Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-16, 07:30 PM   #26
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: rubyyu 查看文章
第一個感覺:
「咪即係拍到三國電影」
絕招再豐富,千人斬再華麗都係其中幾幕,無可能成套戲係咁斬,一套戲90分鐘點都有對話啦,一有對話,咪就係一套正常三國片XD
可能跟無雙,兩個人對講,講完就打,打完就問你要不要升級武器

舊 03-16-16, 07:38 PM   #27
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 小草 查看文章
可能跟無雙,兩個人對講,講完就打,打完就問你要不要升級武器
咁非VR不可了
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 08:11 PM   #28
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
三代有單挑要圍欄
唔夠打無血要同佢遊花園
時間夠就拆欄走
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 09:02 PM   #29
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
個重點應該係人物造型極盡誇張, 而且打果時又火又雷又劍氣又出波,跳到9丈幾高飛天遁地, 軌一刀幾十人飛上天等等.

舊 03-16-16, 09:29 PM   #30
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
第一個感覺:
「咪即係拍到三國電影」
絕招再豐富,千人斬再華麗都係其中幾幕,無可能成套戲係咁斬,一套戲90分鐘點都有對話啦,一有對話,咪就係一套正常三國片XD
唔同!
你拍三國電影你就要跟足原著
而家就叫遊戲改編,廣電局都吹你唔長

引用:
作者: wing 查看文章
個重點應該係人物造型極盡誇張, 而且打果時又火又雷又劍氣又出波,跳到9丈幾高飛天遁地, 軌一刀幾十人飛上天等等.
所以未入場已經一陣伏味 (完全真正孔明之罠)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-16-16 09:31 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 08:22 AM   #31
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
無雙?忠於原著,角色嘅對白應該只係有
「喝!~喝~!喝!」
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 09:05 AM   #32
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
無雙?忠於原著,角色嘅對白應該只係有
「喝!~喝~!喝!」
由手機版發出
司馬懿要「フハハハハハハァ!」

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 02:30 PM   #33
wing
格鬥低手

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔同!
你拍三國電影你就要跟足原著
而家就叫遊戲改編,廣電局都吹你唔長

所以未入場已經一陣伏味 (完全真正孔明之罠)
其實拍三國都冇話駛唔駛忠於原著, 莫講話唔駛忠於三國志, 連三國演義都可以唔理o架.

而且無雙呢套真係多數伏, 一般觀眾唔會buy, 多數死.

舊 03-17-16, 03:05 PM   #34
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
最開心係暗榮, 將你D名著+宅+腐出到容容爛爛, 居然有人會同佢買版權, 幾時會拍埋一騎當千同戀姬無傷
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 02:18 PM   #35
BLMballball
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0430 8233 5589
PSN  IDBallball
XBox Live GamertagBLMballball
期待黄蓋嘅神勇表現

舊 03-18-16, 08:03 PM   #36
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
必須要有以下要點,不然不算真三XD

1. 2代猛醬傳百發百中的弓箭手
2. 虎牢關被呂布打到沒血,然後四處找包子
3. 3代還是4代的單挑XD小兵自動圍圈子給你們武將打
4. 4代甄姬女王巴掌女王踢
5. 3代(好像是)建業滅門慘案
6. 3代南蠻單人復國XD
7. 黃蓋將軍!!!
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 10:32 PM   #37
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
對劇本冇咩信心
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-16, 02:42 PM   #38
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
同一場武將分開地點出,記得俾個地圖我知你打緊邊個位:cwm16:

舊 03-19-16, 06:23 PM   #39
wing
格鬥低手

引用:
作者: kev00269270 查看文章
必須要有以下要點,不然不算真三XD

1. 2代猛醬傳百發百中的弓箭手
2代猛將傳弩兵真係最強

舊 09-04-17, 01:48 AM   #40
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E5%BD...88%90%E4%BC%BC
【真.三國無雙】古天樂呂布造型疑似曝光 呂良偉演袁紹9成似
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 01:56 AM   #41
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
應該都係三英戰呂布...

真係想用game 入面人設, 垃圾確認

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 12:48 AM   #42
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
雷味十足
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 08:07 AM   #43
david
The One

註冊日期: Mar 2002
女將呢?應該會有女將第一身視點劇情吧...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 11:35 AM   #44
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
大型cosplay....

舊 09-05-17, 01:27 PM   #45
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
第一男主雲哥呢?

舊 09-05-17, 07:13 PM   #46
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: STRIFE 查看文章
第一男主雲哥呢?
呂良偉、古天樂
雲哥會唔會係宇宙最強
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 10:50 PM   #47
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
第一個感覺:
「咪即係拍到三國電影」
老實講,真係要拍,絕對拍得到真係「三國無雙」版既電影
只要角色既個性設計都跟真三國無雙去寫就已經得
例如惇爺開口埋口就係孟德、馬超開口埋口都係正義、凌統輕浮個性但由對甘寧有強烈敵意轉化成信任等等好多劇情其實都可以直接囉出黎用
當然如果以三英戰呂布時段去做,最簡單既咪囉番真三國四貂禪其實係女特務條橋出黎用
呂布亦可以照真三四/五咁演,將佢塑造成將貂禪放第一位既男人
不過我覺得班導演有99%都唔會咁做,因為我好相信絕大部份既香港三國無雙玩家
都唔知原來真三國無雙既人物係咁多獨特性格,甚至無認真去睇過劇情演出
唔好講到非gamer咁遠,呢個post已經唔見得有幾多個有睇

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-05-17 10:54 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 05:20 AM   #48
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
老實講,真係要拍,絕對拍得到真係「三國無雙」版既電影
只要角色既個性設計都跟真三國無雙去寫就已經得
例如惇爺開口埋口就係孟德、馬超開口埋口都係正義、凌統輕浮個性但由對甘寧有強烈敵意轉化成信任等等好多劇情其實都可以直接囉出黎用
當然如果以三英戰呂布時段去做,最簡單既咪囉番真三國四貂禪其實係女特務條橋出黎用
呂布亦可以照真三四/五咁演,將佢塑造成將貂禪放第一位既男人
不過我覺得班導演有99%都唔會咁做,因為我好相信絕大部份既香港三國無雙玩家
都唔知原來真三國無雙既人物係咁多獨特性格,甚至無認真去睇過劇情演出
唔好講到非gamer咁遠,呢個post已經唔見得有幾多個有睇
乜原來剪草GAME有對白O既?玩得闇榮衫無O既多數都係至在堆囡囡為主O架啦...

期待睇呢個真人造型

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 08:28 AM   #49
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: david 查看文章

期待睇呢個真人造型
[IMG]http://img.kuai8.com/attaches/news/image/20140626/201406261531351777.jpg
你覺得有邊個著得起呢件?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 01:58 PM   #50
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
乜原來剪草GAME有對白O既?
有對白, 主要分兩種, 第一種係up來up去三幅被, 第二種係中二病.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:06 AM

手機版 | APP版