Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-18, 05:17 PM   #3201
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
我真係想知 3DS 條線佢打算點,
拭目以待。

Sent from my iPhone using Gaforum

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 06:41 PM   #3202
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
所謂新版,其實係承接3DS條水吧

3DS最遲都只剩18年尾/19年頭嘅Mario RPG Remake
即係全年財報嗰陣隨時可以確認收爐
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 09:21 PM   #3203
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
只剩Handheld Mode嘅統手提版Switch,可以連接Joycon。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 12:55 AM   #3204
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
10月10日會有三隻新game
有所羅門之鍵..

好多都未係杯茶..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 02:03 AM   #3205
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.4gamer.net/games/436/G043673/20181004015/

「EVE burst error R」のSwitch版が10月25日より配信へ。あらかじめダウンロードは本日スタート

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 06:28 AM   #3206
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
更新一下....原來nso仲要係10/03後當天地區計算...
我之前入左美區nso...再轉日區...
佢就比左日區特典我....so sad...換不到....因我係美版花枝2...
套gear如真係想要既搵人交換CODE吧
family plan一次過sent八條code去主acc既email度
我個family group都係得5users 佢都sent八條code黎
應該實有人用唔晒
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 06:39 AM   #3207
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
想問下 family plan 其實有無得同friend share
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:38 AM   #3208
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我真係想知 3DS 條線佢打算點,
拭目以待。

Sent from my iPhone using Gaforum
引用:
作者: leungky1 查看文章
所謂新版,其實係承接3DS條水吧

3DS最遲都只剩18年尾/19年頭嘅Mario RPG Remake
即係全年財報嗰陣隨時可以確認收爐
由手機版發出
其實3ds係小朋友仲有市場....
小本利大...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:38 AM   #3209
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
套gear如真係想要既搵人交換CODE吧
family plan一次過sent八條code去主acc既email度
我個family group都係得5users 佢都sent八條code黎
應該實有人用唔晒
可能我幾個朋友都未join nwo...
我自己買單人plan咋....

另外已去巴哈換左code了~
舊 10-05-18, 10:39 AM   #3210
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
想問下 family plan 其實有無得同friend share
唔明你問咩....
family plan咪就係和fd share....
舊 10-05-18, 02:00 PM   #3211
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
可以將多出嚟嘅code俾friend,
有效時間跟買Online嘅Nintendo Account。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 03:02 PM   #3212
MultiPASS
Crazy Gamer

IGN希望新Switch嘅改善點:
1. 內存唔止32GB
2. 電池長命啲
3. WIFI麻煩做得好啲穏定啲
4. 手提Mon行1080p唔該
5. 直接支援無缐耳機

以下惡搞成份居多
6. Pro掣加耳機輸入
7. 跟50蚊美金eshop coupon
8. 用「荒野之息」engine重製時之笛

https://www.ign.com/articles/2018/10...witch-redesign
舊 10-07-18, 11:55 PM   #3213
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
有D亂,總共有幾個account?
nintendo account, eshop account, nintendo network id?

而家個online account係同邊個link埋一齊?
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 12:29 AM   #3214
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: andyng111 查看文章
有D亂,總共有幾個account?
nintendo account, eshop account, nintendo network id?

而家個online account係同邊個link埋一齊?
而家係用Nintendo account, eshop,online service都係用佢
(無eshop account呢樣野)
id係舊世代產物
而家一直做緊將舊id連接過nintendo account(相信過多幾年會將id淘汰)

呢度有巴哈教學點將id同nintendo account連埋
需要嘅可以入去
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=454

舊 10-08-18, 10:53 AM   #3215
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
IGN希望新Switch嘅改善點:
1. 內存唔止32GB
2. 電池長命啲
3. WIFI麻煩做得好啲穏定啲
4. 手提Mon行1080p唔該
5. 直接支援無缐耳機

以下惡搞成份居多
6. Pro掣加耳機輸入
7. 跟50蚊美金eshop coupon
8. 用「荒野之息」engine重製時之笛

https://www.ign.com/articles/2018/10...witch-redesign
根本沒可能啦....
除非電池有革命性更新....
電池加大左....但行1080p...咁樣可能一樣時間...不會有分別....
舊 10-08-18, 12:47 PM   #3216
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
根本沒可能啦....
電池加大左....但行1080p...咁樣可能一樣時間...不會有分別....
IGN嘅諗法得啖笑啫,
不過行1080p再慳電d又未必冇可能,
你見啲手機年年轉款行4k舊電冇大到仲行長左就知。
舊 10-08-18, 12:57 PM   #3217
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
IGN嘅諗法得啖笑啫,
只係待命時慳電,一用啲電就倒水咁倒。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 01:01 PM   #3218
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
根本沒可能啦....
仲有舊電大咗
到時實有人話部機重又大舊咗,唔符合做手提機
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 01:01 PM   #3219
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
都係㗎,我諗玩Zelda同Doom呢類game可能得2-3個鐘貨仔。
舊 10-08-18, 01:57 PM   #3220
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
如果Maxwell 轉Pascal 其實耗電發熱都低左好多
不過厘間係老任, 改良版既SoC可能只係封左x1既bootloader exploit, 再執下其他工業設計就算

此篇文章於 10-08-18 01:59 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 02:03 PM   #3221
charcsc2000
J神哥

引用:
IGN嘅諗法得啖笑啫,
手機點同遊戲機...
你試下手機玩4K行PUBG...2小時都唔知頂唔頂到...

引用:
同樣情況係細MON真心好慳電...
舊 10-08-18, 02:08 PM   #3222
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
仲有舊電大咗
到時實有人話部機重又大舊咗,唔符合做手提機
其實而加幾好...當然轉X2仲好...
有心研發DOOM都可以係NS運行...一切都係睇廠和賺錢商機...

引用:
都係㗎,我諗玩Zelda同Doom呢類game可能得2-3個鐘貨仔。
其實PORTABLE來講玩到3小時算係咁...
舊 10-08-18, 02:16 PM   #3223
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
其實而加幾好...當然轉X2仲好...
有心研發DOOM都可以係NS運行...一切都係睇廠和賺錢商機...

其實PORTABLE來講玩到3小時算係咁...
唔夠電用咪買尿袋
依家啲人無理由怕拎個尿袋出街
所以電量問題都唔係重要

個人嚟講就真係要整番直接對應藍芽耳機
因為哩個係大勢,大部份人都有
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 02:23 PM   #3224
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
手機點同遊戲機...
你試下手機玩4K行PUBG...2小時都唔知頂唔頂到...

同樣情況係細MON真心好慳電...
部Switch乜唔係用緊手機類嘅CPU咩?LCD Display又係連舊電都係手機技術...
甚至遊戲都有相當部分係手機game逆移植。

如果手機每年換款都可以通過改良CPU令其支援更強大Display更慳電(三星蘋果每年都係咁sell),
而舊電又可以年年唔變Size下加電量,
點解2019年出嘅新Switch會做唔到比2017年舊款更高resolution又更慳電呢?
況且新Switch嗰Display上1080p同dock一樣免轉換令用家更方便,
對老任對大家都係好事。
舊 10-08-18, 02:44 PM   #3225
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔夠電用咪買尿袋
依家啲人無理由怕拎個尿袋出街
所以電量問題都唔係重要

個人嚟講就真係要整番直接對應藍芽耳機
因為哩個係大勢,大部份人都有
而加尿袋都好勁...一舊10000MAH已差到全部手機平板NS...
藍芽耳機呢個問題只係睇佢肯唔肯開放....沒理由做不到...

引用:
部Switch乜唔係用緊手機類嘅CPU咩?LCD Display又係連舊電都係手機技術...
甚至遊戲都有相當部分係手機game逆移植。

如果手機每年換款都可以通過改良CPU令其支援更強大Display更慳電(三星蘋果每年都係咁sell),
而舊電又可以年年唔變Size下加電量,
點解2019年出嘅新Switch會做唔到比2017年舊款更高resolution又更慳電呢?
況且新Switch嗰Display上1080p同dock一樣免轉換令用家更方便,
對老任對大家都係好事。
不同既....手機週期性短咁多....
而且手機所謂的慳電, 都只係簡單使用...睇片, 上網...
一打機就倒水咁....
而且手機GAME咩料大家知啦...
完全和家用GAME係兩樣野...用電量都係兩樣野....

慳電問題唔係做唔到, 係睇有沒需要...
720P其實都好靚...平均玩GAME都有3~5小時...
又可以用DOCK...
不過2019會不會出新SWITCH都係問題....
到佢真係出又用1080P+新U...又會加價啦....

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版