Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
電視遊戲討論版>Guilty Gear -STRIVE-
neo2046 01:25 AM 06-24-20
no official post in GAF?

Guilty Gear: Strive - Official Millia and Zato Gameplay Trailer
https://youtu.be/TawBWcNHNHk

作者: :

Exclusive Millia and Zato gameplay footage! Guilty Gear -Strive-, the latest entry in the groundbreaking fighting game series from Arc System Works, is coming to the PlayStation®4 with new gameplay, characters, and innovative rollback net code. Coming Early 2021!

For more info, visit: https://www.arcsystemworks.jp/

Sgodkyo 01:46 AM 06-24-20
點解可以做到個節奏一代慢過一代。。。
Alpha2 02:52 PM 02-17-21
《聖騎士之戰 -奮戰-》預定 2 月 19 日展開 PS4 / PS5 版公測

參加時間
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=210461
風間鈴木仁 03:18 PM 02-17-21
https://gameapps.hk/news/43166/GUILTY-GEAR-STRIVE-PV

激鬥再臨《GUILTY GEAR -STRIVE-》 新宣傳片公開 線上模式「天上階」介紹

日本 Arc System Works 的格鬥系列最新作《GUILTY GEAR -STRIVE-》預定 2021 年 4 月 9 日於 PlayStation 4、PlayStation 5、Steam 平台發售,官方今天公開了遊戲最新預告片。
lunn 08:19 PM 02-17-21
想入依個抗,應該會買黎玩吓
Dyhalt Rushifar 09:22 PM 02-17-21
講起新入坑。
雖然打交GAME冇咩人理故事,不過官網有放齊由初代至上集(REV)既故事。
https://www.guiltygear.com/ggst/jp/story/
英文版
https://www.guiltygear.com/ggst/en/story/

食飽飯冇_痾可以睇下。

睇D YOUTUBER既優先版好似可以自己TRAINING,今次應該唔駛好似當年DBFZ咁迫爆SERVER…
mrk 03:22 AM 02-18-21
作者: Sgodkyo:
點解可以做到個節奏一代慢過一代。。。
怕個節奏打太快,驚你睇唔清啩!
講笑ge!

去steam睇番PC版
最低要求_______建議要求
i5-3450_______i7-3770
4GB RAM______8GB RAM
GTX650Ti______GTX660

而GUILTY GEAR Xrd REV 2時PC最低要求
i5 @ 2.0 GHz
2 GB RAM
GTX 560
可能要就番舊PS4機版,先升得慢既啦!

PS:好正,畫面個fps數又靚左一個級!
Dyhalt Rushifar 04:07 PM 02-19-21
不愧係厄SYSTEM,DOWNLOAD開唔夠半個鐘就出現連線問題,GAME都入唔到
lunn 06:10 PM 02-19-21
作者: Dyhalt Rushifar:
不愧係厄SYSTEM,DOWNLOAD開唔夠半個鐘就出現連線問題,GAME都入唔到
岩岩打左幾場,感覺幾正
但有D野想問問
正常大家用大掣的話
D掣既擺位大約係點樣架?
因為佢唔係KOF同SF果種
所以想睇吓大家D掣係點樣排法會就手D

P.S. 有個Dash掣,真係方便好多
Dyhalt Rushifar 06:51 PM 02-19-21
作者: rinxlun:
岩岩打左幾場,感覺幾正
但有D野想問問
正常大家用大掣的話
D掣既擺位大約係點樣架?
因為佢唔係KOF同SF果種
所以想睇吓大家D掣係點樣排法會就手D

P.S. 有個Dash掣,真係方便好多
一般打慣A/C都會咁排。
K S HS
P _ DUST

DASH掣今集先加,冇固定位置住。

有玩前作既在下試完就反而有D明白點解咁多歷戰PLAYER唔鍾意…
睇班高手玩就唔多覺,不過摸上手真係幾大分別。
在下本身未有咩反感住,反正買返黎都係封塵用多…
lunn 08:26 PM 02-19-21
一般打慣A/C都會咁排。
K S HS
P _ DUST

DASH掣今集先加,冇固定位置住。

有玩前作既在下試完就反而有D明白點解咁多歷戰PLAYER唔鍾意…
畫面同動作真係好靚

但打落好似好唔順咁,好多停頓特效咁
同埋彈出黎果D字好鬼大隻

今集係咪無左一擊必殺果D技架?
見個招表好似都唔見有咁
Dyhalt Rushifar 08:47 PM 02-19-21
畫面同動作真係好靚

但打落好似好唔順咁,好多停頓特效咁
同埋彈出黎果D字好鬼大隻

今集係咪無左一擊必殺果D技架?
見個招表好似都唔見有咁
應該冇一擊,當然亦有可能只係未裝。
blackdeathx1010 12:00 AM 02-20-21

唔鍾意+1
想搶街霸客咩,整到越來越街霸feel
由轉3D開始已經唔鍾個RC定晒格慢鏡咁
依家感覺上系統越來越退化,為左吸新手入坑...
Dyhalt Rushifar 12:23 AM 02-20-21
作者: blackdeathx1010:
唔鍾意+1
想搶街霸客咩,整到越來越街霸feel
由轉3D開始已經唔鍾個RC定晒格慢鏡咁
依家感覺上系統越來越退化,為左吸新手入坑...
要吸新手既就連街霸都係架嘞,冇新手加入,D高手玩到識飛都冇人識欣賞。
理論上佢應該係想簡化COMBO,不過結果打起黎總有啲綁手綁腳既感覺。
某程度上,真係要當佢另一隻GAME黎玩
mrk 09:48 AM 02-20-21
日服個面我都遇到,
後來再DL過港版BETA就連到上Server!
Dyhalt Rushifar 01:36 PM 02-20-21
作者: mrk:
日服個面我都遇到,
後來再DL過港版BETA就連到上Server!
理論上應該係同一個SERVER既,啱啱又黎料…
歌絲˙暮斯 02:23 PM 02-20-21
PS4/5都有,會唔會畫面又係跟返 PS4 既級數?
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 03:00 PM 02-20-21
作者: 歌絲˙暮斯:
PS4/5都有,會唔會畫面又係跟返 PS4 既級數?
由手機版發出
應該冇太大分別吧,隻GAME又唔駛特別計光源又冇要遂件計既背景…本身就唔係主打AAA畫面…
係LOADING快一倍囉。
Vincent_XIII 03:38 PM 02-20-21
我未玩, 不過睇片都覺得呢集好似好多野慢左, HOLD耐左
冇以前咁Smooth節奏去得咁爽快咁..
Dyhalt Rushifar 03:53 PM 02-20-21
OK返…官方TWITTER真係唔知有咩用…
歌絲˙暮斯 05:48 PM 02-20-21
應該冇太大分別吧,隻GAME又唔駛特別計光源又冇要遂件計既背景…本身就唔係主打AAA畫面…
係LOADING快一倍囉。
唔係呀,XRD我覺得幾靚,呃到人先,唔講唔覺原本係 PS3
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 09:17 PM 02-20-21
作者: 歌絲˙暮斯:
唔係呀,XRD我覺得幾靚,呃到人先,唔講唔覺原本係 PS3
由手機版發出
唔係話唔靚,不過唔會用大量資源去整到超精細。
始終對戰至係重點,雖則今次越玩越覺得謎…
打下打下BETA想開返DBFZ…
Alpha2 11:31 AM 02-21-21
延長公測時間多2日

lunn 08:26 AM 02-22-21
打左人上天之後
只係追得兩吓
慼覺好唔似GG
Dyhalt Rushifar 10:48 AM 02-22-21
打左人上天之後
只係追得兩吓
慼覺好唔似GG
真係要玩既就放低一半以上對GG既概念,唔係會好痛苦…
玩咗兩日,感覺唔算太差,不過疑問真係多到一個點。
1 2 3 4 5 

返回主題版面