Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-19-09, 11:08 PM   #526
下雪邊界
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
今次K聚終於都圓滿結束!

估唔到liverwan同我d taste都差唔多 (除左周杰倫 )
估唔到沖一把聲咁實淨
估唔到amy真係有煲到范范既歌 (下次繼續努力! )
估唔到情婆仲咁有中氣唱歌
估唔到DA今次無唱佢首專用歌
估唔到last淨番我同月牙火介果陣會一齊jam呢首歌

仲有,今次都仲係果間靈異K房,雖然道門已經close得埋,個電話亦都打得到出去
不過呢......今次我地大家同一時間......一齊見證masaki......靈魂出竅既一刻

P.S. 同場加插真實對白一段

場景1
時 - 尋日下午2點左右 . 地 - 正趕往k歌站途中
某雪:我呢排聽開Mr. ,因為我個fd最近買左佢隻碟
某火 (O咀):o下?竟然買到?你個fd響邊度買ga?
某雪 (驚訝):o下?雖然d細鋪未必見到,不過好多大鋪例如信和都一定會有ga喎!
某火:(繼續O咀兼下刪數十字).......................
某雪:(繼續驚訝兼下刪數十字,不過好似話過一陣會唱Mr. 既歌).......................

場景2
時 - 稍後時間
某火:哦!原來你頭先講Mister,我以為你講ter呀!
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 02:10 AM   #527
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
今次K聚終於都圓滿結束!

估唔到liverwan同我d taste都差唔多 (除左周杰倫 )
估唔到沖一把聲咁實淨
估唔到amy真係有煲到范范既歌 (下次繼續努力! )
估唔到情婆仲咁有中氣唱歌
估唔到DA今次無唱佢首專用歌
估唔到last淨番我同月牙火介果陣會一齊jam呢首歌

仲有,今次都仲係果間靈異K房,雖然道門已經close得埋,個電話亦都打得到出去
不過呢......今次我地大家同一時間......一齊見證masaki......靈魂出竅既一刻

我o既歌路係好難捉(可以話好廣,亦可以話好窄)
所以你有機會發現我可以識一個歌手好冷門o既歌,但偏偏唔識佢最紅的歌
你地唱歌都好有中氣,咬字都好清晰,都算大開眼界(但amy同da都好像到中段都未開聲咁!?)
可惜你地唱o既歌我大多未聽過或唔識唱,真係要再煲下
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 02:11 AM   #528
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
del
不小心出了兩個reply=.=

此篇文章於 01-20-09 02:12 AM 被 liverwan 編輯。 原因: 不小心連出兩個-.-
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 05:04 PM   #529
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
今次K聚美中不足就係大家太早走,
搞到最後得番我同下雪時兩條痳甩倍覺冷清(間ROOM又大 )

另外下雪冇提,你地每人差佢4蚊歌曲版權費0架
引用:
某火:哦!原來你頭先講Mister,我以為你講ter呀!
涉海旗出現果下,完全感覺到一種怨念

另外,我真係幾驚有人挑戰VITUS,一陣搞出人命就唔好啦

舊 01-20-09, 11:40 PM   #530
下雪邊界

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
今次K聚美中不足就係大家太早走,
搞到最後得番我同下雪時兩條痳甩倍覺冷清(間ROOM又大 )

另外下雪冇提,你地每人差佢4蚊歌曲版權費0架

涉海旗出現果下,完全感覺到一種怨念

另外,我真係幾驚有人挑戰VITUS,一陣搞出人命就唔好啦
有得唱就話之你冷唔冷清丫 不過突然個歌list得番大半版既歌,同埋無攝鐵手出現,唔係好慣遮

另外,月牙火介,其實我樓上無提,番到屋企先發覺欠你4蚊 ( 442+28)/7 = 470/7 = 67 ) 下次問我扲番啦

當時個螢光幕有歌上,但係無人扲mic,又無人出聲喎……
跟住有人問:「首歌邊個點ga?」
之後成幾秒都無人出聲……
然後有人話:「masaki………………
(呢d邊係怨念呀,我果下第一時間諗起羅蘭…)

唔好玩啦,你唔係真係以為我會掂Vitas d歌呀
舊 01-28-09, 05:44 PM   #531
聰一(沖一)
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
呢幾日先上得返網留言...
想知最後幾點走&果間k係咪成日都可以過鍾
如果係真係好抵喎~~~~

大家唱歌都好強,
如果有機會再去要練熟d歌至得~~~
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-09, 07:57 PM   #532
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
乜發生過咁既事呀....

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 11:43 PM   #533
下雪邊界

引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
呢幾日先上得返網留言...
想知最後幾點走&果間k係咪成日都可以過鍾
如果係真係好抵喎~~~~

大家唱歌都好強,
如果有機會再去要練熟d歌至得~~~
最後去到6點半至7點左右,我同月牙火介打電話叫人入黎埋單
如果間綠盒偏僻又唔爆房的話,下午通常都可以唱到8點

引用:
作者: masaki 查看文章
乜發生過咁既事呀....
原來你e+先知,我仲諗住緊點解你唔出聲既
舊 02-22-09, 10:28 PM   #534
tinggy
Junior Member

when's the next gathering?

舊 02-25-09, 02:31 AM   #535
下雪邊界

引用:
作者: tinggy 查看文章
when's the next gathering?
呢排真係忙到唔得閒出post

由e+到3月,大家有邊日得閒想唱k?

1) 下雪 (暫時27/2、28/2、7/3唔得)
舊 02-27-09, 10:08 AM   #536
tinggy
Junior Member

then after march 7 la!
28/2 is too tight!

舊 03-02-09, 01:13 AM   #537
下雪邊界

引用:
作者: tinggy 查看文章
then after march 7 la!
28/2 is too tight!
你有冇邊日prefer、或者唔得閒先?
舊 05-09-09, 11:18 PM   #538
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
大家都去了哪裡??

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-09, 01:51 AM   #539
下雪邊界

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
大家都去了哪裡??
估唔到仲有人會記得呢個topic
舊 05-12-09, 05:49 PM   #540
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
估唔到仲有人會記得呢個topic
我間中都有入黎望下既...

舊 05-12-09, 07:17 PM   #541
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
me too..

舊 05-13-09, 11:26 PM   #542
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
好耐冇K LA!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-09, 01:28 AM   #543
waitwait
クリストファー

5月邊個得閒呢?~~

p.s. DA情婆,你地仲差我一d野未俾@.@

舊 05-14-09, 01:20 PM   #544
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
追DA追DA!

唔知趕唔趕得切最後一k呢
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-09, 02:36 PM   #545
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
唱K?OK wo,呢排我得閒

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-09, 11:12 PM   #546
waitwait
クリストファー

我九月前日日都得閒...

舊 05-15-09, 05:32 PM   #547
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
5月底前
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-09, 09:53 PM   #548
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
5月底前??難度咁高 @@?

5月底我得番30得閒~~ 其他日子唔駛預我,除非係平日的夜晚(但應該唔會吧@@)

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 12:22 AM   #549
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
問下野...

有咩 日本K 好介紹?
因為遲下我有聚會可能 16人 以上...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 11:06 PM   #550
聰一(沖一)
Senior Gamer

引用:
作者: TCS_disable
問下野...

有咩 日本K 好介紹?
因為遲下我有聚會可能 16人 以上...
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=174830&page=27

得閒過黎支持下啦
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:03 PM

手機版 | APP版