Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 05-25-07, 12:13 AM   #726
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
你都係新仔...唔好玩啦
我唔似咩
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-07, 11:42 PM   #727
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
屋企真係唔利電子野........
以前壞左個Marshall amp, 之後壞左個yamaha multi,
之後舊果支cheap他無聲, xtlive 半年就壞,
而家連支 Forest都有事...........救命丫......
Hell storm同micro cube請你地唔好壞丫........

舊 05-26-07, 11:51 PM   #728
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
屋企真係唔利電子野........
以前壞左個Marshall amp, 之後壞左個yamaha multi,
之後舊果支cheap他無聲, xtlive 半年就壞,
而家連支 Forest都有事...........救命丫......
Hell storm同micro cube請你地唔好壞丫........
睇黎要開個樂器貨倉比你呢類人
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-07, 01:30 AM   #729
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
睇黎要開個樂器貨倉比你呢類人
搞間band房就乜事都無啦應該
如果仲係咁既話都仲有成隊人陪我壞b

舊 05-28-07, 07:33 AM   #730
txl

剛完成了26/5既performance,以下係當日新歌既live clip~

Best Subsitution
http://www.youtube.com/watch?v=cTPAlfD5sWc

Exotic Voodoo
http://www.youtube.com/watch?v=MV876tqnxyY
舊 06-02-07, 01:33 AM   #731
新堂愁一
男人三寶無樣有

之前死set爛set都set唔倒既聲.....
一換支他就唔駛set都出倒黎........好諷刺

舊 06-02-07, 04:00 AM   #732
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
之前死set爛set都set唔倒既聲.....
一換支他就唔駛set都出倒黎........好諷刺
但一夫多他只係有錢人先做得到
真係次次換咩||
結果都係呢度差d
個度又差d
最後完全唔同自己原先想set既聲
舊 06-02-07, 07:34 AM   #733
txl

其實set聲如果有effector的話通常會盡量set定晒先,方便on stage時以最短既時間set好自已想要既聲。

有d pro既結他手/Bass手可以做到去邊度用唔同既head/cab都可以做到同一樣或近似既聲
舊 06-02-07, 07:57 AM   #734
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
原來尼度有交流

我學小提琴

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 10:57 AM   #735
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
但一夫多他只係有錢人先做得到
真係次次換咩||
結果都係呢度差d
個度又差d
最後完全唔同自己原先想set既聲
唔係......係我以前太咩姐
竟然妄想想用emg81....set出Slash既聲......
根本就無可能............

引用:
作者: txl 查看文章
其實set聲如果有effector的話通常會盡量set定晒先,方便on stage時以最短既時間set好自已想要既聲。

有d pro既結他手/Bass手可以做到去邊度用唔同既head/cab都可以做到同一樣或近似既聲
我而家一隻hell storm駁支Supreme就已經係我想要果種聲...
尤其係個neck pickup果種 sliding聲.......好圓好暖....

好想快d拎番個 xt live.....
可以用JCM900配.....扮Slash聲.........

舊 06-02-07, 12:00 PM   #736
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
唔係......係我以前太咩姐
竟然妄想想用emg81....set出Slash既聲......
根本就無可能............
咁樣難度又真係高左少少喎
乜你呢排咁迷Slash
我一直以為你想整到Syu咁
舊 06-02-07, 12:09 PM   #737
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
咁樣難度又真係高左少少喎
乜你呢排咁迷Slash
我一直以為你想整到Syu咁
其實唔係因為Slash一個....
松本都係其中一個大原因.....佢個tone太靚...

我阿sir形容我為開竅
佢不嬲都唔贊成我買貴既 ESP....
而家我買 Les Paul 佢不知幾開心

Syu live d聲聽落成日覺得怪怪地咁...
反而cd版 隻聲就正好多~~

無聊可以望下....

此篇文章於 06-02-07 12:23 PM 被 新堂愁一 編輯。
新堂愁一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 01:51 PM   #738
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
其實唔係因為Slash一個....
松本都係其中一個大原因.....佢個tone太靚...

我阿sir形容我為開竅
佢不嬲都唔贊成我買貴既 ESP....
而家我買 Les Paul 佢不知幾開心

Syu live d聲聽落成日覺得怪怪地咁...
反而cd版 隻聲就正好多~~

無聊可以望下....
off: 我對隻龜有興趣D
舊 06-02-07, 01:53 PM   #739
新堂愁一
男人三寶無樣有

個個睇完都對隻龜興趣大d

舊 06-02-07, 04:48 PM   #740
txl

ya, les paul is better than ESP, for quality and price...
and also the resell value.....
舊 06-02-07, 05:02 PM   #741
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
原來尼度有交流

我學小提琴

我近排都想學喎....想問你學開幾錢? 想知個大約budget

舊 06-02-07, 10:53 PM   #742
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: jackiecyho 查看文章
我近排都想學喎....想問你學開幾錢? 想知個大約budget
親友價
7級
$1000

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 01:39 AM   #743
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
親友價
7級
$1000

咁平? 我見街果d...初級一個月4堂每堂30mins都要1k...

舊 06-03-07, 02:01 AM   #744
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
大家有冇咩自學電吉他o既心得 ?a

舊 06-03-07, 02:15 AM   #745
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
作者: 神京 查看文章
[廢話]勤D練, 只要有恆心, 鐵柱磨成針

一定要記樂理, 唔係會學得好辛苦
舊 06-03-07, 12:15 PM   #746
新堂愁一
男人三寶無樣有

松本孝弘真係我永遠既偶象
太強啦......個tone又爆靚.........

舊 06-04-07, 01:00 AM   #747
txl

今日出完尖沙咀通利show....

34C...熱到hihi...
拎住bass + effect case去到未玩都出晒汗...

好彩唔係好曬,唔係真係要搽埋太陽油
舊 06-05-07, 09:03 PM   #748
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 神京 查看文章
平時睇電視都拎住枝結他彈下
你係想玩結他、玩band定係玩音樂?
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-07, 05:26 PM   #749
黑翔

註冊日期: Aug 2004
新仔一名~玩左年幾木結,依家學緊電結~
係牛頭牛學~但係阿sir教得唔多好,成日dum波鐘
我想跟個好既阿sir,有無人可以介紹下比我~?當然唔好太貴啦
黑翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-07, 09:33 PM   #750
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 黑翔 查看文章
新仔一名~玩左年幾木結,依家學緊電結~
係牛頭牛學~但係阿sir教得唔多好,成日dum波鐘
我想跟個好既阿sir,有無人可以介紹下比我~?當然唔好太貴啦
牛頭角?
係band友黎既?
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版