Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-02-04, 10:59 PM   #1
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
[推介] 森魔 the village (鬼眼導演新作)

拍攝手法和營造氣氛絕對比six sense好得多
故事可說是預計之內, 但最後一定會有驚喜......
雖然未必會如鬼眼般成為經典, 不過絕對是暑假以來最好的一部作品 =)

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-04, 11:42 PM   #2
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
係咪真呀....?好懷疑........

舊 09-02-04, 11:47 PM   #3
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: kofire
係咪真呀....?好懷疑........
小弟個人今天看後之感受, 閣下不相信便算吧 ^^'''''''

男は__で勝負!!
舊 09-02-04, 11:52 PM   #4
月牙火介
《kofire》

其實我都想睇,但一諗起'驚兆'就...........

舊 09-03-04, 12:47 AM   #5
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
結局係咪同佢講o既一樣?
http://www.cinema.com.hk/forum/c_for...?TitleID=28542
(內有劇情結局)
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-04, 12:53 AM   #6
失憶俠3.0
Crazy Gamer
20世紀少年

註冊日期: Jul 2002
明天去睇,期待中

失憶俠3.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-04, 12:54 AM   #7
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: S.T.A.R.S.
結局係咪同佢講o既一樣?
http://www.cinema.com.hk/forum/c_for...?TitleID=28542
(內有劇情結局)
看了此頁, 已經等於看了全套戲的重點 XD

像我一樣
沒期望如鬼眼一樣好, 沒知道劇情地去看, 應該會比較ENJOY ^^

男は__で勝負!!
舊 09-04-04, 01:02 AM   #8
失憶俠3.0
Crazy Gamer
20世紀少年

註冊日期: Jul 2002
剛睇完,個故事真係好正,好有氣氛
結局實在出人意表

失憶俠3.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 04:47 AM   #9
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
呢句講得好 , 認同 , 但森魔套戲絕對唔差 , 係鬼眼太正姐

鬼眼之正不單在結局
鬼眼確係高水準之作.不單在於嚇人同結局方面.

另外adrien brody演傻仔真係幾得 , 好似....

http://thevillage.movies.go.com/
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 11:15 AM   #10
chauwilson
Junior Member

註冊日期: Feb 2003
齣戲諷刺教會

此篇文章於 09-04-04 11:23 AM 被 chauwilson 編輯。
chauwilson 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 11:24 AM   #11
我係我
Banned

PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
我大佬睇完之後叫我千祈唔好去睇,話一d都唔好睇= =
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 07:12 PM   #12
北斗之肥招
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
我覺得d配樂好正~~好有feel~~個男故事好細密~

舊 09-04-04, 07:16 PM   #13
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
坊間對"森魔"評價一般.

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 07:40 PM   #14
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
今日睇完. 個人認為係 爛片一套.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-04, 08:23 PM   #15
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
今日睇完
個結局果然有驚喜
不過套戲似愛情片多d

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 12:08 AM   #16
月牙火介
《kofire》

個人意見:
一套純為有出人意表結局而硬堆砌的爛片,
全片悶場不斷,只憑聲效嚇人,故弄玄虛處謎底又令人失笑,
片中想表達的人世黑暗又過於薄弱,
犯駁之處多不勝數,睇到一半已經抓哂頭,睇完就真係把幾火!!

舊 09-05-04, 12:17 AM   #17
萬能俠
Crazy Gamer

套戲故事唔錯~!
後尾時的驚喜係成套戲o既轉捩點!
一知道個驚喜成套戲個Feel 唔同哂!

唔算係恐怖片, 驚嚇片都唔算! (因為驚嚇位唔多!)
當恐怖片睇會失望 (所以我冇失望!)

開頭好難投入到, 因為一頭霧水!
個傻仔角色做得唔錯 (尤其成手血o個度!)
而失明女角D 所做o既野雖然有少少過火, 但接受到!

整體黎講值得一睇!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 01:01 AM   #18
cancerman
Game Master

Lightbulb

今日睇左,覺得唔錯,
不過就唔多適合一般香港觀眾

舊 09-05-04, 01:06 AM   #19
thom
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
D評語咁極端既..?
thom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 01:18 AM   #20
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

PSN  IDfoxaustin
知佢想講咩就覺好~
唔知就彈到飛起也~

舊 09-05-04, 01:22 AM   #21
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: 柯士甸
知佢想講咩就覺好~
唔知就彈到飛起也~
我想講既係,知佢想講咩都唔一定覺好

舊 09-05-04, 01:32 AM   #22
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
首晚即看,跟些沙禮文導演的fans朋友同樣覺得麻麻,最不滿以突如其來的音效而非環境氣氛來營造的緊張感,低手之為
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 02:05 AM   #23
萬能俠
Crazy Gamer

引用:
作者: q^__^p
首晚即看,跟些沙禮文導演的fans朋友同樣覺得麻麻,最不滿以突如其來的音效而非環境氣氛來營造的緊張感,低手之為

係唔係指發現d 動物屍體o個陣d 類似蜜蜂o既聲?

我以為有蜜鋒o係度!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 04:27 AM   #24
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
似乎劣評喎........睇唔睇好呢?

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-04, 11:53 AM   #25
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
都唔係咁差jei...

p.s.唔好當恐怖片咁睇

論壇跳轉

現在的時間是 06:21 PM

手機版 | APP版