Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-19, 03:37 PM   #601
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
一Turn加得30%支援多幾次就冇晒
早期d機en基數低,30%都係加得二三十
由手機版發出
加埋用卒仔機,一槍用十幾en,淨係反擊都用哂
不過咁樣玩係幾爽,加咗en可以射多幾槍,反正4-5lv就夠鐘開發
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 05:44 PM   #602
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
問卷上官網有嗎?
打緊00第二關,除咗隻艦無一部機識飛⋯(戰艦都夠打嘅)
好似個時間線同動畫調轉咗
由手機版發出
https://enq876.bn-ent.net/
アクセスキー去番你個game盒搵
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 05:46 PM   #603
HM

引用:
作者: pet3 查看文章
正常人早期唔會加en吧

遊擊的話
你只要不緊接自己人一回合就有30% 回復
反正去到後期都係派兩隻戰艦玩戰艦連擊
舊 12-28-19, 06:10 PM   #604
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
因為唔想一槍一隻卒
遊擊回en唔多夠用,

原來有咁多款布勒,
唔知係唔係人人一樣

我第一個拿到的金色道具就是en140
這集和早幾集不同
道具不限件數上限

所以我一開始就沒en問題

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 09:38 PM   #605
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: HM 查看文章
https://enq876.bn-ent.net/
アクセスキー去番你個game盒搵
想問問填完後個download code去邊度入?
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 09:59 PM   #606
HM

引用:
作者: Fio 查看文章
PS4定NS版?
PS4去番PSN
NS去eshop
舊 12-28-19, 10:19 PM   #607
Fio

引用:
PS4定NS版?
PS4去番PSN
NS去eshop
NS版呀,game係行版,係要去返港版eshop?
舊 12-29-19, 12:28 AM   #608
HM

引用:
NS版呀,game係行版,係要去返港版eshop?
港版唔知了
舊 12-30-19, 08:42 AM   #609
Fio

引用:
港版唔知了
自答先,原來日版eshop左邊最底有個位入番號
舊 12-30-19, 02:17 PM   #610
iu fu pig
塵埃...

加MS糟果個OP唔見有得買
仲用緊一開始送果個
由手機版發出
舊 12-30-19, 11:27 PM   #611
pet3
The One

引用:
加MS糟果個OP唔見有得買
仲用緊一開始送果個
由手機版發出
這個道具
我在白金前 1個一鐘先拿到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-31-19, 09:34 AM   #612
iu fu pig
塵埃...

引用:
這個道具
我在白金前 1個一鐘先拿到
試緊做銅OP任務(以前ggen好快就有,今集唔喺送一個嘅話要單Team唔知幾耐)
我喺戰艦廚,連卒仔艦都會買嘅玩家(呢家目標喺A-law果架飛機艦)
雖然遊擊team好好用
打W第三關圍到啲遊擊team長期無電⋯⋯
由手機版發出
舊 01-02-20, 12:27 PM   #613
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
終於爆晒機,唯一可惜係LAST個關做錯步驟而無拿超越之龍(駕駛)

變左又要打多一次......
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-20, 02:12 PM   #614
iu fu pig
塵埃...

呢家開始轉玩hard,一開頭啲原創角變哂卒仔咁
由手機版發出
舊 01-03-20, 09:58 AM   #615
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
呢家開始轉玩hard,一開頭啲原創角變哂卒仔咁
由手機版發出
你直接玩EXTRA的話,你唔靠原作本身的角色幫你打真係會食得屎

我係由最初期玩左大約10關的NORMAL直接轉玩EXTRA,難度唔算高太多,但初期都要由原作角色輔助就真的,到你玩到00ELS個陣,會一整個戰局會唔同晒,會瘋狂秒殺對方

BTW我連超越之龍都打EXTRA,但真心堅難打

利申:昨晚完全爆機(全圖鑑+全生產表+全角色可招慕+全任務CLEAR,欠全光罩亥伯龍同埋殘缺版古辛),HELL難度已開但已經唔想再打住

此篇文章於 01-03-20 10:03 AM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-20, 12:03 PM   #616
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
個code係咩機來的?

舊 01-03-20, 02:05 PM   #617
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: sunhikari 查看文章
你直接玩EXTRA的話,你唔靠原作本身的角色幫你打真係會食得屎

我係由最初期玩左大約10關的NORMAL直接轉玩EXTRA,難度唔算高太多,但初期都要由原作角色輔助就真的,到你玩到00ELS個陣,會一整個戰局會唔同晒,會瘋狂秒殺對方

BTW我連超越之龍都打EXTRA,但真心堅難打

利申:昨晚完全爆機(全圖鑑+全生產表+全角色可招慕+全任務CLEAR,欠全光罩亥伯龍同埋殘缺版古辛),HELL難度已開但已經唔想再打住
招募人好貴,睇完能力同原創角比都明點解咁貴
派遣好底成功率
由手機版發出
舊 01-03-20, 02:53 PM   #618
Fio

引用:
作者: Tdot 查看文章
個code係咩機來的?
係d option parts,冇機的
由手機版發出
舊 01-03-20, 04:51 PM   #619
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
招募人好貴,睇完能力同原創角比都明點解咁貴

派遣好底成功率
由手機版發出
派遣成功率睇小隊總戰力
努力練人練機啦

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 01-05-20, 08:34 PM   #620
pet3
The One

引用:
玩完,無問題喎
玩完櫻大戰

現在終於有時玩獨眼

有幾多話?
這是機戰式故事遊戲嗎

畫面真的好差
我要用psv 或電話去控制黎玩

-----------

應該有bug
玩2關出問題2次
無左指標
無得行動

FGO 目標預算

此篇文章於 01-05-20 09:18 PM 被 pet3 編輯。
舊 01-06-20, 07:28 AM   #621
iu fu pig
塵埃...

引用:
玩完櫻大戰

現在終於有時玩獨眼

有幾多話?
這是機戰式故事遊戲嗎

畫面真的好差

-----------

應該有bug
玩2關出問題2次
無左指標
無得行動
20關到啦(有分支)
差唔多20年前嘅作品,算喺咁啦,
不過唔介意畫汁喺好玩的

你遇到嘅bug我爆機後遇過一次
之前大大話呢隻game好多bug好在未試過
由手機版發出
舊 01-06-20, 08:27 AM   #622
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
WSC 畫汁只係比GBC 好丁咁多而已
224*144 就算笨大肯加scan line其實出大screen 點都無得攪
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 10:18 AM   #623
HM

引用:
玩完櫻大戰

現在終於有時玩獨眼

有幾多話?
這是機戰式故事遊戲嗎

畫面真的好差

-----------

應該有bug
玩2關出問題2次
無左指標
無得行動
當年隻game已經好多bug
而家仲要照搬無執過

主線大約20關,再加EX關約4關,同埋爆機用索敵會出多約4關
中間有大分支,Z路線同ZZ路線
揀Z路線可以收哈曼,仲有蘿莉版揀

引用:
20關到啦(有分支)
差唔多20年前嘅作品,算喺咁啦,
不過唔介意畫汁喺好玩的

你遇到嘅bug我爆機後遇過一次
之前大大話呢隻game好多bug好在未試過
由手機版發出
Z路線W OVA劇情
希羅成個唔見左
仲有播片模式セラEND係播唔到的
舊 01-06-20, 01:55 PM   #624
iu fu pig
塵埃...

希羅打多魯基斯果關?
無留意

美中不足喺多3唔加入
不過呢隻作為贈品喺絕對唔錯
由手機版發出
舊 01-06-20, 05:13 PM   #625
HM

引用:
希羅打多魯基斯果關?
無留意

美中不足喺多3唔加入
不過呢隻作為贈品喺絕對唔錯
由手機版發出
爆機後既EX關
原本睇攻略多魯3會加入
結果無加入
W變成2部
希羅亂碼然後過關消失左
壞SAVE...
當年WSC係咁,而家又係咁

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell SWITCH Sd Gundam G Generation Cross Rays日版有歌版有中文字幕 (沒有CODE) 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 0 10-12-20 11:49 AM
タツノコ(龍之子) VS CAPCOM CROSS GENERATION OF HEROES neo2046 街機遊戲討論版 350 04-04-09 04:42 PM
請問有無人知邊度有ps1果隻 Gundam G Generation F 賣? nobu-k 電視遊戲討論版 0 08-13-06 04:24 PM
Cross Bone Gundam的故事係點的?? 普通人一個 日本動漫畫討論版 0 01-01-04 01:52 AM

現在的時間是 07:23 PM

手機版 | APP版