Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-18, 11:59 AM   #551
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
有冇人知燈火第六間shop響邊度?我爆埋機都剩係搵到特里+FunkyKong+安娜+Sheldon+兩隻狸貓仔呢五間
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 02:57 PM   #552
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: zzzdx 查看文章
請問有無超進化LIST?最好有圖,有D唔識既怕食完99進左先知係已有既魂
放心,超化後既魂一定要透過超化先攞到
唔會就咁比你打到或者買到番嚟

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
三星都易...4星真心難...可能個LV唔同...
20小時應該沒可能爆機...要儲鬥士, 命魂, 又要升LV....
呢排用DONKEY KONG, 好好用...有時兩下就KO佢面...
打少好多下"A制"...
4星難度其實都係好飄忽…有d得個樣,有d要試好幾次
DonkeyKong真心OK,本身重量級火力高,但又不失機動性,Smash技又範圍大
可惜缺乏空對地手段
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 05:54 PM   #553
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

DonkeyKong真心OK,本身重量級火力高,但又不失機動性,Smash技又範圍大
可惜缺乏空對地手段
DonkeyKong最強一定係拍暈左對面...然後就儲氣一下KO佢...4星都WIN..
簡單不用按咁多次A...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 07:24 PM   #554
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
DonkeyKong最強一定係拍暈左對面...然後就儲氣一下KO佢...4星都WIN..
簡單不用按咁多次A...
猩猩好用啊,單A都已經夠輸出

搭單一問
新手未摸熟遊戲
儲氣即係長按B?
同埋我見說明書右菇有個叫重擊嘅制,但係按整都無反應
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 07:32 PM   #555
PatrickNo42

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

搭單一問
新手未摸熟遊戲
儲氣即係長按B?
由手機版發出
無分掣
只要係儲到氣既攻擊長按就可以儲
右菇冇反應?你有冇搞過keyconfig
舊 12-18-18, 09:49 PM   #556
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:

可惜缺乏空對地手段

主要係有D重複既唔記得自己進過未,特別係異形類,例如3星腦唔係進4星腦,唔識真係好難記

4星難度其實都係好飄忽+1,4星PM創世神我仲未過到...

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)

此篇文章於 12-18-18 09:54 PM 被 zzzdx 編輯。
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 09:33 AM   #557
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

Super Smash Bros. Ultimate / videogamedunkey
https://youtu.be/VKh9inKBlks
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 11:20 AM   #558
charcsc2000
J神哥

引用:

搭單一問
新手未摸熟遊戲
儲氣即係長按B?
由手機版發出
勸你睇多一次開頭動畫教學...
簡單d有3種攻擊...
A = 普攻
B = 必殺技
C = 重擊(即R棍)
舊 12-19-18, 12:57 PM   #559
iu fu pig
塵埃...

引用:
勸你睇多一次開頭動畫教學...
簡單d有3種攻擊...
A = 普攻
B = 必殺技
C = 重擊(即R棍)
R棍未試過出到
返去搞搞setting
呢隻嘅難度,好唔任天堂
由手機版發出
舊 12-19-18, 01:43 PM   #560
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
R棍未試過出到
返去搞搞setting
呢隻嘅難度,好唔任天堂
由手機版發出
R棍試下拉反方向再推?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 02:37 PM   #561
charcsc2000
J神哥

引用:
R棍未試過出到
返去搞搞setting
呢隻嘅難度,好唔任天堂
由手機版發出
都係個句...睇多一次開頭動畫教學....
reset返d制...

什麼叫好唔任天堂???
老任出game不一定易玩和好玩...

之前出個隻mario tennis一d都不好玩, 仲要網上頂難玩...
舊 12-19-18, 02:38 PM   #562
charcsc2000
J神哥

引用:
R棍未試過出到
返去搞搞setting
呢隻嘅難度,好唔任天堂
由手機版發出
其實仲可以用A+B出到C重擊的...
舊 12-19-18, 05:12 PM   #563
PatrickNo42

引用:
什麼叫好唔任天堂???
+1
好唔好玩見仁見智,但係任天堂game仲出左名易學難精…
舊 12-19-18, 06:18 PM   #564
charcsc2000
J神哥

引用:
+1
好唔好玩見仁見智,但係任天堂game仲出左名易學難精…
呢個真,暫時覺得好玩的老任ns遊戲得zelda,mario od,神劍2,花枝2和大亂鬥係必買~
舊 12-19-18, 07:49 PM   #565
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
呢個真,暫時覺得好玩的老任ns遊戲得zelda,mario od,神劍2,花枝2和大亂鬥係必買~
十分認同, 我都儲這幾隻 加上 猩猩,卡比,神劍2DLC實體。

請問花枝2 係 /噴墨2 ?

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 12-19-18 08:53 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 08:10 PM   #566
iu fu pig
塵埃...

引用:
reset返d制...

什麼叫好唔任天堂???

之前出個隻mario tennis一d都不好玩, 仲要網上頂難玩...
可以令人一版重打幾十次
以老任嘅市場,好小有呢個場面
玩呢個嘅時候,不時諗起小朋友點玩

個人感覺呢隻比上集更加毒
雖然我玩得唔叻
舊 12-19-18, 08:49 PM   #567
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
十分認同, 我都儲這幾隻 加上 猩猩,卡比,神劍2DLC實體。

請問花技2 係 /噴墨2 ?
yes,花枝2=噴墨2,巴哈講慣左~

猩猩,卡比都ok,

神劍dlc已買,所以就沒買實體了~
舊 12-19-18, 08:50 PM   #568
charcsc2000
J神哥

引用:
可以令人一版重打幾十次

雖然我玩得唔叻
其實大亂鬥係好hardcore玩法,絕對不是給小朋友玩的,
小朋友都係玩返花枝~
舊 12-19-18, 09:01 PM   #569
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
1 on 1 係相當hardcore
但8人混戰我覺得一d都唔hardcore
上週末先同多年的舊同學玩左三小時八人混戰
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 09:04 PM   #570
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
yes,好難有8人玩,好善慕~
多人玩最重要係...要知道自己係邊
舊 12-19-18, 09:09 PM   #571
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
yes,好難有8人玩,好善慕~
多人玩最重要係...要知道自己係邊
8人既時候最重要係, 扮牆紙 同衝埋去尾刀執雞
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 09:14 PM   #572
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
作者: X&Y 查看文章
有冇試八個雪人兄弟

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 10:06 PM   #573
PatrickNo42

引用:
可以令人一版重打幾十次

雖然我玩得唔叻
其實令人可以retry咁多次都仲唔會放棄都係一種技術
d難得黎又捉唔到路既game只會令你爆四字真言然後局住你繼續挑

而且佢比你無條件continue同可以遲下翻轉頭挑過都係保持動力既秘訣之一
出面魂board同挑戰者就係衰在冇呢樣
舊 12-19-18, 10:37 PM   #574
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
其實令人可以retry咁多次都仲唔會放棄都係一種技術
d難得黎又捉唔到路既game只會令你爆四字真言然後局住你繼續挑

而且佢比你無條件continue同可以遲下翻轉頭挑過都係保持動力既秘訣之一
出面魂board同挑戰者就係衰在冇呢樣
命魂版同挑戰者嘅處理又唔係咁難理解嘅
大概都係保持稀有度,同埋唔想再多幾樣野令你太上癮
再者有啲部分換著手遊做,實係想你俾錢買你嘅動力
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 10:19 PM   #575
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
慢慢玩終於打完真ED,可能睇過D人玩,第一次就無死人過關(NORMAL),等我仲練左陣岩男同超夢
卡比打六王真係訓住過,黑白就成日還離平台等仲多過打
其他野就更加拉長慢慢玩了,太多野可以農

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版