Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-24-03, 01:03 PM   #1
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
[PS2]Devil May Cry 2 攻略區

opened

此篇文章於 08-29-04 01:54 PM 被 neo2046 編輯。
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 02:36 PM   #2
ヴィタさんさんKS☀
God of Gamer
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
預計 28-29 號有貨喎

極期待~~~

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 02:41 PM   #3
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
下晝食lunch個陣刻意走去188度
有兩間話下晝遲少少會有貨
價格係 450~470 左右
連頸鏈
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 02:44 PM   #4
Q頭
Banned

返左貨loo
舊 01-24-03, 04:03 PM   #5
Kaga

係唔係兩隻碟玩 o既故事流情一樣?
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 04:08 PM   #6
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

3DS Friend Code1805 2967 4401
咁快有 ..

一定係兩隻碟啦,不過流情就唔多清楚

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 04:40 PM   #7
影武者
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
堅定流呀~~出左了嗎?

SR 基拉,SR 河島勇
有咩可以同小弟换既,請pm, thx
影武者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 04:52 PM   #8
Q頭
Banned

引用:
Originally posted by 影武者 :
堅定流呀~~出左了嗎?
sure released
舊 01-24-03, 05:06 PM   #9
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
god

手頭無資金,過幾日先屬佢番屋企
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 05:12 PM   #10
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
Originally posted by 子龍 :
god

手頭無資金,過幾日先屬佢番屋企
我兩舊水買你隻猛將伝點話

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 05:55 PM   #11
steve

註冊日期: Aug 2002
Who have bought it? Can give some comments ma?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 06:07 PM   #12
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
引用:
Originally posted by 強化人間 :
我兩舊水買你隻猛將伝點話
做乜個個都想買我隻無雙架
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 06:10 PM   #13
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
聽人講之前 demo 話冇 1 咁爽
而家正式版係咪咁?
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 06:25 PM   #14
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
星人個度有貨未?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 06:48 PM   #15
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
話時話, 點解佢佢唔做 D9 呢???
咁咪唔使 2 隻碟囉
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 07:18 PM   #16
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

PSN  IDYakumoFujii
入手了!!
$430 GAME 連鏈 + POSTER!
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 07:41 PM   #17
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
入手!!
玩過四版(第四版打緊boss)

講下隻game啦:
畫面方面真係唔覺比DMC進步多少(不過第一版就有段CG啦,質素麻麻啦),但係動作就真係細緻o既~(行牆型到爆)
而gameplay都唔錯,combo難出左,可能因為個map太大d怪物又出得散之故。不過暫時敵人又唔覺太難打(製作人話今集難ga喎),四版打過2個boss都唔難,仲好似有d易,變左雷魔人好似屈緊佢機),而有左個敵hp計清楚左好多。
而有人話慢左其實可能因為地方大所以令打敵人唔得連貫。
魔石系統暫時覺得唔錯,(暫時有雷魔力、飛行同疾走魔石)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 07:41 PM   #18
steve

引用:
Originally posted by Zaku :
咁咪唔使 2 隻碟囉
1 character 1 disc ma
舊 01-24-03, 07:42 PM   #19
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
Originally posted by Zaku :
咁咪唔使 2 隻碟囉
咁要成日load,load得耐 ma

此篇文章於 01-24-03 07:54 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 07:44 PM   #20
steve

引用:
Originally posted by Metal Gear NT :
入手!!
玩過四版(第四版打緊boss)
-skip-
you think DMC 1 or 2 is better until now?
舊 01-24-03, 07:53 PM   #21
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
Originally posted by steve :
you think DMC 1 or 2 is better until now?
真係要比的話
2的系統當然好,不過唔知乜野錯覺,1的確爽少少,而且畫面好似實d喎(不過睇到2的graphic係有進步的,例如火的效果,就係唔知點解硬係覺得第一集有質感d,照理唔會退步ga ma)。

不過我相信就好似MGS1、2咁,2細緻gameplay取勝,但係1 o既感覺好似好d

此篇文章於 01-24-03 08:02 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 01-24-03, 08:08 PM   #22
noris
Game Master

3DS Friend Code2406 5097 6934
我都買o左!!!!!
重未玩,而家去試!!!!!!!

舊 01-24-03, 09:04 PM   #23
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
我都入手了...
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 09:06 PM   #24
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
By Metal Gear NT~

講下隻game啦:
畫面方面真係唔覺比DMC進步多少>
同意~ 因為地圖大左~ 感覺上畫面細緻左~ 實際畫面進步不大~

而gameplay都唔錯,combo難出左,可能因為個map太大d怪物又出得散之故。不過暫時敵人又唔覺太難打,而有左個敵hp計清楚左好多。
同意~ 地方好多~ 成日都要行成3 秒先行到去第二個敵人到~ 行得黎都無得繼續combo 落去~ 而且用突刺做combo 都唔易~ 頭幾版要都無咩可能做到Show Time~
平時好多時Don't Worry 同Come On 就會停~左 特定戰鬥(唔係大佬~) 就有時Bingo 就會停~ 敵人對槍的耐性高左~ 不過都係斬幾下就釘~ 打大佬的時候唔知點解有d clock tower 同hod feel~

而有人話慢左其實可能因為地方大所以令打敵人唔得連貫。
魔石系統暫時覺得唔錯,(暫時有雷魔力、飛行同疾走魔石)>
動作的確係慢左~ 希望升左能力之後會快d~ 今次儲red ores 易左~
不過物價指數都高左~ :@_@":
魔石系統我相信得飛行能力最常用~ 因高低差好多~
應該總共有雷~ 火~ 冰~ 三隻屬性only~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-03, 09:06 PM   #25
Moderator
核搭載二足步行戰車

大家玩Dante定Lucia?
我玩到Dante mission 4(玩過一個secret mission,今集稱為secret room)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版