Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
Alpha2 03:14 PM 02-06-19

強化人間ですの~★ 03:35 PM 02-06-19

布甸 03:56 PM 02-06-19
重打 Claire B normal,去到停車場無哂彈同藥草,
重比幾隻 licker 圍...
nds 05:52 PM 02-06-19
下次bio 1 remake哈哈
赤兵尉SETH 07:01 PM 02-06-19
作者: 歌絲˙暮斯:
想問敵人位置係咪隨機?

好幾次都係同一條路或轉角位明明安全,上次行時想慳彈,打跛左或打質左隻 zombie,再行多次,隻野位置唔同左,自己中伏

又要 load 過再玩
由手機版發出
位置固定, 但行動唔固定
所以4th Survivor同Speedrun都好睇運
darkvolver 07:10 PM 02-06-19
hardcore暫時習慣了流程打到研究所..發現綠草係真係不小...

利申﹕不刷S+,摸索Hard中
chrischun 07:36 PM 02-06-19
想問下,code有一把jill專用槍,但係jill幾時先用得
aquarius 07:51 PM 02-06-19
我都想問吓
下水道攞到菲林可以去邊度沖..

Sent from my iPad using Gaforum
真!DC 07:54 PM 02-06-19
作者: aquarius:
我都想問吓

Sent from my iPad using Gaforum
地下水道有路番警局的
插頭控制升降橋果頭有間要鎖匙既房,攞左鎖匙之後入面有個櫃可以推開,後面有lift上警局
由手機版發出
血之淚 07:58 PM 02-06-19
作者: aquarius:
我都想問吓

下水道員工休息室有黃色膠紙果個櫃可以推
mrk 09:54 PM 02-06-19
農曆新年終於抽到時間玩BH2reamke啦!
邊睇著D YouTuber高手攻略,
24小時候內都爆到Normal Leon A路線,(我既第1周目)
8:13Hr,36次Save,評C級!
(死左同Reload唔記得幾多次!

PS:真係1月尾最正大作
真十人€ 10:46 PM 02-06-19
慢慢玩終於過咗Leon Hardcore S+
2:18,係警局用無限刀仔慢慢磨,打G2去到1:45幾驚唔夠時間,不過留咗成2x飛麥林同火槍,打G3時間比頂期少得多。
死得最多反而係 Ada個 part。
豪傑公子 11:58 PM 02-06-19
終於過咗LEON A S+,
時間: 2:14:32
明明落到LAB嗰陣都係1:35左右,
竟然用咗40分鐘先爆機,失敗…
歌絲˙暮斯 12:27 AM 02-07-19
毒死大植物應該已經到尾段?

彈夠清晒 licker zombie ,但無晒回復,見 G4 即死
由手機版發出
izumo 10:36 AM 02-07-19
作者: 真十人€:
慢慢玩終於過咗Leon Hardcore S+
2:18,係警局用無限刀仔慢慢磨,打G2去到1:45幾驚唔夠時間,不過留咗成2x飛麥林同火槍,打G3時間比頂期少得多。
死得最多反而係 Ada個 part。
LEON 我放棄左麥林用D時間來封窗
freemanl 01:13 PM 02-07-19
作者: 強化人間ですの~★:

睇過一條開發史, ada著褸和戴眼鏡來自RE1.5設定原案, 但原版RE2無採用
豪傑公子 01:16 PM 02-07-19
作者: izumo:
LEON 我放棄左麥林用D時間來封窗
麥林其實真係冇咩用,用散彈同火鎗就夠~
chrischun 02:01 PM 02-07-19
剛剛先爆左最簡單表內關,開左第四生存者,無左細個既心態重玩最高攞S,可能仲玩第四生存者,又或者等2月15日DLC出再算,不過嚟次冷飯炒得真香
真!DC 03:23 PM 02-07-19
G2打左成個鐘先過倒
原來hard要撞三次orz
得一粒閃光彈榴彈炮reload又慢
成日比佢捉住一齊飛落街
由手機版發出
赤兵尉SETH 03:24 PM 02-07-19
終於完成所有豆腐, 所有項目達成
杏仁豆腐真係等運到先過到, 明明同一條路同一方法都要試十幾次
darkvolver 05:25 PM 02-07-19
作者: 真!DC:
G2打左成個鐘先過倒
原來hard要撞三次orz
得一粒閃光彈榴彈炮reload又慢
成日比佢捉住一齊飛落街
由手機版發出
G2 hard我撞2次....便KO...但我個人感覺打G3....好像容易很多....因為有盲點..

另外,我明白點解研究印所要提供手榴彈給你...原來用在2隻licker的地方引喪屍用....
darkvolver 05:27 PM 02-07-19
作者: chrischun:
剛剛先爆左最簡單表內關,開左第四生存者,無左細個既心態重玩最高攞S,可能仲玩第四生存者,又或者等2月15日DLC出再算,不過嚟次冷飯炒得真香
bio只可以炒飯....出唔到新...因為這是咀咒..
豪傑公子 05:54 PM 02-07-19
作者: darkvolver:
G2 hard我撞2次....便KO...但我個人感覺打G3....好像容易很多....因為有盲點..

另外,我明白點解研究印所要提供手榴彈給你...原來用在2隻licker的地方引喪屍用....
雙licker嗰度嗰3條屍預先用散彈爆頭就唔會起身~
ComeLOLoh 05:59 PM 02-07-19

零式 06:34 PM 02-07-19
作者: 豪傑公子:
雙licker嗰度嗰3條屍預先用散彈爆頭就唔會起身~
3條屍呢個位用手榴彈炸可以解一個成就
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46  ... 最後

返回主題版面