Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-14, 05:10 PM   #51
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: izumo 查看文章
台版上左市
暫時(?)非常黑心

150寶玉(5石抽)
都被閹到 好多開局倍攻角色冇左

暫時只有 1個ACC1次果次新手第5抽可以抽到某幾隻開局倍攻
果然代理GAME冇好野
好似第5抽先有徐庶孫策, 日版當時抽到都叫最top隊長
不過而家真係想搵frd用都唔會有, 全部唔係軍師就係姜/丕/袁姬
當大家都foresee到而家蛋機入面個堆全部都係廢將個陣
邊個會入錢去抽呀.....有o既, 真係新手下海跳來三國比佢昆咪會
但係做少少功課research都知而家抽黎完全無用
cap水都未免cap得太明顯

舊 05-23-14, 10:47 PM   #52
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ko121314 查看文章
好似第5抽先有徐庶孫策, 日版當時抽到都叫最top隊長
不過而家真係想搵frd用都唔會有, 全部唔係軍師就係姜/丕/袁姬
當大家都foresee到而家蛋機入面個堆全部都係廢將個陣
邊個會入錢去抽呀.....有o既, 真係新手下海跳來三國比佢昆咪會
但係做少少功課research都知而家抽黎完全無用
cap水都未免cap得太明顯
cap都唔緊要 之後都有曹丕陸遜張母任佢cap

但洗唔洗一開ser就做到咁低手呀
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-14, 07:57 PM   #53
ko121314
Game Master

引用:
cap都唔緊要 之後都有曹丕陸遜張母任佢cap

但洗唔洗一開ser就做到咁低手呀
日版都越做越低手, 不停挑戰玩家底限
之前勅命上級10萬分都可以用石賺石, 然後打完10萬分就可以拎4星ticket
今次勅命大副拉開拎石報酬, 中間放一堆爛鬼友情pt當獎品

舊 05-25-14, 09:07 PM   #54
izumo

引用:
日版都越做越低手, 不停挑戰玩家底限
之前勅命上級10萬分都可以用石賺石, 然後打完10萬分就可以拎4星ticket
今次勅命大副拉開拎石報酬, 中間放一堆爛鬼友情pt當獎品
日版
好耐冇派過石 同真UP
想搵朋友來玩都唔得啦

今次敕命直頭就趕客添啦
除開1日打7.幾萬分
HI 大左呀??
舊 06-01-14, 07:32 PM   #55
ko121314
Game Master

引用:
日版
好耐冇派過石 同真UP
想搵朋友來玩都唔得啦

今次敕命直頭就趕客添啦
除開1日打7.幾萬分
HI 大左呀??
超越人智o既報酬司馬懿
完全唔make sense o既發動條件+倍數
呢隻都算打沈哂其他所謂高倍數了

舊 06-01-14, 08:11 PM   #56
izumo

引用:
超越人智o既報酬司馬懿
完全唔make sense o既發動條件+倍數
呢隻都算打沈哂其他所謂高倍數了
呢隻真係勁到冇乜野講
王異果班雙色系
周火埃都要行開一二便
不過今次真係爭得好癲
舊 06-02-14, 11:16 AM   #57
ko121314
Game Master

引用:
呢隻真係勁到冇乜野講
王異果班雙色系
周火埃都要行開一二便
不過今次真係爭得好癲
如果燒哂手上個堆石可能上到500位內
不過最後都係入左1000就算, 已經燒左超多石
無課玩家咁燒石真係覺得好赤

舊 06-02-14, 01:17 PM   #58
izumo

引用:
如果燒哂手上個堆石可能上到500位內
不過最後都係入左1000就算, 已經燒左超多石
無課玩家咁燒石真係覺得好赤
呢d 打rank event 唔係石問題啦
悶+懶刷
佢本身隻game 又食電+load到部機好熱
佢d兵又有delay

諗諗下用人地果隻滿技咪得囉
成隊 其中一隻3圍爭少少又唔死得人
so 都係1隻起2隻止
舊 06-17-14, 07:52 PM   #59
izumo

佢咁改個升技 留名等睇暴動
舊 06-18-14, 11:45 AM   #60
ko121314
Game Master

引用:
佢咁改個升技 留名等睇暴動
其實明明本身個升技方法係無改變(先唔計有無練技寵呢回事)
而家開多左個其他練技方法其實都算係benefit左玩家

不過佢自己做得咁低裝都係營運死蠢ga la
聽講日本已經暴動左?

舊 06-18-14, 11:58 AM   #61
izumo

引用:
其實明明本身個升技方法係無改變(先唔計有無練技寵呢回事)
而家開多左個其他練技方法其實都算係benefit左玩家

不過佢自己做得咁低裝都係營運死蠢ga la
聽講日本已經暴動左?
掟石打rank又嘈
輕課果班又嫌你升得小 小器
唔反台就有鬼
由手機版發出
舊 06-18-14, 12:26 PM   #62
ko121314
Game Master

引用:
掟石打rank又嘈
輕課果班又嫌你升得小 小器
唔反台就有鬼
由手機版發出
其實整體黎講營運雖然好混帳
不過我同女友其實都打得幾開心
係決戰真係有D難搞不過無課拉重課朋友大腿都有得打下
勅命除非真係燒1000位內, 如果唔介意突少幾下, 都係邊用石打番D石番黎再衝上去拎券抽蛋算
個用石數點都好過放入獅子嘔隻銀丁丁出黎
而且我英傑rank個張4星券係嘔左隻周火埃出黎
所以我對營運雖然反感不過我都唔會插死佢住

至於新手, 就唔好入局啦, 唔派石, 叫新手點入場, 營運最蠢都係呢度

舊 06-18-14, 01:52 PM   #63
izumo

佢趕新手ge程度係近乎想整死隻game
但又一路有新系統搞出來 令人費解
由手機版發出
舊 06-18-14, 04:32 PM   #64
ko121314
Game Master

引用:
佢趕新手ge程度係近乎想整死隻game
但又一路有新系統搞出來 令人費解
由手機版發出
自從過左400萬DL event之後就好似無再見過幾多百萬dl
營運都係蠢過隻豬ga la

舊 06-18-14, 08:17 PM   #65
izumo

引用:
自從過左400萬DL event之後就好似無再見過幾多百萬dl
營運都係蠢過隻豬ga la
睇grossing
跌左出去某個位就一去不返
舊 07-02-14, 09:01 PM   #66
izumo

新決戰 番轉頭打黃巾
好難打 雙特效都有機會要俾石
單邊半減+特效防隊反而仲有一線生機
但3圍要求極高 馬爸 哭哭皇叔 果班仲要突爆 先有得一戰

終於有虹UP 不過抽埋D9唔搭8出來 投降了
舊 07-03-14, 09:12 AM   #67
ko121314
Game Master

引用:
新決戰 番轉頭打黃巾
好難打 雙特效都有機會要俾石
單邊半減+特效防隊反而仲有一線生機
但3圍要求極高 馬爸 哭哭皇叔 果班仲要突爆 先有得一戰

終於有虹UP 不過抽埋D9唔搭8出來 投降了
虹up昆我水, 昆哂我D石
決戰有特效都唔見得穩贏, 我20倍隊 (周火埃+決戰皇叔)車埋去第1關D野度都打唔死
痴線, 亂咁黎

舊 07-03-14, 09:25 AM   #68
izumo

引用:
虹up昆我水, 昆哂我D石
決戰有特效都唔見得穩贏, 我20倍隊 (周火埃+決戰皇叔)車埋去第1關D野度都打唔死
痴線, 亂咁黎
雙特效25倍都殺唔死
由手機版發出
舊 07-03-14, 09:53 AM   #69
ko121314
Game Master

引用:
雙特效25倍都殺唔死
由手機版發出
呢個決戰難度同之前差太遠
虹up又昆到我得番800石

唉....灰

舊 07-03-14, 11:17 AM   #70
izumo

引用:
呢個決戰難度同之前差太遠
虹up又昆到我得番800石

唉....灰
半減5倍5色0石通關
但3圍要求極高
由手機版發出
舊 07-04-14, 10:32 AM   #71
ko121314
Game Master

谷鬼氣
到而家都未過到馬騰無雙
入到後段buff攻+4發連擊打殘哂我4隊
想點

舊 07-04-14, 03:06 PM   #72
izumo

引用:
谷鬼氣
到而家都未過到馬騰無雙
入到後段buff攻+4發連擊打殘哂我4隊
想點
未改難之前已突爆左 大大繼續努力
由手機版發出
舊 07-05-14, 07:35 AM   #73
ko121314
Game Master

引用:
未改難之前已突爆左 大大繼續努力
由手機版發出
終於過左, 賭運贏左
不過比起女友用漢神算打, 佢要o既運氣成份真係低好多

舊 08-03-14, 10:49 PM   #74
izumo

呢隻糞營運作真係唔知點解仲可以係grossing 榜生存

6星都仲未出 周火埃已被新將重重打面
雖然唔止佢一隻 但係 批新將倍率完全去左另一個世界 想班舊角點?
而且近期多左短rd倒數砲 連4血4攻隊都開始感到吃力
舊 08-04-14, 11:19 AM   #75
ko121314
Game Master

引用:
呢隻糞營運作真係唔知點解仲可以係grossing 榜生存

6星都仲未出 周火埃已被新將重重打面
雖然唔止佢一隻 但係 批新將倍率完全去左另一個世界 想班舊角點?
而且近期多左短rd倒數砲 連4血4攻隊都開始感到吃力
感到吃力 X
感到絕望 O

老實講, 睇唔到出路, 無論咩隊都係
周火埃被打臉我唔怪佢, 仲有進化呢1個機會, 一日未進化都仲未可以判死刑
呂布已經係棺材入面訓得好安祥, 鬼關都好快變做1隻真o既鬼
不過如果進化左唔改技唔夾硬谷大個倍數, 真係哂鬼氣

最近呢幾關, 由黃巾決戰同神速勅命開始, 所以關都亂咁黎
不外乎都係以下呢2點
1.
關卡短, 無位儲技, 人地pad都關短呀, 但係人地有SB, 呢度乜都無入去叫我殺卒都殺唔到啦

2.
不停打壓最強勢o既隊, 雖然我覺得適當打壓係合理, 但係打壓到無生存空間真係玩到谷鬼氣
最慘係打壓最強勢隊又唔見得比到生存空間其他隊
倒數炮就乜隊遇到都死, 先制damage又越黎越唔make sense, 超弩馬超夏侯淵先制18000
唔buff血直接死, 都唔知可以點打

所有大倍數隊全部都近乎無幾多血, 淨係2隻1cd小兵都可以送走你
就算有4血4攻隊都無用, 唔夠回, 儲唔到技, 入大佬又殺得唔夠快, 都係死

新將雖然打舊將面, 但係係無位儲技, 無血食先制o既情況之下, 新將都唔見得有咩出路
係任何隊都唔見得有出路

咪話我話, 鬼關之後咁耐都無開新6星將覺醒, 我覺得營運係plan緊出超弩級素材
想改變火埃命運? 交幾粒石出黎先講啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:47 AM

手機版 | APP版