Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-25-22, 06:56 PM   #2226
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
《「鬆弛熊」遊園地》上咗,賢妻同阿女都話要睇,要 jump queue 喇冇計。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-22, 09:48 PM   #2227
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
全球著名串流平台Netflix,繼Disney+之後,亦宣布將會推出廣告Plan,據彭博(Bloomberg)指,最快年底會在美國率先推出,預計月費為7至9美金(約港元55至70元),而廣告量為每小時4分鐘。

彭博爆Netflix廣告Plan詳情 月費9美金以下每小時睇4分鐘廣告 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/808575

平一半 播播下入戲玉播廣告 你接唔接受
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-22, 10:40 PM   #2228
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Heaven 查看文章
全球著名串流平台Netflix,繼Disney+之後,亦宣布將會推出廣告Plan,據彭博(Bloomberg)指,最快年底會在美國率先推出,預計月費為7至9美金(約港元55至70元),而廣告量為每小時4分鐘。

彭博爆Netflix廣告Plan詳情 月費9美金以下每小時睇4分鐘廣告 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/808575

平一半 播播下入戲玉播廣告 你接唔接受
如果Netflix個廣告Plan,
係好似香港HBO GO咁有幾個直播台,
好似平日睇免費電視咁整好晒節目表不停播放內容,
唔需要再VOD自己花時間搵嘢睇完之後,又突然插播廣告,
價錢又平的話都OK的,
因為宜家其實一般人都join咗唔止一種串流平台服務啦,(影視、音樂、電玩等…)
佢搵到個方法平價吸引返呢堆用戶都好的。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-22, 10:41 PM   #2229
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://deadline.com/2022/08/residen...on-1235101187/

NETFLIX放棄唔拍生化危機SEASON 2
唔使見到佢點糟塌ADA

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-22, 05:11 AM   #2230
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Reishin 查看文章
https://deadline.com/2022/08/residen...on-1235101187/

NETFLIX放棄唔拍生化危機SEASON 2
唔使見到佢點糟塌ADA
而家 Netflix 應該慳住啲筆蓆洗,垃圾嘅唔該唔好開添喇,有啲貴啲嘅但受歡迎,反而應該續。

舊 08-31-22, 03:16 AM   #2231
肉羊哩咖
griffin611

Cyberpunk: Edgerunners 最新(NSFW)予告:

影像方面絕對有信心,爭在個故仔會點啫~

----------

終於煲完套《鐵拳》,6 話廿零分鐘一話,故仔好多窿,啲人物唔打隻 game 嘅,好多時唔知係乜水;開頭可以快啲,最後個結局 -- 超展開,超爆 seed,又好似講唔通。不過睇呢套都係睇打,總括幾好,一下一下咁嚟,分鏡做得好,睇得好清楚,弊在唔及其他 Netflix 嗰啲動作動畫咁刺激爽快,而有啲場口個人物中招之後,個反應姿勢,點講,似塊水泥中咗多過個有血有肉嘅人。仲有,有啲無喇喇變咗黑白,有啲唔慣。

舊 08-31-22, 04:17 PM   #2232
IDGAF
The One

早排睇過MM介紹Netlfix歷史,內容都幾有趣轉貼過嚟分享下~!

乜原來Roku又有關Netflix事?

#MM|Netflix片頭音效花足一年時間考慮 最後靠一個10歲女仔決定?影片封面人人唔同與大數據有關?精英文化定期炒10%員工 成功留低享無限福利!一個職位負責睇晒所有影集|#牌子嘢 #4K

https://youtu.be/Z6przQPoRP8

#MM #牌子嘢 // Netflix進軍逾190個國家 人人見到嘅圖片都唔一樣原因同大數據有關?

Netflix有逾2億位付費用戶,它的成功關鍵就是掌握訂戶數目、數據分析跟內容這個鐵三角。這個N字只用了25年,便從一間DVD店變成人人皆知的串流平台巨頭。Netflix深知要有更多訂戶一定要衝出美國,所以二十多年來它不斷擴大海外市場。現時在190個國家及地區均有平台,憑著訂閱制令更多用家用一筆可負擔的月費,便可以一次過看光所有節目。在各地再次觸發馬拉松式 (Binge Watching)的追劇文化,令更多人捨不得它。My pen is blue,My brand is you。今集要介紹的牌子就是Netflix。

策劃:沈敏怡
剪接:黎安敏
攝影:潘志恆
監製:林京賢

舊 08-31-22, 04:27 PM   #2233
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Cyberpunk: Edgerunners 最新(NSFW)予告:

影像方面絕對有信心,爭在個故仔會點啫~

----------

終於煲完套《鐵拳》,6 話廿零分鐘一話,故仔好多窿,啲人物唔打隻 game 嘅,好多時唔知係乜水;開頭可以快啲,最後個結局 -- 超展開,超爆 seed,又好似講唔通。不過睇呢套都係睇打,總括幾好,一下一下咁嚟,分鏡做得好,睇得好清楚,弊在唔及其他 Netflix 嗰啲動作動畫咁刺激爽快,而有啲場口個人物中招之後,個反應姿勢,點講,似塊水泥中咗多過個有血有肉嘅人。仲有,有啲無喇喇變咗黑白,有啲唔慣。
我睇到鐵拳大會展開就冇繼續睇
如果你講結局超展開, 咁我睇埋先。

同tekken 3家用版個ending係咪唔同?

舊 08-31-22, 11:37 PM   #2234
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
同tekken 3家用版個ending係咪唔同?
無打機,唔識答,抱歉。

舊 09-06-22, 10:48 PM   #2235
肉羊哩咖
griffin611

《西線無戰事》係文學巨著,Netflix 另一套搏攞獎片,睇條片就非常殘酷。

記住,Cobra Kai 星期五上!!!

舊 09-07-22, 01:37 PM   #2236
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
鐵拳上咗,廿零分鐘一話共 6 話,今日開行煲咗佢。

另,The Sandman 斬料送多一話,入面有兩個獨立故仔,聽過書,都好正嘅,而家上咗:
Sandman 全套整體都唔錯,DC漫畫改編,算係跟足原著咁制
中間幾個短篇尤其出色

套劇大部份配角都演得好出色 出色過男主
男主感覺怪怪地...身體明顯又瘦又肥...因為有補拍...?
表現既氣場又係...明顯有兩種SYTLE分別...

整套劇選角方面都明顯政治正確...劇情亦是
但係同性愛情既橋段...會唔會有點過多

ANYWAY,期待第二季
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-22, 04:11 PM   #2237
肉羊哩咖
griffin611

Sandman 仲未乘勢公怖會有第二季~~~事關套嘢相當之貴~~~担心~~~~

舊 09-10-22, 02:04 AM   #2238
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
眼鏡蛇道館第5季,繼續一貫風格爽快不婆媽,原本以為是季終結果

但如無意外下一季應是完結篇了......(吧?)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-22, 05:59 PM   #2239
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S5 -- 共十話,每話半粒鐘多啲。

前半就慢啲,大奸呢度完全展現先所未有嘅迫力,班主角頭三份二似乎迷失,之後就無論打定係劇情好痛快。而今季少咗好多支線集中咗好多,可能好睇過第二季,完全覺得係可以呢季收檔,不過咁玩,下一季又幾期待。要挑剔嘅係某反派最後場交太點到即止啫~

此篇文章於 09-11-22 06:52 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-13-22, 10:23 AM   #2240
IDGAF
The One

Julia Garner Supporting Actress in a Drama Series: 74th Emmy Awards

引用:
作者: IDGAF 查看文章
追咗咁耐Ozark《黑錢勝地》終於嚟到最後一季,
可能因為都大結局的關係,
今季有好多突然死亡的情節出現,
算係爽快地復仇吧?

其實想睇返多d以前玩嫲孫戀、射斷J果類咁爆的黐線劇情,
同埋Ruth Langmore一角的結局應該可以寫得再好少少。

不過,呢套劇有頭有尾無因為疫情被腰斬已經算好好了,
睇開Breaking Bad呢類講毒品、洗黑錢的犯罪劇的都應該會鐘意睇Ozark,
推介~!

https://www.netflix.com/hk/title/80117552

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E9%B...83%9C%E5%9C%B0

https://www.imdb.com/title/tt5071412/

告別《黑錢勝地》| Netflix
https://youtu.be/c19TPvyfXsk
2022年5月6日 傑森·貝特曼、蘿拉·琳妮和一眾演員大聊他們對劇中角色和創作群的想法,以及最難忘的回憶。內含劇透,小心服用!

《黑錢勝地》第 4 季 | 第 2 部正式預告 | Netflix
https://youtu.be/fyKXdI_Lv8k

Ozark: Season 4 | Part 1 Recap | Netflix
https://youtu.be/AQStrXOSsnY

恭喜晒~!
其實Ruth Langmore本身設定到咁後生已經係犯罪集團骨幹成員,
應該可以拍衍生劇發展落去,但劇情上又寫死咗佢…

Supporting Actress in a Drama Series: 74th Emmy Awards
https://youtu.be/a0_FX0Slpds
Julia Garner accepts the Emmy for Supporting Actress in a Drama Series for Ozark at the 74th Emmy Awards.

Julia Garner 74th Emmy Awards Winnerview
https://youtu.be/quMWpKrXmNI
Julia Garner from Ozark talks to Marc Istook backstage at the 74th Emmy Awards after winning the Emmy for Outstanding Supporting Actress in a Drama Series.

; width:calc(100% - 2p;">

舊 09-13-22, 08:49 PM   #2241
Heaven
Game Master

Netflix 原創動畫《例外》公開預告影片 坂本龍一將負責本作音樂
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=237727

天野喜孝人設3D動畫好似唔多夾 搞到似低成本製作
舊 09-13-22, 10:02 PM   #2242
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Cyberpunk: Edgerunners,Trigger真是很適合這種大人向科幻作品,看動畫時不禁回憶很多遊戲的片段,作為遊戲的半前傳故事真是不錯,雖然真是很悲傷的故事.....

看完動畫很期待遊戲的Dlc,希望會和動畫有一定的聯動

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-22, 02:09 PM   #2243
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完Cyberpunk, Trigger今次真係玩得幾好, 係cyberpunk世界觀下發揮滿滿嘅trigger風味,係個尾較sad

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-22, 05:24 PM   #2244
wing
格鬥低手

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
睇完Cyberpunk, Trigger今次真係玩得幾好, 係cyberpunk世界觀下發揮滿滿嘅trigger風味,係個尾較sad
我睇到#3, 幾好睇, 希望各位唔好劇透住

舊 09-15-22, 09:00 PM   #2245
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
我睇到#3, 幾好睇, 希望各位唔好劇透住
睇到第六話,入晒主題。只係想問:隻 game 個故仔有冇咁正。

舊 09-16-22, 09:01 PM   #2246
肉羊哩咖
griffin611

Cyberpunk Edgerunner S1 總結,勁好睇,正到結果連隻 game 都買埋,最後啲公路追逐場面真係唔知佢點做嘅,要挑剔,最後快得滯,唔係睇得太清楚。

好啦,開始追埋 Bastard! 下半部,一連串正嘅劇要追/重溫,真係唔想飬多個「台」~

此篇文章於 09-16-22 09:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-18-22, 11:01 PM   #2247
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
Cyberpunk: Edgerunners,Trigger真是很適合這種大人向科幻作品,看動畫時不禁回憶很多遊戲的片段,作為遊戲的半前傳故事真是不錯,雖然真是很悲傷的故事.....

看完動畫很期待遊戲的Dlc,希望會和動畫有一定的聯動
好睇
節奏明快,配樂出色,好享受中間既插曲,好有feel..
劇情有D位都有少少散,分少少舖多D感情線就更正(只係雞蛋挑骨頭)
但作品整體都好出色,絕對值得推介

唔知算唔算劇情
最後一集,
迷失...清醒
有D最初亦係最後....達成....另一種GOOD ENDING...

此篇文章於 09-18-22 11:08 PM 被 魚伕 編輯。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-22, 04:26 PM   #2248
wing
格鬥低手

終於都睇完cyberpunk. 好耐冇睇到一套咁正的動畫。雖然結局比較sad(不過都預左)

會唔會有第二季?

舊 09-25-22, 10:17 AM   #2249
Heaven
Game Master

《今際之國的闖關者》第 2 季將於 2022 年 12 月上線 | 超級前導預告 山下智久首度亮相
https://www.youtube.com/watch?v=EIKdCR-EOyY

《地獄公使》| 第 2 季預告
https://www.youtube.com/watch?v=Zr6b-LJqUP8
舊 09-25-22, 12:55 PM   #2250
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

論壇跳轉

現在的時間是 02:31 PM

手機版 | APP版