Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
信長 03:47 PM 03-26-17
https://youtu.be/dVtLwEGYKQk

飛天林克
mrk 04:01 PM 03-26-17
作者: 信長:
https://youtu.be/dVtLwEGYKQk

飛天林克

awan 04:05 PM 03-26-17
作者: 新月:
支線任做左未先?

三個泉呢?
不過呢個簡單你應該解左
尋晚搵多兩個去到104
支線做剩返三大排骨
藍線剩海邊石碑未諗到句古文點解
不過我仲有兩隻神獸未去解
想行清其他地方執多少少種子先
awan 08:04 PM 03-26-17
喺雪山區搵咗幾粒鐘
終於都搵到副大排骨頭
仲爭火山骨,希望今晚可以搵到
ZERO NEKO 02:25 PM 03-27-17
請問屋邊度起 用途放裝備嗎
martinyau1979 03:06 PM 03-27-17
起屋係未最多收到3把武器? 我想起第4個陣無咗個選項
寫輪眼 03:46 PM 03-27-17
作者: ZERO NEKO:
地圖東方,其中一條村喇......行晒應該找到吉屋,有幾個師傅等緊開工

作者: martinyau1979:
起屋係未最多收到3把武器? 我想起第4個陣無咗個選項
係,盾同箭都係,
不過「家」只係要黎起,第時都係蒲イチカラ村多,因為成日Loop大妖精泉>濕地(古代素材)>古代研究所2.....同一樣有免費宿屋
信長 04:17 PM 03-27-17
我一身勁武器,打勁野先用爛一把,佢又跌,唔愁武器

有個位出好多武器

有個位好多野執.........
地圖最西南方的塔,10點方向有個山洞,有齊SET 弓,劍,盾, 五件野

awan 09:41 PM 03-27-17
作者: ZERO NEKO:
東南面古代研究所旁邊條村
完成買屋任務再觸發其他任務先係重點
野良猫 10:49 PM 03-27-17
想問紅月夜係咪隨機有?
有個祠要紅月夜解,生火過咗好多晚都冇
awan 11:04 PM 03-27-17
作者: 野良猫:
想問紅月夜係咪隨機有?
感覺殺多啲快啲會紅月
平時山頭亂走好少有紅月
野良猫 11:07 PM 03-27-17
作者: awan:
感覺殺多啲快啲會紅月
平時山頭亂走好少有紅月
咁我都係去解其他祠順道見嘢就殺等紅月算
awan 11:28 PM 03-27-17
咁我都係去解其他祠順道見嘢就殺等紅月算
我試過等發光馬喺山頂燒柴,記憶中係4日一次赤月
但唔知係咪定律
野良猫 11:36 PM 03-27-17
我試過等發光馬喺山頂燒柴,記憶中係4日一次赤月
但唔知係咪定律
頭先睇過下攻略
雙子馬房有個人會話你知今夜係咩月
同現實一樣有三日月、滿月之分

亦都試過生火,過咗一轉大約5、6次都係冇話有紅月
真係唔知點先易發生到了
fortel 12:24 AM 03-28-17
做個under the red moon卡到我癲線...各位版友有無D 咩好方法幫下小弟...

原地訓又試過,刷怪又試過,無限5點叫醒阿叔問都試過,都係唔work 已經卡左2日了...

求救

Sent from my iPhone using Gaforum
ZERO NEKO 08:23 AM 03-28-17
東南面古代研究所旁邊條村
完成買屋任務再觸發其他任務先係重點
thanks
ZERO NEKO 08:24 AM 03-28-17
作者: 寫輪眼:
地圖東方,其中一條村喇......行晒應該找到吉屋,有幾個師傅等緊開工

係,盾同箭都係,
不過「家」只係要黎起,第時都係蒲イチカラ村多,因為成日Loop大妖精泉>濕地(古代素材)>古代研究所2.....同一樣有免費宿屋
thanks
kain_plus 08:26 AM 03-28-17
作者: fortel:
做個under the red moon卡到我癲線...各位版友有無D 咩好方法幫下小弟...

原地訓又試過,刷怪又試過,無限5點叫醒阿叔問都試過,都係唔work 已經卡左2日了...

求救

Sent from my iPhone using Gaforum

你都係照打住其他先,大概10:35會見到有冇紅月
之後即刻飛去就得,由山神個廟飛去,啱啱好11:40到達
記得上平台之前要除曬所有裝備

我都係刷dual peak stable個hino 刷左四個鐘都冇紅月放棄後打其他嘢一陣就有

另外,琴晚終於要睇攻略搵leviathan bones, 開頭以為係要搵隻獨眼巨骨,唔怪得影極相都冇反應

最後,請Goron d炮台點樣解?都對唔準嘅?bridge of eldin 就冇炮彈

fortel 09:26 AM 03-28-17
作者: kain_plus:
你都係照打住其他先,大概10:35會見到有冇紅月
之後即刻飛去就得,由山神個廟飛去,啱啱好11:40到達
記得上平台之前要除曬所有裝備

我都係刷dual peak stable個hino 刷左四個鐘都冇紅月放棄後打其他嘢一陣就有

另外,琴晚終於要睇攻略搵leviathan bones, 開頭以為係要搵隻獨眼巨骨,唔怪得影極相都冇反應

最後,請Goron d炮台點樣解?都對唔準嘅?bridge of eldin 就冇炮彈

我打打下怪見有紅灰已經第一時間沖返去,點知去到AM8:00已經紅月,痴鬼線....

到底紅月係RANDOM日子+固定時間出,定係RANDOM日子+RANDOM時間出?
寫輪眼 09:31 AM 03-28-17
想問紅月夜係咪隨機有?
我上地圖最北殺咗4000血白髮雷獸,執嘢執到一半時紅月生返隻,到底咩玩法?

btw, 紅月仲有咩影響?武器會復修嗎?
有時某啲武器見紅會自己好返(唔計退魔之劍)
野良猫 09:32 AM 03-28-17
作者: 寫輪眼:
我上地圖最北殺咗4000血白髮雷獸,執嘢執到一半時紅月生返隻,到底咩玩法?

btw, 紅月仲有咩影響?武器會復修嗎?
有時某啲武器見紅會自己好返(唔計退魔之劍)
紅月係所有怪reset,只係咁
fortel 10:49 AM 03-28-17
紅月係所有怪reset,只係咁
好似話整野食都有影響

刷紅月刷到想死,一走開佢就彈出黎,嘔血
kain_plus 11:05 AM 03-28-17
我打打下怪見有紅灰已經第一時間沖返去,點知去到AM8:00已經紅月,痴鬼線....

到底紅月係RANDOM日子+固定時間出,定係RANDOM日子+RANDOM時間出?

你開左santorini mountain (好似係咁串) 個廟先
一見到紅月就傳送去嗰度飛過去
哩個已經係最短距離
仲有,唔係等佢出左動畫先去,係你望天見到紅月就要即去
約莫10點會見到月亮

紅月夜都嘢食d加乘會多d,例如buff耐d,勁d

殺得多怪就會trigger到,執菇,蘋果都好似會
如果乜都唔做,咁就好似唔識出,畢竟我刷左4粒鐘都冇

fortel 11:50 AM 03-28-17
作者: kain_plus:
你開左santorini mountain (好似係咁串) 個廟先
一見到紅月就傳送去嗰度飛過去
哩個已經係最短距離
仲有,唔係等佢出左動畫先去,係你望天見到紅月就要即去
約莫10點會見到月亮

紅月夜都嘢食d加乘會多d,例如buff耐d,勁d

殺得多怪就會trigger到,執菇,蘋果都好似會
如果乜都唔做,咁就好似唔識出,畢竟我刷左4粒鐘都冇

我開晒既啦,係差UNDER MOON呢個

OK THX

BTW 其實我AM5點問完阿叔,佢話無血月,之後我係咁殺怪會唔會影響到當日由無變有?
kain_plus 01:06 PM 03-28-17
我開晒既啦,係差UNDER MOON呢個

OK THX

BTW 其實我AM5點問完阿叔,佢話無血月,之後我係咁殺怪會唔會影響到當日由無變有?

哩層我就唔清楚
我後來都冇理咁多,做其他野中途見到紅月就走

標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後

返回主題版面