Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
電影版>Cruella (2021-05-28) D+ 同步 : 有影評
肉羊哩咖 09:24 PM 02-17-21
認真?!會唔會最後都直上 D+?

《101隻班點狗》前傳,幾黑吓喎—好似~
Heaven 03:46 PM 05-05-21
5月28日 戲院 Disney+ 同步上, 香港就5月27日

C.Ryo 10:00 PM 05-27-21
睇完,完全係Emma Stone個人show, 亦重新rebuild 咗cruella呢個角色,(其實即係黑魔后咁玩),洗白得黎亦令個角色更有層次,Emma vs Emma過程又好鬼黑色幽默mix穿Parda的惡魔,好吸引又好睇,正正
睇黎呢個reboot應該會系列化
鐵之侍 11:38 AM 05-29-21
不錯看的反派誕生故事

當然是有點「洗白」成份但也是合情合理解釋Cruella怎樣慢慢成為迪士尼知名的反派

Emily Jean Stone的反差演出值回票價,最吸引我的是劇中的時裝秀真的不錯看
肉羊哩咖 04:57 PM 05-30-21
好:靚杉「靚」人,最強調係要 — 型,下至女主角兩件「馬仔」同啲平民百姓,上至班名流,個個個裝都勁行。場景美功都一流。Emma Stone 担晒成部戲都唔在講,Emma Thompson 都入型入格,連做 Jasper 嗰位同 Mark Strong 都掂。有啲位幾好笑,尤其係嗰隻「超巨大老鼠」~

唔係噉好:故仔老土都痺,正式粵語殘片式,啲扭橋位遠到對面海都望到,如果話係女版《Joker》,又冇乜社會時代意義。亦都係因為要型嘅關係,揀啲歌係幾夾個時代(雖則有評論指有隻歌係 80年代~),不過啲詞完全同個故仔人物處境無關,仲渣過啲電視劇。本人完全無睇過《班點狗》系列,有人或會唔鍾意替隻殺狗人仕「洗白」,Cruella 仲未變態,睇佢點玩落去。

另,有指戲入面啲一半嘅狗仔係 CG,真係分唔出~
https://www.thewrap.com/cruella-dire...real-cgi-dogs/
肉羊哩咖 04:52 PM 06-08-21
即使啲票房數字連 QP2 都不如,而有報指製作費極高昂,但係公佈咗會開拍續集。
Dangerous-boy 08:40 PM 09-08-21
在收費平台免費睇咗,慶幸沒有比錢去戲院睇!

如果這是一套獨立電影,都算好睇!但是作為一套前傳就完全唔合格、0分!:-)

因為我喜歡一氣呵成,所以重溫埋101的動畫和真人版。但這樣便出事了!發覺黑白魔后這套戲係完全接唔到落101班點狗的。:-)

101的女主角變咗做黑人都算,但黑白魔后、光頭管家和兩個手下的設定和性格,完全和101唔同,就真係沒可能接受!就連魔后對皮草的執着,這個重要設定也被消失了!:-)
IDGAF 11:04 PM 11-25-23
見今年Disney Halloween Time搵Cruella做主題,
係Disney+睇返Cruella《黑白皇后》,
原來是復仇劇…

Estella/Cruella雙重性格到個頭都黑白色?
開場安排到好似斑點狗,害死紅髮媽咁,
係咪為日後鐘愛用斑點狗做皮草,洗白用?

男爵夫人個造型同表情好鬼汪阿姐~!
癲婆係會遺傳的。

玩造型搶C1果段幾好睇。

Cruella de Vil,姓惡魔住HELL HALL咁型~!

兩個忠僕由細到大都咁撐女主角呢個安排真係估佢唔到。

https://www.imdb.com/title/tt3228774/
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%99...BC%8A%E6%8B%89

wing 10:36 AM 11-26-23
就咁當獨立電影, 呢套係幾好睇。

返回主題版面