Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-13-14, 02:49 PM   #26
Terry13
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
黃忠多左超級,用朋友官渡袁紹打得真開心
Terry13 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 11:38 PM   #27
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
今次黄忠打五埸上級就突破左四次界限,幾好!但双雄果隻"吹氏"都係無拎到
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-14, 06:48 PM   #28
Terry13

黃忠我打左10場有多都係得1隻....
仲有由昨晚打到依家嘅玉璽都無出過1粒比我....隻雙雄無得升...
舊 01-19-14, 08:44 PM   #29
jerry
Game Master

http://sangokushi-puzzle.jp/post-3411/
「三国志パズル大戦」が400万DLを突破

日本時間
2014/01/20(月)00:00~2014/01/29(水)23:59

1.寶玉和于吉互相輪流發放

1/20(月):宝玉30個
1/21(火):【魏軍超指南】于吉
1/22(水):宝玉30個
1/23(木):【呉軍超指南】于吉
1/24(金):宝玉30個
1/25(土):【蜀軍超指南】于吉
1/26(日):宝玉30個
1/27(月):【漢軍超指南】于吉
1/28(火):宝玉30個
1/29(水):【群雄超指南】于吉

2.一天限定400萬下載紀念!特定武將1.5倍up

日本時間
2014/01/20(月)00:00~2014/01/20(月)23:59

以下武將1.5倍up 一天限定

☆5【悪来】典韋
☆5【江東の虎】孫堅
☆5【蛇矛猛者】張飛
☆5【肉屋】何進
☆6【戦鬼】呂布

呂布開放7星覺醒
☆7【赤兎疾駆】呂布
技能:敵単体に、使用した武将の攻撃力30倍防御無視攻撃
軍略:HPが80%以上の時、全武将の攻撃力を3.5倍にする
(原本是滿血3.5倍)

3.照舊的技能熟練度2倍

4.期間限定第一彈 絢爛武勇会戦!

日本時間
2014/01/20(月)00:00 ~ 2014/01/23(木)23:59
新副本裡面會出現
「徐晃」「周泰」「厳顔」

5.期間限定第二彈彼女たちの戦い!

日本時間
2014/01/23(木)00:00 ~ 2014/01/26(日)23:59

6.期間限定第三彈!絢爛武勇会戦 外伝!

日本時間
2014/01/26(日)00:00 ~ 2014/01/29(水)23:59

沒意外是打黃蓋的新副本
詳細內容一樣日後公開

7.初心者應援!財宝を望む豋場!

期間限定給初心者挑戰的難易度較低?
方便初心者快速累積金錢?(大概?)

8.然後照舊的于吉up!

9.試煉!群雄超地獄指南!

10.曜日金錢素材掉落率2倍!

消息轉自巴哈

此篇文章於 01-19-14 08:52 PM 被 jerry 編輯。
舊 01-20-14, 10:01 AM   #30
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
3抽都見銀, 心灰意冷

舊 01-21-14, 12:36 AM   #31
jerry
Game Master

引用:
作者: ko121314 查看文章
3抽都見銀, 心灰意冷
我兩抽都係兩銀
舊 02-05-14, 01:09 AM   #32
jerry
Game Master

今次初音上級都幾麻煩,遇到红色個女仔一下打二萬,好易比佢打死!另外Q版初音由上次到宜家都仲未遇過都係刷中級有就有無就算
舊 02-05-14, 02:26 AM   #33
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: jerry 查看文章
今次初音上級都幾麻煩,遇到红色個女仔一下打二萬,好易比佢打死!另外Q版初音由上次到宜家都仲未遇過都係刷中級有就有無就算
MEIKO 好少血秒左佢先就得
中級都未算

刷超級先吹到你啤一聲
第6關D卒RANDOM先制攻擊
如果全部都有開先制 你又唔係玩血牛TEAM 就必定GG
呢D乜野強姦設定來嫁
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 06:57 AM   #34
jerry
Game Master

臨訓前刷左幾次中级出左一隻雪初音
舊 02-05-14, 08:54 AM   #35
ko121314
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
MEIKO 好少血秒左佢先就得
中級都未算

刷超級先吹到你啤一聲
第6關D卒RANDOM先制攻擊
如果全部都有開先制 你又唔係玩血牛TEAM 就必定GG
呢D乜野強姦設定來嫁
上次初音超級我用徐庶隊炒車率甚高 (多次被卒先制打死)
今次轉左用血攻倍隊已經唔怕小兵了
但係那個超級的meiko是什麼回事
未覺醒的30000, 覺醒後60000 dam
然後竟然可以最快係CD1
卡珠就直接退場了
滿滿惡意

附上我打超級比較穩定的隊伍
禰衡70, 貂蟬89, 丁夫人6x, 董卓6x, 五星群賈詡3x, 朋友都係高等禰衡
大約有 28000血, 打小兵甚安全也容易儲技, 連朋友5隻群鬼謀, 1串群就安定殺1小兵, 2串群就有必殺
丁夫人係為左撐回復+補血/董卓桃轉群combo

打左N次超級都唔見張姬, 激死人

舊 02-05-14, 02:57 PM   #36
izumo

張姬我上次打左 今次都見過一隻 其實我想打隻雪來收圖就算

原來上級隻MEIKO 一下都打20000 而且有機會CD1
有次第5關見到佢一野俾佢打死左
上一關仲有巡音封你技...

呢D乜野糞老強設定來...
舊 02-13-14, 01:11 AM   #37
jerry
Game Master

今次虎痴無上次黄忠咁好跌!打晒四個級别都無跌一隻反而上次黄忠一埸上級跌一隻之後再打上級同超級都無拎到肥仔,再打多次中級先跌到一隻虎痴,另外雪初音打到一隻後都無拎到雪條同酒,進化道具真係打死人!爭白色藥進化時,一支都唔跌!紅籃綠唔要既就狂出

此篇文章於 02-13-14 08:30 PM 被 jerry 編輯。
舊 02-13-14, 12:30 PM   #38
ko121314
Game Master

近來抽親都全部銀, 我都叫救命了
都已經唔係求彩而家都係想要隻小喬 jei

呢隻game最乞人憎o既地方就係佢D超級難度同上級差成2倍有多
但係又唔係必跌蛋, 真係混帳

舊 02-13-14, 12:34 PM   #39
Terry13

我都比MEIKO嘅CD1打死過幾次....佢真係呢次EVENT嘅變態設定...仲有打左咁多日,一粒橙都無出過比我,都唔知最後進唔進到雪初音....
覺醒素材嘅讀心真係好變態,好彩最易卡死嘅漢群兵法書終於改左...
舊 02-13-14, 12:49 PM   #40
izumo

引用:
作者: Terry13 查看文章
我都比MEIKO嘅CD1打死過幾次....佢真係呢次EVENT嘅變態設定...仲有打左咁多日,一粒橙都無出過比我,都唔知最後進唔進到雪初音....
覺醒素材嘅讀心真係好變態,好彩最易卡死嘅漢群兵法書終於改左...
群兵法書都叫做個個星期有得入去賭下
佢D進化素材SET到咁 隨時2-3 RE 上/超 都未必有1粒
而果粒又未必係你想要
已經唔好計蔥音要5粒蔥

佢其實有D自己玩死自己
素材有6種
一關最多得5隻怪
佢本來可以SET一關5種素材必跌1
讀心一回事 起碼有得打
但去到6種 擺唔落WOR
搞到D素材全部變RARE ITEM
仲麻煩過 雪初音/蔥音/張姬果幾隻亂入
舊 02-13-14, 01:40 PM   #41
ko121314
Game Master

引用:
群兵法書都叫做個個星期有得入去賭下
佢D進化素材SET到咁 隨時2-3 RE 上/超 都未必有1粒
而果粒又未必係你想要
已經唔好計蔥音要5粒蔥

佢其實有D自己玩死自己
素材有6種
一關最多得5隻怪
佢本來可以SET一關5種素材必跌1
讀心一回事 起碼有得打
但去到6種 擺唔落WOR
搞到D素材全部變RARE ITEM
仲麻煩過 雪初音/蔥音/張姬果幾隻亂入
意外地我無卡過所有初音素材, 反而係張姬我真係打左N十場超級之後終於拎到1隻
打素材都係去上級打啦, 上級無咁浪費體力, 應該算係最有效率

不得不題, 佢D雙週關次次都係最後1日先開drop rate up
呢個先最唔佛心

舊 02-13-14, 01:52 PM   #42
izumo

引用:
意外地我無卡過所有初音素材, 反而係張姬我真係打左N十場超級之後終於拎到1隻
打素材都係去上級打啦, 上級無咁浪費體力, 應該算係最有效率

不得不題, 佢D雙週關次次都係最後1日先開drop rate up
呢個先最唔佛心
我都係刷上咋
怕左打超
我KAITO 滿技都未有第2支雪條
舊 03-26-14, 07:28 PM   #43
izumo

http://gnn.gamer.com.tw/0/94890.html

估唔到呢隻仲快過PAD
舊 04-19-14, 05:51 PM   #44
ko121314
Game Master

話說呢隻game o既合作關真係估佢唔到

【その10】「GF(仮)コラボ」登場!

<開催期間>
2014/04/21(月)00:00 ~ 2014/05/04(日)23:59

上記期間中、「GF(仮)コラボ」が登場!
「ガールフレンド(仮)」の可愛い女の子達が、三国志の世界で大活躍!
可憐な彼女たちの姿をお見逃しなく!

舊 04-19-14, 06:20 PM   #45
izumo

引用:
話說呢隻game o既合作關真係估佢唔到

【その10】「GF(仮)コラボ」登場!

<開催期間>
2014/04/21(月)00:00 ~ 2014/05/04(日)23:59

上記期間中、「GF(仮)コラボ」が登場!
「ガールフレンド(仮)」の可愛い女の子達が、三国志の世界で大活躍!
可憐な彼女たちの姿をお見逃しなく!
但營運真係不堪入目 如果要抽我放棄
舊 04-19-14, 07:21 PM   #46
ko121314
Game Master

引用:
但營運真係不堪入目 如果要抽我放棄
我自己對營運無咩大反感, 不過近來抽蛋率差左好多
D關都越出越變態 (無課玩家, 一場超弩都無打過)
剛剛個關變態董白關我都要用好極端隊先打得贏

不過GF應該唔洗抽, 同miku個堆應該一樣, 不過都係儲下用黎練技
唔方有用

有D想知大家覺得營運有幾惡質now?

舊 04-19-14, 07:36 PM   #47
izumo

引用:
我自己對營運無咩大反感, 不過近來抽蛋率差左好多
D關都越出越變態 (無課玩家, 一場超弩都無打過)
剛剛個關變態董白關我都要用好極端隊先打得贏

不過GF應該唔洗抽, 同miku個堆應該一樣, 不過都係儲下用黎練技
唔方有用

有D想知大家覺得營運有幾惡質now?
出隻周火埃 咁舊果班本來都算勁ge倍率 即係2.2 董白果d
全部掉得 種族2倍 拉隻周火埃番來加埋8倍
自己有 16倍基本上係橫掃 呂布都仲話有先制破下金身
呢隻真係無敵 本來平衡都唔易搞 但去到主動放棄平衡 我輸左

派石少 抽魂個率奇差呢d都算

打RANK隻姜維完左冇耐咁快又一隻?
雖然呢隻係廢

預定會實裝但未裝都FEEL到冇好野ge裝備系統
舊 04-19-14, 07:46 PM   #48
ko121314
Game Master

引用:
出隻周火埃 咁舊果班本來都算勁ge倍率 即係2.2 董白果d
全部掉得 種族2倍 拉隻周火埃番來加埋8倍
自己有 16倍基本上係橫掃 呂布都仲話有先制破下金身
呢隻真係無敵 本來平衡都唔易搞 但去到主動放棄平衡 我輸左

派石少 抽魂個率奇差呢d都算

打RANK隻姜維完左冇耐咁快又一隻?
雖然呢隻係廢

預定會實裝但未裝都FEEL到冇好野ge裝備系統
其實早在禰衡出現個陣, 我已經覺得以往o既2.2/徐庶2.5隊都已經玩完
什麼鬼關, 什麼呂布, 其實本來無都已經橫掃普通關
至於超弩級, 本來就要用個D超絕強化o既專用將先過到咁濟
望下個隻精美o既長板張飛就知

平衡? 老早就消失左

舊 04-19-14, 07:51 PM   #49
izumo

引用:
其實早在禰衡出現個陣, 我已經覺得以往o既2.2/徐庶2.5隊都已經玩完
什麼鬼關, 什麼呂布, 其實本來無都已經橫掃普通關
至於超弩級, 本來就要用個D超絕強化o既專用將先過到咁濟
望下個隻精美o既長板張飛就知

平衡? 老早就消失左
仲要整埋打rank
轉珠game 打rank 不停咁loop同一關

又唔係好似PAD 打加蛋 神魔練技咁 CANDY CRUSH收工
迫你M玩
舊 05-21-14, 09:38 PM   #50
izumo

台版上左市
暫時(?)非常黑心

150寶玉(5石抽)
都被閹到 好多開局倍攻角色冇左

暫時只有 1個ACC1次果次新手第5抽可以抽到某幾隻開局倍攻
果然代理GAME冇好野

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:57 PM

手機版 | APP版