Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-17, 02:45 PM   #376
tomhk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
尼爾說實的..
一周花時間收集好東西後

二周目衝END不也只是1~2小時搞好...
(<-利爾大叔版全成就達成)

本身單純主線用不了多少時間
想知有冇最難難度爆機奬盃?
(大叔全成就x2
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:16 PM   #377
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
你玩過天下第一廢 game the last guardian 先好講伏
唔好意思,我覺得好好玩囉
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:25 PM   #378
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
amazon 送到屋企, 總數 500 左右

引用:
作者: 11281984 查看文章
唔好意思,我覺得好好玩囉
去返呢度傾, 我洗耳恭聽虛心侯教

http://gaforum.org/showthread.php?t=189836&page=20
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:29 PM   #379
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 天野 查看文章
今集故事好似話要打第三周目先覺得正
系列新手如果唔知爆左就放game咪話短或故事普通等
要人重複玩幾次來拖時間的話, 我覺得呢個設計已經唔算好.

舊 02-24-17, 03:31 PM   #380
wing
格鬥低手

引用:
你玩過天下第一廢 game the last guardian 先好講伏
???? 吓?

請問閣下對ico同 汪達有咩評語?

舊 02-24-17, 03:32 PM   #381
wing
格鬥低手

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
今晚信和炒到接近700
真係黐x線的。
呢排又仁王又地平線又機戰, 遲下尼爾又中文版, 咪由佢law, 睇佢轉個頭會唔會坐哂艇

舊 02-24-17, 03:38 PM   #382
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
???? 吓?

請問閣下對ico同 汪達有咩評語?
非常好, 但 the last guardian 此一廢 game 返去呢度傾

http://gaforum.org/showthread.php?t=189836&page=20

引用:
無玩前作, 睇 wiki 話以前既 Nier 二周目以上係代表輪迴重生, 除左播片唔同, 玩時 detail 位都有野唔同.

不過我認同一樣野, 重複玩幾次來拖時間或整 d 勺鑽 trophy 引你玩幾次都唔代表好 game

此篇文章於 02-24-17 03:59 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-24-17, 03:43 PM   #383
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
要好玩先可以吸引人玩多幾次
唔好玩就一次都嫌多
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:47 PM   #384
天野

引用:

返去呢度傾

無玩前作, 睇 wiki 話以前既 Nier 二周目以上係代迴重生, 除左播片唔同, 玩時 detail 位都有野唔同.

不過我認同一樣野, 重複玩幾次來拖時間或整 d 勺鑽 trophy 引你玩幾次都唔代表好 game
上集係好正
玩多次都唔覺悶,一路打一路覺得有點無奈
今集做唔做到上集效果就未唔知
舊 02-24-17, 04:02 PM   #385
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
要好玩先可以吸引人玩多幾次
唔好玩就一次都嫌多
係啦, 唔好玩就唔好玩, 任你整色整水都救唔到.

好玩既 ACT , 就算2周目無變化一樣值得人回味再味.
舊 02-24-17, 04:03 PM   #386
tomhk

XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
上集係好正
玩多次都唔覺悶,一路打一路覺得有點無奈
今集做唔做到上集效果就未唔知
無奈到玩完最後一個結局就洗哂你啲save,果下好空虛...

此篇文章於 02-24-17 08:00 PM 被 tomhk 編輯。
舊 02-24-17, 04:20 PM   #387
天野

引用:
作者: tomhk 查看文章
無奈到玩完最後一個結果就洗哂你啲save,果下好空虛...
哈哈...最後呢個結局我冇玩
除左唔想打第五次之外既原因之一
舊 02-24-17, 04:23 PM   #388
tomhk

引用:
哈哈...最後呢個結局我冇玩

除左唔想打第五次之外既原因之一

我記得係load返個save,儲素材整武器再爆機就可以

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 02-24-17, 04:31 PM   #389
天野

引用:
我記得係load返個save,儲素材整武器再爆機就可以

Sent from my iPhone using Gaforum
唔記得了
今集應該唔會再有呢個咁絕既設定排
不過有都可以預先copy個save落手指度先
舊 02-24-17, 04:42 PM   #390
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
其實好難得
正常咁搞實俾玩家鬧爆
但佢劇情需要所以開發組先做到咁盡俾玩家真正感受嗰下無奈
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:44 PM   #391
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:

無玩前作, 睇 wiki 話以前既 Nier 二周目以上係代表輪迴重生, 除左播片唔同, 玩時 detail 位都有野唔同.

上集畫面同gameplay可以用差黎形容
但勝在於人設,故事同極高評價BGM帶動氣氛
二周目意義在於用唔同惑受了解個故事

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:55 PM   #392
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
上集畫面同gameplay可以用差黎形容
但勝在於人設,故事同極高評價BGM帶動氣氛
二周目意義在於用唔同惑受了解個故事
Se動作完全唔得
上集啲動作勁怪又冇美感
揮動把刀好似抽筋咁

2b靜止時收武器啲小動作又型
最鐘意大劍儲氣攻擊後甩劍再自轉一圈,好有美感
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 05:33 PM   #393
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
上集洗SAVE的結局放到最後才打

把收集要素全解好只淨這成就才去打..

之後睇住系統一直刪東西還真的滿感慨啦..

之後360也很合作的..不久後三紅(翻桌

舊 02-24-17, 05:35 PM   #394
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
上集最深刻係敵役方型做左被害者

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 06:37 PM   #395
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy

有主題テーマDL

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:21 PM   #396
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
其實日版同行版有咩分別?

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:52 AM   #397
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實好難得
正常咁搞實俾玩家鬧爆
但佢劇情需要所以開發組先做到咁盡俾玩家真正感受嗰下無奈
咁嘅設定又幾有趣喎,但如果佢可以連成就都洗埋,
乜都唔留底,意義一定更大~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:10 AM   #398
天野

今朝睇日亞d評價又高返
現在是三星半
舊 02-27-17, 09:54 AM   #399
Gambit

註冊日期: Oct 2005
一開始 d 評價應該只係完成左一週目,
二週目既攻擊手法變左另一隻game,
三週目既故事又變左另一隻game
雖然地圖細係真既, 但我覺得都好好玩
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:02 AM   #400
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實日亞D評價星同YAHOO新聞D留言差唔到幾遠,基本上真係要睇內文…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區 野良猫 攻略及心得交流區 320 12-08-17 09:57 AM
收PS4 Nier: Automata 及 ps4 幻に舞う少女の剣純日版(可議) kinpingk 買賣專區 3 04-21-17 07:35 PM
放全新未開連code NieR:Automata (日英文版) EMILA 買賣專區 0 04-12-17 11:18 AM
收 Nier Automata figure (PS4個隻) genies123 買賣專區 1 04-02-17 07:37 PM
放PS4 Nier: Automata 日版 minekaoru 買賣專區 0 03-30-17 03:17 PM

現在的時間是 07:41 AM

手機版 | APP版