他一堆新作新畫未show有夢最美
而家唔係純機人作品都有機會加
如果加超音戰士,赤光彈,吹波糖危機哩d都唔錯
全部ss size
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 03:01 PM   #29
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: green 查看文章
最近套BACK ARROW其實幾好, 要配合機戰個世界觀應該都無問題

隨口亂講, 我好想有SSSS.DYNAZENON.........不過我都唔清楚版權有無問題

SSSS 版權要搵圓谷、雨宮哲定TRIGGER

舊 06-16-21, 03:11 PM   #30
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: green 查看文章

是啊,SSSS. 啊,明明今季也有,卻沒想起來。
可能我對它的印象偏向是特攝。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 03:32 PM   #31
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

另 寺田更新BLOG了

https://blog.spalog.jp/?p=6305

舊 06-16-21, 03:35 PM   #32
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
據說還有一隻機戰,看下個月怎樣

希望今次不要太多舊作(很難?)
希望到時會有驚喜(OG新作),但不敢抱太大期望(最後其實係DD)
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 03:55 PM   #33
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
今年macross個版權搞掂咗,會唔會有Delta呢

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 03:59 PM   #34
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: GN00508771 查看文章

就係越短先越應該將最好既野凝縮俾人睇
一係就齋出title所有野賣下關子

家陣show出黎既野邊part令你滿意?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 04:08 PM   #35
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Kain 查看文章
就係越短先越應該將最好既野凝縮俾人睇
一係就齋出title所有野賣下關子

家陣show出黎既野邊part令你滿意?
由手機版發出
ZETA成部新畫(同VTX作比較)
FINAL相隔14年再參戰(唔計手遊)
超力相隔11年再參戰(同上)

戈1分鐘 有3樣野滿意
我接受了 至少昨晚我HI了一小時

此篇文章於 06-16-21 04:13 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-16-21, 04:41 PM   #36
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://blog.zh-hant.playstation.com...w/?smcid=psapp
《超級機器人大戰》系列30周年紀念最新作《超級機器人大戰30》將於PS4登場!本日公開官方網站及遊戲前導宣傳影片!

累積30年的歲月——鋼之戰火 熾烈燃燒

《超級機器人大戰》系列作品,是讓在各動漫作品中登場的機器人們跨越作品藩籬、齊聚一堂與敵人戰鬥的模擬RPG遊戲,自1991年誕生以來,至今已發行九十款以上的遊戲作品,更在2021年4月20日迎來系列30周年。

《超級機器人大戰》系列30周年紀念作《超級機器人大戰30》於PS4登場,集結了《劇場版 無敵鐵金剛/INFINITY》、《超電磁機器人 孔巴德拉V》、《機動戰士Z鋼彈》、《Code Geass 復活的魯路修》等動漫作品中登場的機器人,一同展開全新的原創故事。

https://gameapps.hk/news/45284/Super-Robert-War-30
鋼之戰火 熾熱燃燒 30周年最新作《超級機器人大戰30》年內發售

萬代南夢宮娛樂於昨晚 E3 2021 發佈會上公佈了「超級機器人大戰」系列 30 周年最新作《超級機器人大戰30》,預定 2021 年 Nintendo Switch/PlayStation 4/STEAM 平台登場,支援繁體中文。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 06-16-21 05:08 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 04:51 PM   #37
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:

其實點都要等下個月先有更多情報啦

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 06:35 PM   #38
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
重肯出傳統家用機戰已經好有誠意了.....
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 06:45 PM   #39
Fio

註冊日期: Dec 2001
我覺得srw 30作為project名ok,但做正式title感覺真係怪怪地,個笑臉雖然後來知同永井豪有關,但放喺度感覺係搞笑多過熱血,anyway有ggg final都加好多分,希望正式trailer會吸引多d人
由手機版發出
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 06:51 PM   #40
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
睇過呢度同巴哈堆po後......

(1)其實真係幾多人唔識永井豪老師個簽名......
(2)點解成件事係由老任偷跑發布......
(3)因為畫面係疑似DD引擎製作就一定係糞作?......
(4)係咪真係有30部作品參戰......
(5)GGGF!
(6)唔講都唔覺原來超力咁耐冇見......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 06:56 PM   #41
Fio

註冊日期: Dec 2001
唔講唔覺,可能超力細個見得太多,一見返而係“又係你?!”嘅感覺
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 07:55 PM   #42
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
冇睇過電磁俠都有種懷念感覺
老任發表先係因為索尼冇報E3吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 08:03 PM   #43
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
睇過呢度同巴哈堆po後......

(1)其實真係幾多人唔識永井豪老師個簽名......
(2)點解成件事係由老任偷跑發布......
(3)因為畫面係疑似DD引擎製作就一定係糞作?......
(4)係咪真係有30部作品參戰......
(5)GGGF!
(6)唔講都唔覺原來超力咁耐冇見......
1.時代呀
2.當年FF13冇記錯都係微軟係XBOX360個記招度搶先發表過罪大
錢問題?
3.慳錢!冇誠意!
4.多唔一定好事。睇下阿法3班UC勢

此篇文章於 06-16-21 08:09 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-16-21, 08:27 PM   #44
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
2.當年FF13冇記錯都係微軟係XBOX360個記招度搶先發表過罪大
錢問題?
FF13原本係PS3獨佔

引用:
冇睇過電磁俠都有種懷念感覺
老任發表先係因為索尼冇報E3吧
由手機版發出
sony連自家japan studios都搞到名存實亡
佢唔會重視機戰呢類三線日系game
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 10:11 PM   #45
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: wsx360 查看文章
FF13原本係PS3獨佔
就係記得最初係PS3獨佔 但突然間出現係XB360個發表會

舊 06-16-21, 10:28 PM   #46
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
就算想新作近年都冇乜幾多新作吸引想加
一係好似當年seed d咁加鐵血微笑代價哩d然後魔改到變公認原作
由手機版發出
近期騎士與魔法,黑骸和行星與共不錯啊

back arrow早一點一定可以參戰

對我來說心靈創傷的最大魔改怨念就是az

妄想有Zoe,配合az和鐵血就是火星大戰

希望還有機神咆哮

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-21, 11:57 PM   #47
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

希望還有機神咆哮
同大大一樣,最有怨念係AZ
快啲放返我地嘅真男人白毛出黎
拎隻臭公主去當
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-21, 12:06 AM   #48
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:

希望還有機神咆哮
要玩火星點可以冇泰坦3同撫子
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-21, 10:05 AM   #49
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其實動畫都係睇1,2次,3次之後就麻目,所以資源重用對我唔係太大問題
大家見勇者F甘開心,如果一陣佢係用機戰T既動作,之係改成F版,好似SEED甘重用大家又接唔接受?
我反而有兩個位奇怪,電磁V既基地甘大,V甘細既咩?仲有朱雀二刀斬同一方向甘唔順手既
今次個30呢logo真係有d唔慣
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-21, 11:25 AM   #50
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
其實我好似無見咁有動感的超電磁搖搖(無玩DD, 唔知DD係唔係咁)
所以其實我都好收貨了

論壇跳轉

現在的時間是 04:47 AM

手機版 | APP版