Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-21, 09:41 AM   #426
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
睇個場,正常唔會有大型魔物吧......

舊 03-10-21, 09:43 AM   #427
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
『モンスターハンターライズ』ウツシ教官のハンター指南
https://youtu.be/BI-frnGeNnI

モンスターハンター 特備節目 2021.3.8
https://youtu.be/SnUgshz79xc

引用:

此篇文章於 03-10-21 09:46 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-21, 09:46 AM   #428
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

[OFFICIAL] Monster Hunter Rise - New Gameplay, Tutorials and Director Q&A!
https://youtu.be/k63z2D6M9Wc?t=1776

Monster Hunter Rise – Director Q&A
https://youtu.be/La2s7OZZpoA

引用:
舊 03-10-21, 11:07 AM   #429
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

https://twitter.com/MH_Rise_JP/statu...543405064?s=19
https://twitter.com/MH_Rise_JP/statu...794361344?s=19

引用:

舊 03-10-21, 03:05 PM   #430
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
開定quest任入去影住相等救援

舊 03-10-21, 03:31 PM   #431
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
想問有無得睇返琴晚live?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-21, 03:33 PM   #432
Eking

註冊日期: Feb 2006
應該去返capcom個channel有

舊 03-10-21, 03:45 PM   #433
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: qwe 查看文章
想問有無得睇返琴晚live?
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-21, 04:06 PM   #434
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 野良猫 查看文章
百龍夜行同預想一樣WAVE式守城
啲怪嘅血基本上唔好當一回事,不過前段守城拖太耐會影響到打主嘅時間
執資源 / set 炮台.....................根本搬PSO2 採掘基地防衛戦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-21, 05:11 PM   #435
holsety

我鍾意pso, 正wow

舊 03-12-21, 10:49 AM   #436
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
依家可以update個demo打怨婦,唔知你哋打完有咩高見?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-21, 09:18 PM   #437
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
認真,怨婦龍真心幾難打

用太刀死咗好多次,就算唔死都唔夠時間打
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-21, 11:35 PM   #438
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
用joycon吾識打, 睇黎要買Hori制........

舊 03-13-21, 09:39 AM   #439
holsety

難在唔貪刀,有意識避都唔識避^^!

舊 03-13-21, 10:44 AM   #440
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: sgouki 查看文章
用joycon吾識打, 睇黎要買Hori制........
我就買咗個有手托位嘅殼即時順好多
因為如果用掌心托住部機的話手指會好難禁X+A,因為角度問題
但只靠手指項住部機就會好快攰

不過都係PRO制最順(廢話),手提MODE有啲位好似卡卡地但PRO就好順暢出到

HORI嗰舊嘢真係唔建議買
除手感近PRO制外其他冇樣好
至少拎出街已經唔方便
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-21, 12:36 PM   #441
HAKAIDER
neet 人生~~~

石川先生~~~

多謝你~~~

我似乎可以省下7XXX 円了 b

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-13-21, 03:29 PM   #442
[X-MEN]

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
石川先生~~~

多謝你~~~

我似乎可以省下7XXX 円了 b
點解?因為Demo隻怨虎好難?但正式版唔會咁難㗎

Demo難係因為一嚟得15分鐘,二嚟套裝得個殼冇技能,三嚟辻本講明Demo隻怨虎龍嘅數值係特別調整過,

到時你有裝有技能有時間就唔會好似Demo咁難
舊 03-13-21, 04:14 PM   #443
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
點解?因為Demo隻怨虎好難?但正式版唔會咁難㗎

Demo難係因為一嚟得15分鐘,二嚟套裝得個殼冇技能,三嚟辻本講明Demo隻怨虎龍嘅數值係特別調整過,

到時你有裝有技能有時間就唔會好似Demo咁難
閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-13-21, 04:44 PM   #444
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
引用:
閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~閃~

我個demo冇你嗰個情況喎,上次見到有師兄影自己demo 1又係咁閃,嗰位好似係咪又係師兄你呀?

YouTube 大把人直播都冇你呢個問題,可能真係師兄你部機有少少事?
由手機版發出

此篇文章於 03-13-21 04:46 PM 被 sugoteam 編輯。
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-21, 05:09 PM   #445
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: sugoteam 查看文章
我個demo冇你嗰個情況喎,上次見到有師兄影自己demo 1又係咁閃,嗰位好似係咪又係師兄你呀?

YouTube 大把人直播都冇你呢個問題,可能真係師兄你部機有少少事?
由手機版發出
嘛..................

正如之前所説我部機玩B 姊同卡比, 刹爾達無双demo 都無問題

除非MHR 可以扯硬件性能勁過以B 姊 / 刹爾達無双

要不然, 我實在諗唔到我部機會有咩事

唯一可能...............大概是MHR 主程式對零件過別批次的支援性吧

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-13-21 05:27 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 03-13-21, 06:22 PM   #446
[X-MEN]

引用:

正如之前所説我部機玩B 姊同卡比, 刹爾達無双demo 都無問題

唯一可能...............大概是MHR 主程式對零件過別批次的支援性吧
其實個個玩都冇事,得你會閃閃下咪即係你部機嘅問題,同邊隻game性能要求高啲冇乜關係

(講性能要求我覺得MHR又真係高過Bayonetta同Zelda無雙)

壞咗乜嘢我都唔知,但其中一個做法係打去港任約時間修理
舊 03-13-21, 06:40 PM   #447
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實翔蟲係點用?
我淨係識得打Down怪之後出A招

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-21, 07:32 PM   #448
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:

好野喎 明顯自己部機有問題都可以諗到咁樣
你自己砌左部低階switch?
換過張咭/格式化張咭/部機試下先再講啦

此篇文章於 03-13-21 07:35 PM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-21, 07:45 PM   #449
holsety

駁電視都係咁閃爍?

舊 03-13-21, 08:27 PM   #450
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: holsety 查看文章
駁電視都係咁閃爍?
一樣~~~

基本上能試的也已試過

嘛...........也懶得拆騰了

就試吓掉上服務中心

睇吓我部著機時不足150 小時嘅舊機係咪個別例子好了

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 08:38 AM

手機版 | APP版