Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-21, 10:15 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Pixar’s Luca (18 June 2021) 直上 D+

出咗預告嘅預告:

好似呢部吸引過條龍~

—————
又嚟~

此篇文章於 03-25-21 04:04 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-21, 12:12 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

正式予告,好似睇晒套片咁滯?!

舊 09-19-21, 04:50 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

鍾意執垃圾嘅細路~

終於趁阿女個 movie night 睇咗。友情/「愛情」嘅衝突,撞上「直昇機阿媽」,但故仔淡過青口,頭兩幕節奏都OK,第三幕因為第二幕寫埋死角令女主角變咗路人;結局直頭幾監粗嚟,壞蛋受嘅處罰就咁睇實在幾便宜吓~ 唉,中規中矩,好在隻貓極搶戲。

舊 11-25-23, 10:32 PM   #4
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Luca《盛夏友晴天》

係Disney+睇咗,
個故事發展到兩位主角上咗岸之後,
好似無乜奇幻同搞笑嘢咁,
變咗一套好普通講漁港小朋友友情的電影咁。

有一刻以為個故事講佢哋遇水會變返海怪呢個設定,
係隱喻佢兩個同性戀怕出櫃添,因為真係有少少基情咁,
但睇到最後真係純粹好好朋友嚟。
(以前聽過一個講法話小魚仙要變人類,係隱喻變性喎…)

深海燈籠魚叔叔好搞鬼,但出場時間好短。

https://www.imdb.com/title/tt12801262/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%B7...A4%8F%E5%A4%A9

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Dune (2021) Part 3 製作進行中 (TBD) 肉羊哩咖 電影版 104 04-16-24 02:48 AM
[西片] Brave (DISNEY.PIXAR,SUMMER 2012,勇敢傳說之幻險森林8月9日上映) IDGAF 電影版 26 08-16-12 02:40 AM
WALL.E 『太空奇兵.威E』 Pixar最新作 24/7上映 MO 電影版 90 12-29-08 07:33 PM
[玩具→昆蟲→怪獸→熱帶魚→蘿蔔] Pixar公司08年新作 -- 《WALL•E》 (含預告) 天星碼頭高達 電影版 6 06-20-07 05:53 PM
迪士尼決定購Pixar!! 大情大性武大帝 電影版 2 01-25-06 12:53 PM

現在的時間是 03:04 AM

手機版 | APP版