Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-12, 01:12 PM   #1
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
初音ミク Project DIVA f 情報區2

去年 12月24日 公式 Tweet

pjd_sega 初音ミク Project DIVA 公式
こんなのいかがでしょう?(1号) Mery Christmas!「Project DIVA」の新プロジェクトの動画をちょっとだけ! - 週刊ディーヴァ・ステーション miku.sega.jp/info/0321 #pjd_sega

http://twitter.com/#!/pjd_sega/statu...18609343553537

4月8日 公式 Tweet

Project DIVA & mirai ‏ @pjd_sega
ということで、本年度もよろしくお願いいたします。(1号):新プロジェクト始動!? 詳細はもう少々お待ちくださいませ。 - 週刊ディーヴァ・ステーション http://miku.sega.jp/info/0371 #pjd_sega

https://twitter.com/#!/pjd_sega/stat...06731572027394

4月12日 官網 Open:

http://miku.sega.jp/next/

5月8日 PlayStation Vita 初音ミク Limited Edition 發表

記事:
Sony 公式 http://www.jp.playstation.com/info/r...vita_miku.html
Sega 公式 http://miku.sega.jp/next/index.html

5月18日, SCE Asia 行貨 PlayStation Vita 初音ミク Limited Edition 發表

記事:
Sony 公式 http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/274550

5月24日 正式命名為「初音ミク Project DIVA f」

======================
=========分隔用=========
======================

引用:
作者: teealpha 查看文章
根本就係source本身矇,乜野芒size、dpi之說都係多餘,正如聽MP3聽得出係拆聲就係拆聲,自欺欺人做乜…

PSV睇片覺得矇係條片問題,我睇MP4 720p鬼父好清
dpi 我係講睇太埋先會特顯個問題

今次我覺得係 AA 開得過份過頭搞成咁

此篇文章於 08-31-12 12:13 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 01:18 PM   #2
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
dpi 我係講睇太埋先會特顯個問題

今次我覺得係 AA 開得過份過頭搞成咁
太埋呢個講法根本唔成立,cap圖都睇得出係矇唔通你話張圖cap得太埋所以矇咩…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 01:42 PM   #3
TCS_disable
我有車車~

引用:
太埋呢個講法根本唔成立,cap圖都睇得出係矇唔通你話張圖cap得太埋所以矇咩…
再唔係,另一個說法, 隻Game 無 960*544

Edit Mode Cap出黎嘅

左上角個 Size 係 960*272 = PSP Screen Size

或者咁樣睇

Edit Mode 細 Screen 放大一倍

PV個Screen

此篇文章於 08-29-12 02:19 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 08-29-12, 01:58 PM   #4
tenchi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
行未出???????????
tenchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 02:12 PM   #5
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
日水同捆5000蚊仲要唔要好....
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 02:22 PM   #6
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
講番gase,,,,,,,之前嗰d 怒濤一週點解今次唔多覺有。。。連浪花都冇.....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 02:24 PM   #7
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: J+1 查看文章
講番gase,,,,,,,之前嗰d 怒濤一週點解今次唔多覺有。。。連浪花都冇.....
由手機版發出
今晚搞嘛
舊 08-29-12, 02:39 PM   #8
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
SEGA都不知幾狠
人地開學先出game

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 02:41 PM   #9
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: jos 查看文章
日水同捆5000蚊仲要唔要好....
日水5000 wifi版?
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 02:42 PM   #10
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
根本就係source本身矇,乜野芒size、dpi之說都係多餘,正如聽MP3聽得出係拆聲就係拆聲,自欺欺人做乜…

PSV睇片覺得矇係條片問題,我睇MP4 720p鬼父好清
我用黎睇黑川きらら BD都好清

舊 08-29-12, 02:57 PM   #11
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: tung999 查看文章
日水5000 wifi版?

您輸入的資訊太短,您發佈的資訊至少為 5 個字元。
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 03:08 PM   #12
J+1
望過黎呀!!!!!!

十次一save有稱號
由手機版發出
舊 08-29-12, 03:12 PM   #13
joelai2005
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDJoeLai
引用:
十次一save有稱號
由手機版發出
冇auto save咩
joelai2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 03:23 PM   #14
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
十次一save有稱號
由手機版發出
妳個稱都好....我琴晚開左個...殘念的safe...(意味: 哈哈哈, 妳就係有一個safe, 所有p唔到..)

引用:
作者: joelai2005 查看文章
冇auto save咩
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 03:35 PM   #15
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: joelai2005 查看文章
冇auto save咩
指完左一曲個成績差一就perfect......
由手機版發出
舊 08-29-12, 03:37 PM   #16
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
冇 1/6....唔開心....-口-
開晒D歌, 瞓得....
達人個個杯...CLEAR 晒所有NORMAL 就出....

應該要拿白金...唔係太難....
<--無PSV

上網睇話AR MODE有?

同埋
有B☆RS, 點解唔用黎做MARKETING既秘密武器?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 03:41 PM   #17
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: jamsquare 查看文章
<--無PSV

上網睇話AR MODE有?

同埋
有B☆RS, 點解唔用黎做MARKETING既秘密武器?

ar 有1/6,BRS 可能便秘到今晚就公布

不過冇模組殘念少少。。。
由手機版發出
舊 08-29-12, 03:55 PM   #18
frc4a

註冊日期: Aug 2005
如果買 下載版是否無得用AR卡?
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 03:55 PM   #19
小金井~
Junior Member

註冊日期: Aug 2012
[QUOTE=TCS_disable;9969586]再唔係,另一個說法, 隻Game 無 960*544

Edit Mode Cap出黎嘅

左上角個 Size 係 960*272 = PSP Screen Size

我一直o係另一個地方都講緊係解像度不足, 不過好似冇人明咁, 一味話畫面靚過psp, 講真, 靚過就一定, 但psp會清d, 因為足解像度
而解像度不足我諗唔應該發生吧, 當然, 如果又拎家用機黎講, 大多都係冇full hd都照出, 大家都接受到
不過psv黎計我唔覺得需要用低解像去就機能, 無雙都夠多人掛? 又開aa又人多,動作又大, 都可以960x544, 貼圖亦都唔弱
當然, 你又可以話係sega未模熟, 但我覺得冇必要為間廠護航

最後, 各有各睇法, 唔好鬧交就行XDDD
小金井~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 04:04 PM   #20
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: frc4a 查看文章
如果買 下載版是否無得用AR卡?
實體都係多張紙,遲下gase 應該會放pdf(真係file format 的pdf ) 出來比你自己印

又話時話,有冇人想攪30m咪苦計畫
將而家張ar 紙放大30 倍
由手機版發出

此篇文章於 08-29-12 04:06 PM 被 J+1 編輯。
舊 08-29-12, 04:19 PM   #21
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 小金井~ 查看文章

我一直o係另一個地方都講緊係解像度不足, 不過好似冇人明咁, 一味話畫面靚過psp, 講真, 靚過就一定, 但psp會清d, 因為足解像度
而解像度不足我諗唔應該發生吧, 當然, 如果又拎家用機黎講, 大多都係冇full hd都照出, 大家都接受到
不過psv黎計我唔覺得需要用低解像去就機能, 無雙都夠多人掛? 又開aa又人多,動作又大, 都可以960x544, 貼圖亦都唔弱
當然, 你又可以話係sega未模熟, 但我覺得冇必要為間廠護航

最後, 各有各睇法, 唔好鬧交就行XDDD
事實係effect導致畫質太微妙
舊 08-29-12, 04:20 PM   #22
frc4a

引用:
實體都係多張紙,遲下gase 應該會放pdf(真係file format 的pdf ) 出來比你自己印

又話時話,有冇人想攪30m咪苦計畫
將而家張ar 紙放大30 倍
由手機發出
多謝回覆

今日行商場見到實體版就買

若無,就下載算
舊 08-29-12, 04:33 PM   #23
小金井~
Junior Member

註冊日期: Aug 2012
引用:
作者: frc4a 查看文章
多謝回覆

今日行商場見到實體版就買

若無,就下載算
我自己覺得張貼有D 炒力, 所以唔差在等多幾粒鐘買行貨實體吧
當然, 看個人吧XD
小金井~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 04:38 PM   #24
frc4a

引用:
作者: 小金井~ 查看文章
我自己覺得張貼有D 炒力, 所以唔差在等多幾粒鐘買行貨實體吧
當然, 看個人吧XD
最弊 行貨實體都會炒呢

我諗起跳樓少女行貨 笫一日既價錢
舊 08-29-12, 04:38 PM   #25
J+1
望過黎呀!!!!!!

我反而覺得唔多人想痛嗰張野
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 初音ミク -Project DIVA- F 2nd 武藤遊戲 電視遊戲討論版 439 03-12-15 10:49 AM
初音ミク Project DIVA F money 電視遊戲討論版 374 09-02-13 07:54 PM
放:ps3 初音ミク -Project DIVA- F ranmaru 買賣專區 1 04-28-13 08:06 PM
[PSV] 初音ミク Project DIVA f | 已售 TCS_disable 手提遊戲機討論版 1002 08-29-12 01:04 PM

現在的時間是 03:18 AM

手機版 | APP版