Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
收藏品討論版>模型製作交流區 Vol.5 ~~
野良猫 02:15 PM 04-24-17
貓店放咗條片有支唔駛開嘅電鍍油
sunhikari 05:22 PM 04-24-17
作者: 野良猫:
貓店放咗條片有支唔駛開嘅電鍍油
個隻油係網上講左好耐,原先係電鍍筆的補充劑
但問題係補充裝本身唔平,無記錯講緊200幾蚊一支
野良猫 05:59 PM 04-24-17
作者: sunhikari:
個隻油係網上講左好耐,原先係電鍍筆的補充劑
但問題係補充裝本身唔平,無記錯講緊200幾蚊一支
我諗唔係噴得多嘅話都夠十隻模型用嘅
計落廿零蚊算係抵

買張靚水貼都唔止
Rance 06:11 PM 04-24-17
支油開完可以放到幾耐先?可能放得一排就變哂咪死?
Rance 02:43 PM 04-27-17
買左支筆版,只有4mm賣$80,2mm就係吉筆,REFILL裝$200
野良猫 10:28 AM 04-28-17
作者: Rance:
買左支筆版,只有4mm賣$80,2mm就係吉筆,REFILL裝$200
好用嗎
Rance 11:11 AM 04-28-17
放假先試,不過佢噴隻熊仔實物睇無佢條片咁光,啞色好多
野良猫 11:32 AM 04-28-17
放假先試,不過佢噴隻熊仔實物睇無佢條片咁光,啞色好多
貓店佢噴嗰日落雨濕度高,唔係應有效果
Rance 10:31 PM 04-29-17
ok, 開黎玩下,老實講支筆真係唔值得買...
電話影

一油上去見到真係好似好正咁,好似有PAT水銀咁

幾分鐘之後
慢慢乾就開始起D粒粒出黎

兩個鐘之後就係咁樣,搵左部相機影

1字右面個我用手指摸下,即刻無哂反光,手指重有D粉...

聽朝我再試下噴D水性COATING上去睇下點,
之後搵D電鍍件油上去睇下對D電鍍面有咩影響,睇下可唔可以用黎補下D電鍍件D水口位

其實人地支野用黎寫GRAFFITY,可能真係唔係好O岩用黎油模型...

都係以前停產左支電鍍GUNDAM MARKER 最正....
野良猫 12:17 AM 04-30-17
哩個係筆油定噴?
Rance 12:50 AM 04-30-17
筆,噴可能好D O既
野良猫 08:32 AM 04-30-17
筆,噴可能好D O既
唔好用佢支筆
倒出嚟用平頭油彩畫筆上

最好當然係噴
Rance 05:40 PM 04-30-17

郡氏水性全光噴罐,噴完變左普通銀油

放左十幾粒鐘摸都係即刻變啞哂色,連MASKING TAPE都扯到D粉上黎,個塗膜好弱....
不過寫O係張紙到就點摸都無事好反光又無粒粒,可能要靠張紙索佢D油?呢枝野應該都係FOR你畫畫o既?
ゆり 10:47 PM 04-30-17
係我買果間鋪真係畫廊

個外國人一見我上去就知我想要乜
野良猫 07:45 PM 06-08-17

真係完成到
野良猫 04:26 PM 07-16-17

趕得切S2推出前完成
亍 ◣ 08:27 PM 07-16-17
樓上你d圖都睇唔到.....
野良猫 09:33 PM 07-16-17
作者: 亍 ◣:
樓上你d圖都睇唔到.....
轉咗另一個圖庫,睇嚟唔掂…

有冇免費上傳空間介紹?
亍 ◣ 09:57 PM 07-16-17
imgur 啦....用左3,4年都冇事......
野良猫 10:07 PM 07-16-17
作者: 亍 ◣:
imgur 啦....用左3,4年都冇事......
THX

依家睇到?
J+1 09:12 AM 09-27-17
Ot...獸屋上市了?

https://twitter.com/kotobukiyas/stat...69175368806400
由手機版發出
野良猫 12:53 PM 09-27-17
龍桃質素,笨大以下嘅分色仲要賣咁貴
派番啲息俾我哋好喎
Rance 01:59 PM 09-27-17
佢條FAG系列真係打殘哂bandai...
ゆり 02:26 PM 09-27-17
鬼叫笨大係咁出邪神
野良猫 02:47 PM 09-27-17
笨大班人淨係識男人浪漫,囡囡構造識條毛咩
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面