Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[IOS][AN]スーパーロボット大戦DD
okabe 09:04 PM 11-19-18
https://srw-dd.suparobo.jp/

事前登録受付開始

https://srw-dd-tw.suparobo.jp/

中文版事前登録

亍 ◣ 09:11 PM 11-19-18
攪咩中文頁冇左TWITTER登錄?
ShinDou 09:21 PM 11-19-18
終於肯正正經經出隻戰棋機戰

同時出中文版咩﹖
亍 ◣ 09:23 PM 11-19-18
同步有中文(好似
yorkyork 09:24 PM 11-19-18
你上哈哈問有幾多人用twitter咪知點解冇
okabe 09:26 PM 11-19-18
https://srw-dd-tw.suparobo.jp/

中文版同步有事前登錄同DEMO召募測試
Tano 09:27 PM 11-19-18
三架主角機咁有心
ryvius123 10:10 PM 11-19-18
睇落正過而家隻手遊好多
david 10:31 PM 11-19-18
兩隻機戰手遊?一齊養得起嗎?
plokplok00 10:32 PM 11-19-18
終於有革命機VVV
yorkyork 10:41 PM 11-19-18
個邊個隻omg唔係先係真正機戰?
我見人地係咁講嫁喎
書仔 11:03 AM 11-20-18
打機戰無得用SL大法,真的不知點打了
武藤遊戲 12:23 PM 11-20-18
大河與岡媽很夾 鐵血和革命機

過去冷門 作品諗入機會很大
由手機版發出
david 02:44 PM 11-20-18
作者: 書仔:
打機戰無得用SL大法,真的不知點打了
99%都打唔中要LOAD過O黎玩,咩年代...
亍 ◣ 08:00 PM 11-21-18

david 02:29 AM 11-22-18
作者: :
★《惡魔人》
 《鋼鐵吉克》
 《真蓋特機器人 世界最後之日》
 《魔神凱撒》
 《超電磁機器人 孔巴德拉V》
 《超電磁機械 雷霆五號》
 《聖戰士丹拜因》
 《裝甲騎兵》
 《蒼藍流星 SPT 雷茲納》
 《勇者王 GaoGaiGar》
 《Code Geass 反叛的魯路修》
 《ZEGAPAIN》
★《ZEGAPAIN ADP》
★《革命機 Valvrave》
 《機動戰士 Z鋼彈》
 《機動戰士鋼彈 逆襲的夏亞》
 《機動戰士鋼彈 SEED》
 《機動戰士鋼彈 00》
 《機動戰士鋼彈 UC》
★《機動戰士鋼彈 鐵血孤兒》
 《驚爆危機》
 《福音戰士新劇場版:序》
 《福音戰士新劇場版:破》

★符號標註者為《超級機器人大戰》系列中首次參戰的作品。
個LIST睇落幾豐富,而且今次好似係日本班腩官方直營,唔係搵港台代理先有正體字幕,
書仔 09:08 AM 11-22-18
作者: david:
終於有師兄同我有共嗚,5%我都俾人打中又是甚麼玩法
J+1 10:41 AM 11-22-18
這不是機戰嘅核心價值咩

個LIST睇落幾豐富,而且今次好似係日本班腩官方直營,唔係搵港台代理先有正體字幕,
直營又驚有堆版權問題...而且都好奇佢有專人翻譯中文??個個禮拜有新活動個翻譯量都唔少..
由手機版發出
gingq7 03:19 PM 11-22-18
仲諗緊玩日版定中文版
同步中文係幾吸引, 但同時又驚中文版有其他問題
david 05:52 AM 11-23-18

J+1 05:22 PM 11-26-18

由手機版發出
aquarius 05:29 PM 11-26-18
我登錄咗日文
係咪登錄埋中文好

Sent from my iPad using Gaforum
亍 ◣ 10:15 PM 12-05-18
10萬達成

david 06:59 PM 12-12-18
機組零件規格說明

官方於直播節目中指出,事實上每個機體都有各自的普通攻擊,而基本上該普通攻擊無法從機體上卸除。

而玩家可以替機體裝備稱為「機組零件」的道具並前往戰鬥,機組零件有著提升參數值或賦予能力的效果。值得注意的是,機組零件最多能夠裝備 5 個,但能作為必殺技在戰鬥中使用的僅限 1 個。

而若不是與機體相對應的機組零件,就無法作為必殺技在戰鬥中使用。意即在非對應的情況下,僅會提升機體參數值,無法使用該必殺技。

以角色作為圖案的機組零件,則是在裝備後能讓玩家欣賞到各式各樣的特別演出。官方指出,不論是哪個機體都能夠裝備角色圖案的機組零件。此外,也有著不屬於任何作品,通用的機組零件;此機組零件不論裝備到哪個機體,都只會提升參數值而沒有演出。

例如圖片中所示,機體在裝備機組零件後就有著 1. 普通攻擊、2. 必殺攻擊各一個可供玩家使用。以及在攻擊時能夠觀賞的 3. 角色演出、4. 其餘的機組零件則是能幫助機體提升參數值。

此外,官方也指出《超級機器人大戰 DD》將於 12 月 14 日至 12 月 16 日舉辦封閉測試,並預計在 2018 年 12 月 14 日通知中選玩家,詳情請參考官方網站。
mouseccy 10:52 AM 12-14-18
抽中左BETA, 但係維護中
而且冇公告話幾時開
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面