Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-16, 08:43 AM   #2451
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
流星號鋼彈型
上傳的圖像
檔案類型: jpg 2016-12-01 08.42.52.jpg (68.7 KB, 60 次查看)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 09:01 AM   #2452
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
西諾成功破壞了一部原色好好既高達

獅電流星號表示pb模型都未出貨
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 09:43 AM   #2453
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: ゆり 查看文章
西諾成功破壞了一部原色好好既高達

獅電流星號表示pb模型都未出貨
由手機版發出
我忍唔住笑左出聲
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 11:50 AM   #2454
T.K.
很黃很暴力

乸型紅流星

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 12-01-16, 08:04 PM   #2455
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
Vidar 係三爐機................

即係艾因人柱化裝係第三個爐度

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 04:38 PM   #2456
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP

ビーム解禁w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 05:08 PM   #2457
ゆり

挖到隻中boss打自己

舊 12-04-16, 06:02 PM   #2458
T.K.
很黃很暴力

攣毛黑真係豬隊友到一個極點

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 12-04-16, 09:21 PM   #2459
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第卅五話之玩出火

1. 呢集好明顯係上半場,文戲多
2. 提華茲第二把交椅唔抵得鐵華「暴發」,諗住有樣學樣,點知⋯⋯
3. 查德梗係暗戀梅姨姨,所以好低落~好想知究竟仙奴嗰晚發生咗咩瘀事
4. 無講,不過三明應該人工好唔錯,一頭家多數係大婆管錢嘅!(誤)
5. 戲肉:原來隻好似MH嘅嘢,係隻MA嘅一部份,而MA响嗰個世界係好恐怖嘅嘢
6. 初時諗住隻雀係「支援機」添,點知係厄祭戰爭嘅禍首,咁又知道多啲歷史;喂,佢噴出嘅係咪光束/粒子兵器嚟吖喂?!
7. 所以話人要通歷史,長毛少爺呢次闖禍,下回睇佢唔死得不過到好傷;諗返,呢部嘢無乜丑角,佢都算係件喇掛。

-----
(轉)
http://natalie.mu/music/news/211800

「オルフェンズ」第2期、新テーマ曲はKANA-BOONとUru

・新しいオープニングテーマはKANA-BOONの「Fighter」で、この曲は「戦場での一瞬の
輝き」をテーマにした力強いナンバーに仕上がっている。

・また、エンディングテーマはUruの「フリージア」に決定。清らかな絆と心に秘めた
決意を歌い上げたナンバー

此篇文章於 12-04-16 09:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 01:55 AM   #2460
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
是beam嗎?

舊 12-05-16, 02:38 AM   #2461
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
三明今集兩隻眼畫到一樣,好似盲晒咁,但佢感覺明顯超敏銳,MS接近同MA起動都最先發覺

隻MA好似metal gear
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 06:40 AM   #2462
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

要大屠殺~識用一定用bean~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 08:32 AM   #2463
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sito 查看文章
三明今集兩隻眼畫到一樣,好似盲晒咁,但佢感覺明顯超敏銳,MS接近同MA起動都最先發覺

隻MA好似metal gear
爆seed......

又有人話似AGE隻「最後BOSS」

舊 12-05-16, 02:34 PM   #2464
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實boss咁以age咁玩自律回路,原來ms同ma係咁既關係
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 05:48 PM   #2465
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

其實7星家族~係咪都有收埋一部gundam骨架呢~

舊 12-05-16, 07:42 PM   #2466
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
MA殺左300億人,咩有甘既MA咩?
呢到既BEAM甘勁既
MS係為打MA而存在,隻MA好似怪獸甘,唔好結局係全部人打MA,然後BBQ
唔通MA就係直入左三明佢地那個系統?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 07:53 PM   #2467
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
其實7星家族~係咪都有收埋一部gundam骨架呢~
未必,唔係鬍鬚大叔唔會要靠嘰哩君。如果朱古力家係收埋一件嘅話,咁似最後BOSS/皇牌

引用:
作者: Lamsze 查看文章
MA殺左300億人,咩有甘既MA咩?
呢到既BEAM甘勁既
MS係為打MA而存在,隻MA好似怪獸甘,唔好結局係全部人打MA,然後BBQ
唔通MA就係直入左三明佢地那個系統?
斷估應該唔止一部MA,關於BEAM嘅嘢,K島嗰邊講好多,但因為任編劇嗡,無興趣參與。

舊 12-05-16, 10:26 PM   #2468
T.K.
很黃很暴力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 12-05-16, 10:41 PM   #2469
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
我估係咁...........唔係MA參考阿賴耶識系統 而係果時人類有MS但死太多人亦都根本冇時間陪養勁既駕駛員/普通人渣MS都應該唔夠打 所以要速成同要勁就參考左MA個系統/自己開發左阿賴耶識系統.........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 02:48 AM   #2470
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"求下你埋返我落地下啦, 我唔要呢隻色丫丫丫丫丫"

好似係

舊 12-06-16, 06:08 AM   #2471
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
未必,唔係鬍鬚大叔唔會要靠嘰哩君。如果朱古力家係收埋一件嘅話,咁似最後BOSS/皇牌
斷估應該唔止一部MA,關於BEAM嘅嘢,K島嗰邊講好多,但因為任編劇嗡,無興趣參與。
可能鬍鬚大叔部gundam~就係朱古力想要個部~
我估部ma本體係人腦黎~exam個類野~

此篇文章於 12-06-16 06:11 AM 被 (=v=)b 編輯。
舊 12-06-16, 08:48 AM   #2472
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
可能鬍鬚大叔部gundam~就係朱古力想要個部~
我估部ma本體係人腦黎~exam個類野~
無責任亂估:

1. 有唔止一部MA, 而家掘出呢部高達係同呢部MA 決鬥之後, 力戰而敗; 所以部高達無人,而部MA又停低咗入sleep mode,最後一齊被埋

2. MA 唔知點解會出現, 有可能有國家/勢力開發一啲AI操作武器(信住朱古力先喇), 暴走/被故意放出去, 其他開發MS出嚟(如朱古力講),呢啲無用阿賴耶識嘅MS, 好似流傳到嚟嗰堆雜魚骨架, 係夠多, 但完全唔夠打

3. 號角班創立人,見到人類世界就快被毀滅, 所以開發出唔人道嘅阿賴耶識同埋強勁好多嘅高達, 終於平息咗場戰爭

4. 掘咗出嚟嗰部唔係畀咗仙奴咩?!好多新機好亂

舊 12-06-16, 10:05 AM   #2473
ゆり

依家肯定末日號角最少仲有部巴力係七星家族到

而影帝就係想要部巴力

而同時巴力既肩頭上有巴巴托斯既紋章係到,兩部機可能有關係

舊 12-06-16, 10:17 AM   #2474
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
[吹水]再強既AI都強唔過三日月阿賴耶識
過兩話之後三日月用阿賴耶識入侵AI->MA入手
然後發現MA可以同高達合體->真・三日月高達[/吹水]

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 10:41 AM   #2475
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ゆり 查看文章
依家肯定末日號角最少仲有部巴力係七星家族到

而影帝就係想要部巴力

而同時巴力既肩頭上有巴巴托斯既紋章係到,兩部機可能有關係
巴力?咩係巴力?! (暈)

引用:
作者: T.K. 查看文章
都係鋼屎啲狗仔靚啲.

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 12:53 AM

手機版 | APP版