Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-14, 07:42 PM   #1501
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
其實前面得一條窄路D卒又企埋一齊

桐人應該可以左右腦劍技連攜到極限大硬黎清場
其實D反派唔係智障成咁既話,

求其整兩個厚血高STR既拎個盾壓埋去遮住桐人視線同去路,搵多個主點INT既放個控場技雪住佢對腳一兩秒就已經咩劍技連攜都唔洗出,對腳郁唔到或者空間唔夠走位點樣比劍技個系統動作成功發動?

古希臘果時D兵就係成日咁樣比羅馬人屈機屈到死

定係大家LV等級差唔多時煞氣桐人又可以一刀斬死兩個專心拎住個大盾擋又有奶媽餵緊奶既坦

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-30-14 07:49 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 08:11 PM   #1502
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章

求其整兩個厚血高STR既拎個盾壓埋去遮住桐人視線同去路,搵多個主點INT既放個控場技雪住佢對腳一兩秒就已經咩劍技連攜都唔洗出,對腳郁唔到或者空間唔夠走位點樣比劍技個系統動作成功發動?

定係大家LV等級差唔多時煞氣桐人又可以一刀斬死兩個專心拎住個大盾擋又有奶媽餵緊奶既坦
反正阿絲娜都可以一招由前殺到最後,
桐人有聖劍分分鐘直接秒左都唔奇
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 12:52 AM   #1503
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:

桐人無需要殺晒對面喎,反正佢目標只係拖三分鐘,
對面拎住個盾玩龜就最好不過......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 02:21 AM   #1504
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
好心製作組可唔可以俾返少少心機係個 50人大戰?

上星期仲諗住會有咩期待位, 點知就係 劈開幾招就算
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 02:24 AM   #1505
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Van仔 查看文章
好心製作組可唔可以俾返少少心機係個 50人大戰?

上星期仲諗住會有咩期待位, 點知就係 劈開幾招就算
予算有限

做得2打50
就冇錢畫7打boss and 11 hits

製作組一定會選.....

舊 12-01-14, 08:16 AM   #1506
細路翔
The One

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
桐人無需要殺晒對面喎,反正佢目標只係拖三分鐘,
對面拎住個盾玩龜就最好不過......
其實如果佢係上集直接跑出黎就開始劈人

而唔係今集開場咁一副dqn樣講埋d廢話再玩花式表演然後班智障一副驚嘆樣之後先開片感覺會好好多(?

反正佢目的只係幫老婆搵機會拉大大隊攝入個門口,無視人地對自己既評價直接選最有效率既手段唔係仲正路?

你睇絕劍邊有咁屁孩,上集問完條友係咪唔死開即刻手起刀落

今集開場個段比我感覺就係wow玩pvp全個伺服器得一個人會用糞強廚職死騎,然後劇情話我知全世界得主角知道死騎識開綠盾魔免

英國說大家抱團死
舊 12-01-14, 08:26 AM   #1507
細路翔
The One

引用:
作者: 利家 查看文章

班友好明顯同我一樣表意識討厭桐人

你睇桐人每次開掛時明明應該煞氣度max佢地都搞到令觀眾感受到只係尾刀外掛狗係度刷潮指數

然後無論op同打鬥位,你地睇絕劍既部份流暢到....

英國說大家抱團死
舊 12-01-14, 09:32 AM   #1508
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 利家 查看文章
予算有限

做得2打50
就冇錢畫7打boss and 11 hits

唔駛選,因為原著小說都只係得咁多......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 12-01-14, 09:47 AM   #1509
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
即係出面桐人最後都係輸左人海???
真係頂左3-4分鐘後死左......對面大型公會20幾人桐人得2條友....開埋2刀CHEAT都只係令對方付出一定代價

反而桐人書到只係用信號話俾阿絲娜知頂多頂到3分鐘.....同埋阿絲娜也不是殺光對面20人....只係殺左奶隊後對方有不少人係走左
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 10:38 AM   #1510
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: ouki 查看文章
真係頂左3-4分鐘後死左......對面大型公會20幾人桐人得2條友....開埋2刀CHEAT都只係令對方付出一定代價

反而桐人書到只係用信號話俾阿絲娜知頂多頂到3分鐘.....同埋阿絲娜也不是殺光對面20人....只係殺左奶隊後對方有不少人係走左
印象中,小說無提過亞絲娜佢地係唔係將20人全滅,亦無提過有人走左,
不過以沉睡騎士既實力,要將區區20人全滅,應該唔係難事......

P&D

舊 12-01-14, 10:51 AM   #1511
ouki
戸松控

引用:
印象中,小說無提過亞絲娜佢地係唔係將20人全滅,亦無提過有人走左,
不過以沉睡騎士既實力,要將區區20人全滅,應該唔係難事......
的確冇明確寫明....只係沖左過去....動畫畫面做到好似全滅左對面禁.......

開左掛GE桐人都冇法對住對面30人(剛CHECK左原文是寫30人)

你會覺得其他5個人可以解決到人?

作為替代,桐人從地板上拔出長劍舉到右肩上,劍刃上積聚了深紅色的光效。劍技——。

點解動畫可以做左藍色
舊 12-01-14, 10:58 AM   #1512
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:

我睇完已經廢事吐槽........
如果哩個係現實世界既勇者故事都可以講係主角威能....
但只係一隻game入面點樣一抽幾十......跟本唔合常理.
仲要對面係差唔多lv, 基本上入得副本打得win boss,我唔覺得lv會差太遠.
單對單你有技術好似有紀咁百人斬我都相信,反正街機打格game都真係見過.(當然無一百咁誇)

最神奇係大婆...究竟佢係補定劍士?????
雙職正常setting邊有咁勁.....一招吹飛晒十幾人走????????????
對住三個healer 又係神奇..正常邊有可能一招了...
定哩個世界D healer 無招保護自己架???
去到哩個lv打得大boss....什麼完全回復,短時間無CD或無限MP,再唔係完全盾..隻隻game healer都有哩D類似唔打得都崖得既技掛??????????

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 12:02 PM   #1513
次期Cekehe
Game Master

引用:
的確冇明確寫明....只係沖左過去....動畫畫面做到好似全滅左對面禁.......

開左掛GE桐人都冇法對住對面30人(剛CHECK左原文是寫30人)

你會覺得其他5個人可以解決到人?
我真係覺得可以喎,雖然沉睡騎士以絕劍為主,
但另外五人能力應該唔會差,我覺得未必會弱過克萊因、亞絲娜......

假設二刀流桐人 = 絕劍
克萊因 = 亞絲娜

既然桐人+克萊因都可以對30人,
咁桐人+克萊因x6,要對付20人應該綽綽有餘~

P&D

舊 12-01-14, 12:25 PM   #1514
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
我真係覺得可以喎,雖然沉睡騎士以絕劍為主,
但另外五人能力應該唔會差,我覺得未必會弱過克萊因、亞絲娜......

假設二刀流桐人 = 絕劍
克萊因 = 亞絲娜

既然桐人+克萊因都可以對30人,
咁桐人+克萊因x6,要對付20人應該綽綽有餘~
劇透:
仲有硬件上嘅差別,係server級對desktop級。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 12:36 PM   #1515
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2014年間 ライトノベル(BOOK・文庫) TOP30(集計期間2013年11月18日~2014年11月16日)
順位 期間内週間最終売上 年間売上 発売開始日 集計日数

*1位 350,706部 398,038部 14/03/27 235日 カゲロウデイズ V -the deceiving-
*2位 288,251部 350,693部 14/04/10 221日 ソードアート・オンライン 14 アリシゼーション・ユナイティング
*3位 314,922部 332,314部 14/08/09 100日 ソードアート・オンライン 15 アリシゼーション・インベーディング
*4位 278,805部 331,256部 13/12/10 342日 ソードアート・オンライン プログレッシブ 2

舊 12-01-14, 12:51 PM   #1516
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
但只係一隻game入面點樣一抽幾十......跟本唔合常理.
仲要對面係差唔多lv, 基本上入得副本打得win boss,我唔覺得lv會差太遠.
單對單你有技術好似有紀咁百人斬我都相信,反正街機打格game都真係見過.(當然無一百咁誇)
Lv應該真係差好多喎......

沉睡騎士7個人已經可以搞掂既Boss,
公會要49人圍攻先至打得贏,已經好明顯雙方實力有一段距離。

再回想之前聖劍篇,佢地個任務難度應該遠遠超出27層Boss,
而當時桐人佢地仲要帶住西莉卡、莉法呢兩個負累,
但結果都可以打贏,更加可以肯定桐人佢地比一般玩家勁好多.......

P&D

舊 12-01-14, 01:07 PM   #1517
細路翔
The One

pvp果度都唔係唔得既
WOW死騎咪就係一個打二十個既職
只係唔會全世界得一個人識用死騎依d王道廚職咁解w

仲有佢原作講過好似ff2咁你夠廢人係可以全素質封頂咁際架,所以我先唔明點解仲會有人格劍咁on居

boss已經吐過費事再講,今集唯一糟點係班友之前食左咁多隻王,裝等肯定有咁上下點解會比大婆咁易突入仲秒殺,絕劍用國民裝又係輕鬆一招放倒對面紅血

對面可以推咁多隻王代表佢地連攜度一地有咁上下唔會隨便比隻王打得散,靠一個同級玩家既輸出同爆發力居然高過50人副本既王去衝散佢地

照今集演出唯一可以推論出係依隻GAME個ID制勁過PSO2,人人打王出圈錢,係得桐人後宮團打王先會噴裝

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-01-14 01:15 PM 被 細路翔 編輯。
舊 12-01-14, 01:18 PM   #1518
ouki
戸松控

引用:
Lv應該真係差好多喎......

沉睡騎士7個人已經可以搞掂既Boss,
公會要49人圍攻先至打得贏,已經好明顯雙方實力有一段距離。

再回想之前聖劍篇,佢地個任務難度應該遠遠超出27層Boss,
而當時桐人佢地仲要帶住西莉卡、莉法呢兩個負累,
但結果都可以打贏,更加可以肯定桐人佢地比一般玩家勁好多.......
禁桐人叫做1條友SO左隻BOSS TIM又如何?
打30條友咪又係死....

莉法係風精係TOP PLAYER來GA WO=.=你講莉芝JA?
舊 12-01-14, 01:29 PM   #1519
次期Cekehe
Game Master

引用:
莉法係風精係TOP PLAYER來GA WO=.=你講莉芝JA?
係,我係想講莉茲~

P&D

舊 12-01-14, 01:52 PM   #1520
次期Cekehe
Game Master

其實ALO篇已經有講過,ALO角色等級及數值,
主要只係影響能夠裝備既武器及防具數量/稀有度,
實際影響戰鬥力,係要靠技能熟練度,以及玩家本人的行動力及判斷力,
換言之,一味打王衝裝備,其實唔會勁得去邊......

亞絲娜、克萊因等人既角色係由SAO轉移過來,
而絕劍和沉睡騎士一行人遊戲時間亦不會比一眾SAO生存者少,
佢地技能熟練度之高,絕對係一般玩家難望其項背......

當日桐人進入ALO只係兩、三日,
身上亦只有一些平民裝,已經足以打贏屬於頂級玩家的尤金將軍,
可見SAO生存者的角色實力已屬作弊級別的強大......

唯一解釋不能,還是只有桐人的強大,
因為桐人的角色是砍掉重練,但如今的實力竟然超越一眾SAO的同伴,
除了主角威能,實在難以作出一個合理解釋.......

P&D

舊 12-02-14, 04:01 PM   #1521
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
BD DVD2
SAO14398+2847

ソードアート・オンラインⅡ 【全 巻】
巻数    初動       2週計      累計     発売日
      BD(DVD)     BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 15,157(*3,314) 16,823(*3,838) 17,677(**,***) 14.10.22 ※合計 21,515枚
02巻 14,398(*2,847) **,***(**,***) **,***(**,***) 14.11.26 ※合計 17,245枚

舊 12-02-14, 06:52 PM   #1522
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
個幾十人都係紅名??

話開拖就開拖既?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 07:00 PM   #1523
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
認真就輸了
GGO個D吐嘈點咪仲多... 捱多兩集就完啦

經過第一季後, 對制作組既期待從一開始都已經無
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 07:49 PM   #1524
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: jamsquare 查看文章
個幾十人都係紅名??

話開拖就開拖既?
上季已經講過ALO支持玩家互相開拖
引用:
其實ALO篇已經有講過,ALO角色等級及數值,
主要只係影響能夠裝備既武器及防具數量/稀有度,
實際影響戰鬥力,係要靠技能熟練度,以及玩家本人的行動力及判斷力,
換言之,一味打王衝裝備,其實唔會勁得去邊......

亞絲娜、克萊因等人既角色係由SAO轉移過來,
而絕劍和沉睡騎士一行人遊戲時間亦不會比一眾SAO生存者少,
佢地技能熟練度之高,絕對係一般玩家難望其項背......

當日桐人進入ALO只係兩、三日,
身上亦只有一些平民裝,已經足以打贏屬於頂級玩家的尤金將軍,
可見SAO生存者的角色實力已屬作弊級別的強大......

唯一解釋不能,還是只有桐人的強大,
因為桐人的角色是砍掉重練,但如今的實力竟然超越一眾SAO的同伴,
除了主角威能,實在難以作出一個合理解釋.......
小說有提過桐子成日「柄埋一邊」練技----好似佢練劍技連攜係連亞絲娜都唔知
而且時間上嚟講,桐子隻新角色技能數值應該已經幾接近SAO時期嘅舊角色

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 12-02-14 08:03 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-14, 08:11 AM   #1525
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章

最神奇係大婆...究竟佢係補定劍士?????
雙職正常setting邊有咁勁.....一招吹飛晒十幾人走????????????
對住三個healer 又係神奇..正常邊有可能一招了...
定哩個世界D healer 無招保護自己架???
去到哩個lv打得大boss....什麼完全回復,短時間無CD或無限MP,再唔係完全盾..隻隻game healer都有哩D類似唔打得都崖得既技掛??????????
Alo係講玩家技術較重要
裝備係次要
除非係好似火精將軍個種op武
否則大家裝備同級我相信絕劍group係可以合理咁Ko 20人
仲記唔記得Alo一開始桐人用初期劍就秒左兩件火精

你要記得而家係玩緊Alo而唔係sao咁睇重能力(企定比幾個人斬都無事)

其實重點係你地可唔可以不要再為噴而噴
根本動漫野/戲劇野你用現實角度去計我諗大半作品都要噴
以你地標準
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 02:13 AM

手機版 | APP版