Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 
電視遊戲討論版>DAEMON x MACHINA | Marvelous/First Studio | 已售
mrk 11:34 PM 09-13-19
請問除左1p單機故事模式 同 4pVScom模式之外,
重有冇PvsP模式架??
iu fu pig 10:59 AM 09-14-19
作者: X&Y:
隻大型四足,我個陣剩係用dual rifle加導彈
打到一半要返轉頭執之前卒跌出黎啲彈藥
正面打肚底會快打完好多

厘隻成個感覺似PS2年代既AC 多過PS3/XB360年代既AC
不過簡化左好多野,難度都易左超級多
四足刷多幾次,呢家企肚底開步槍洗佢幾粒lin,秒殺
估唔到呢隻咁小人玩,雖然同AC好似,不過話哂都係新IP
難易度,我相信會有啲再難啲嘅關卡,岩岩打到見果三架黑色機,苦戰

其實呢隻個故事同重神機真係好似,又喺AI進化反殺人類,啲敵機又係類似生人物咁
暫時玩落其實幾爽,我幾鍾意
由手機版發出
iu fu pig 11:08 AM 09-15-19
琴晚玩到有潛入偷野,果然喺有類似關卡
(原來肉身大炮可以一下爆坦克)

琴晚見劇情有乜乜限制解除,將把刀出力提升,睇到我濕哂,原來係無類似功能嘅⋯⋯⋯⋯
由手機版發出
歌絲˙暮斯 07:58 AM 09-16-19
第一次打四足好硬

係咪一直打佢底部寫住 weak 果幾個位就得?
由手機版發出
iu fu pig 09:43 AM 09-16-19
作者: 歌絲˙暮斯:
第一次打四足好硬

係咪一直打佢底部寫住 weak 果幾個位就得?
由手機版發出
劇情果隻係比較硬
如果你隻腳機動力夠,可以打底部
如果唔得,打佢個蟹殻可以硬過嘅
kenryu31 06:36 PM 09-16-19
升到去C級
打唔嬴Savior
iu fu pig 07:02 PM 09-16-19
作者: kenryu31:
升到去C級
打唔嬴Savior
Savior即係邊隻(玩中文版
X&Y 07:14 PM 09-16-19
玩到B rank
暫時感想係, 敵方火力真係太低, 彈幕都唔夠
用輕裝機動型1打3再即刻1打2都感覺唔到壓力,
唯一壓力係夠唔夠子彈打晒5隻, 好在地下有幾隻卒俾我拎幾排子彈
同埋ai怪怪的, 1打3 唔會3隻都死咬住唔放
以前玩AC輕裝一打三迴避機動做得唔好可以被迅殺
kenryu31 08:32 PM 09-16-19
作者: iu fu pig:
Savior即係邊隻(玩中文版
Five Hell個團長, 長黑髮.
團隊有個3個女隊員加東方老師
其他人叫佢做王子個個
X&Y 08:46 PM 09-16-19
Five Hell個團長, 長黑髮.
團隊有個3個女隊員加東方老師
其他人叫佢做王子個個
守住SKY UNION 等幾部運輸機徹退個關?
Five Hell 打晒, 但我做唔到追加目標(個關咁岩手提mode坐車玩, 無睇晒對話連追加目標係咩都唔知)
kenryu31 09:33 PM 09-16-19
守住SKY UNION 等幾部運輸機徹退個關?
Five Hell 打晒, 但我做唔到追加目標(個關咁岩手提mode坐車玩, 無睇晒對話連追加目標係咩都唔知)
係C級既第四版入侵支配區域個關
X&Y 09:56 PM 09-16-19
係C級既第四版入侵支配區域個關
無得重玩無咩印象
kenryu31 11:25 PM 09-16-19
無得重玩無咩印象
終於打贏左, 打返自己Arsenal真係要識用電槍同分身攻擊
歌絲˙暮斯 08:15 AM 09-17-19
Delete
iu fu pig 02:40 PM 09-17-19
光束武器好大食,又計彈數又計紅糟
都係實彈好用啲,打ACE要用飛彈幕再近距離開槍,不過ACE嘅移動速度真係太快
追擊槍無追擊mode有啲失望
由手機版發出
kenryu31 09:31 PM 09-17-19
光束武器好大食,又計彈數又計紅糟
都係實彈好用啲,打ACE要用飛彈幕再近距離開槍,不過ACE嘅移動速度真係太快
追擊槍無追擊mode有啲失望
由手機版發出
有狙擊mode, 按實L之後拉上同落黎Zoom in/out
mrk 04:37 AM 09-18-19
琴晚行好景,
有某舖頭已跌價$405!(忘記行版,定日版?)
iu fu pig 11:00 AM 09-18-19
有狙擊mode, 按實L之後拉上同落黎Zoom in/out
啊,原來有,返去試下先
呢隻遊戲如果有多啲武器就好,AR槍黎黎去去都係一個系列
打到C中間,自由任個追火車關卡好微妙⋯⋯(有冇人整到佢個飛彈?)
(呢家長用潘朵拉盒,河森彈幕唔錯)
由手機版發出
jeffyen83 09:16 PM 09-18-19
聽講係隻刷刷刷既game,單人會刷會好玩嗎?
有入左手既師兄簡介下嗎?
玩左demo2感覺冇咩特別,但有刷元素既機甲就有有興趣
X&Y 12:32 AM 09-19-19
玩到RANK A
除左暫時有4件武器要各打3-4次重打大型機既side mission 去刷(但個4件我都覺得無特別可以唔刷)
其餘side mission全部玩一次就ok
可能部分部件想刷有3slot 強化parts , 但暫時隻game個難度都唔需要攪咁多野

而同舊ac最唔同既分別, parts既個性差異細超多,. 同真係唔洗砌機可以一個build走天涯

rank b 第三個main mission唔知打爆左佢會唔會入第條故事線
佢部機不停由地下一秒飛到頂, 又由頂一秒飛到地下, 又不停飛出場外
最煩跟住佢上頂又高度限制強制下降成幾秒無得郁
咁少時間我剩係扣到佢一半血 有時睇雷達又唔知佢個刻係頂定底
kenryu31 02:32 AM 09-19-19
Rank A有一版只要你真係聽對家講完全唔攞任何武器就真係可以唔駛打就過關
歌絲˙暮斯 07:39 AM 09-19-19
玩到 D rank 中段,全部野都係要執返黎

都幾 farm
由手機版發出
iu fu pig 09:34 AM 09-19-19
作者: jeffyen83:
聽講係隻刷刷刷既game,單人會刷會好玩嗎?
有入左手既師兄簡介下嗎?
玩左demo2感覺冇咩特別,但有刷元素既機甲就有有興趣
其實除咗boss要打幾次拎道具,其他都唔洗點刷
啲裝備係打敵人(只限人型,而且一場其實唔多)掉落
裝備款式唔多,而且只係可以插強化past嘅分別(有時掉落會有埋強化past)
至於武器都係一樣,不過玩落你會發現每種裝備都係得一個系列,強唔強只係你可以插幾多強化落去

至於開發,其實你開發到嘅時候,敵機都會跌到
砌機對呢個遊戲無乜必要(不過對玩家黎講好處係可以砌靚仔)
jeffyen83 01:43 PM 09-19-19
其實除咗boss要打幾次拎道具,其他都唔洗點刷
啲裝備係打敵人(只限人型,而且一場其實唔多)掉落
裝備款式唔多,而且只係可以插強化past嘅分別(有時掉落會有埋強化past)
至於武器都係一樣,不過玩落你會發現每種裝備都係得一個系列,強唔強只係你可以插幾多強化落去

至於開發,其實你開發到嘅時候,敵機都會跌到
砌機對呢個遊戲無乜必要(不過對玩家黎講好處係可以砌靚仔)
唔該晒,甘我都係等爆左dq11s先再考慮佢
sugoteam 12:58 AM 09-23-19
今日終於得閒打開呢個紅色盒子

內箱設計有河森先生的感覺

內箱左右兩邊打開,非常美觀,下層有抽屜

抽屜內容有Game card 鐡盒及Art book

Art book 印得好靚而且內容多是日文,不明日版點解冇

部機體上色唔錯,幾重手,可惜是不可動

自己訂連運費只係一千零幾十,某P字頭要收二千幾,整體而言,呢套限定版呢個價我收貨有餘,仲有套 Link’s Awakening Limited Edition 返緊嚟,連續三套歐洲限定版也正個日版咁多,日本嗰邊玩乜呀?
1 2 3 4 5 6 

返回主題版面