Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
電視遊戲討論版>仁王2 | 已售
Dyhalt Rushifar 01:57 PM 03-23-20
去到第五章,由於雙刀同鐮鎖以外都唔夠熟練度去修行,開始集中用其他武器。
原來上段大斧打鐵甲飛拳兵好好用,一野強攻夠硬爆佢氣力

不過今次到打唔出旋棍,諗緊好唔好自己鍛治一把出黎…
darkvolver 04:21 PM 03-23-20
作者: Dyhalt Rushifar:
去到第五章,由於雙刀同鐮鎖以外都唔夠熟練度去修行,開始集中用其他武器。
原來上段大斧打鐵甲飛拳兵好好用,一野強攻夠硬爆佢氣力

不過今次到打唔出旋棍,諗緊好唔好自己鍛治一把出黎…
我都開始用槍推人...係幾好用...現在我諗會用單手劍...因為我個skill 心及技都幾高下。

另外,蛇頭武士好像向某game致敬...
padage 06:26 PM 03-23-20
槍個下殘心轉身有咩用? 好似同普通殘心閃避一樣咁.....
Dyhalt Rushifar 12:23 PM 03-24-20
DEL
睇錯
darkvolver 09:28 PM 03-24-20
OT:

想問下仁王1係講信長死後,秀吉年代?
Dyhalt Rushifar 09:44 PM 03-24-20
作者: darkvolver:
OT:

想問下仁王1係講信長死後,秀吉年代?
秀吉冇出過場,一開始已經係關原大戰前夕
淡水 11:53 PM 03-24-20
仁王1連全DLC故事夾在2(現時)最後2章中間
今集打完馬頭就話比大家聽系講秀同吉
darkvolver 06:50 PM 03-23-20
想問下大家仁王係唔係好似無lv cap?我狂頹lv便可以?

Sent from my iPhone using Tapatalk
淡水 07:19 PM 03-23-20
想問下大家仁王係唔係好似無lv cap?我狂頹lv便可以?

Sent from my iPhone using Tapatalk
同上氣一樣的話DLC1之前系150

打完牛馬頭亂舞困獸
之後side quest打禍武者+炮妖鬼+大入道困獸
唔識solo打, call義刀塚拉開算數
darkvolver 07:22 PM 03-23-20
作者: 淡水:
同上氣一樣的話DLC1之前系150

打完牛馬頭亂舞困獸
之後side quest打禍武者+炮妖鬼+大入道困獸
唔識solo打, call義刀塚拉開算數
牛馬頭隻boss一開頭玩不夠skill係難打...玩d支線磨下裝..

另外,想問下大家幸運有幾多...我現在40
淡水 10:58 PM 03-23-20
牛馬頭隻boss一開頭玩不夠skill係難打...玩d支線磨下裝..

另外,想問下大家幸運有幾多...我現在40
講緊兩隻牛頭馬頭同時在中boss房出
果關大boss房前返轉頭搵木靈, 先發現之前行o岩路避開左
雖然呢個先系我知的仁王......
darkvolver 08:53 AM 03-24-20
講下昨日戰況﹕

昨日因為想升雙刀技能玩左轉25lv逄魔發現升技都不錯,而且比較安全特別lv有番禁上下高。

雙刀上段轉轉斬,發現不會好像上集禁,容易爆頭再氣絕,所以暫時用下段插人上頭算數。

單手刀感覺要後手爆人會好d...
darkvolver 12:47 PM 03-25-20
其實都好呀,成日抄系統,有d改變係好。仁王出到第二集,都感恩。

padage 09:28 AM 03-26-20
仁王最底偷左幾多個角色既樣,witcher,水行俠,桐生一馬真島吾朗...
darkvolver 11:19 AM 03-26-20
現在諗緊點樣抗暗,成日打幾下冇氣幾煩..
Dyhalt Rushifar 02:16 PM 03-26-20
現在諗緊點樣抗暗,成日打幾下冇氣幾煩..
陰陽術 結界符,神水都OK既。

最終修行
各武器 12萬
忍&陰 23定25萬(唔太記得)

陰陽同忍既計法應該係,攻擊系就計直接DAMAGE(系數高),輔助系就計有效期間你攻擊DAMAGE(系數低)。
夠一定點就會有SKILL POINT,另外,好多關卡都有陰陽/忍者遺髮可以用黎學SKILL,選關卡可以轉頁見到自己拎晒未。

大斧最緊要學三角長按既轉轉斧,打到去5章巨人BOSS神風突攻好快夠數…
darkvolver 09:20 AM 03-27-20
講下進度,現在開始冇用鐮刀發現唔係太慣駁combo,反而雙刀開始有以前手感,自己lv係好重要。

另外,雙棍亦開始使用中,其實幾好用。有冇人用過雙斧?第一集好像沒有。
Dyhalt Rushifar 08:45 PM 03-27-20
講下進度,現在開始冇用鐮刀發現唔係太慣駁combo,反而雙刀開始有以前手感,自己lv係好重要。

另外,雙棍亦開始使用中,其實幾好用。有冇人用過雙斧?第一集好像沒有。
雙斧同大鐮係真新武器。

打馬牛同檯,好彩隻牛體力唔高,勉強都過得到。
不過好似打夜刀神好似一樣上到去…
padage 09:40 AM 03-27-20
旋棍似係想玩第1攻速,唔知將來會唔會出埋忍龍個雙爪如果有就正
padage 09:23 AM 04-01-20
減低左支線難度,果個墨俁捕妖記以初期任務來講難玩到呢,其他支線都無咁難玩
darkvolver 09:50 AM 04-01-20
作者: padage:
減低左支線難度,果個墨俁捕妖記以初期任務來講難玩到呢,其他支線都無咁難玩
兄弟刀,如果我沒有壓LV及屬性武器在改版前打,都好難。

特別冰boss.....假動作,太刀距離好像有bugs...
wyk_879 02:09 PM 04-04-20
玩到第三章中段, 第一章全程用物理成日貪刀好易死. 第二章開始洗點玩忍術易左唔小, 離遠係咁掉野. 但掉得多又有D悶悶地加上小左挑戰性. 唸緊轉唔轉返玩物理
darkvolver 02:28 PM 04-04-20
作者: wyk_879:
玩到第三章中段, 第一章全程用物理成日貪刀好易死. 第二章開始洗點玩忍術易左唔小, 離遠係咁掉野. 但掉得多又有D悶悶地加上小左挑戰性. 唸緊轉唔轉返玩物理

我未玩忍術,個人不建議你繼續玩忍術,因為會影響你升武器技能個速度。

而且你洗裝及會出現卡等問題。

我現在第4章,壓平均每關最小4個lv去打,輕鬆不小。

wyk_879 02:39 PM 04-04-20
我未玩忍術,個人不建議你繼續玩忍術,因為會影響你升武器技能個速度。

而且你洗裝及會出現卡等問題。

我現在第4章,壓平均每關最小4個lv去打,輕鬆不小。

我而家咁架, 執到咩武器LV高就用.....9款武器輪流咁用.....但問題就如你咁講款款D技能都開得好小......可能轉返玩武器較好
darkvolver 02:46 PM 04-04-20
作者: wyk_879:
我而家咁架, 執到咩武器LV高就用.....9款武器輪流咁用.....但問題就如你咁講款款D技能都開得好小......可能轉返玩武器較好

一開始玩其實應該集中開武器技能先。因為你愈玩愈後,技能小會high野high得幾甘下。

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

返回主題版面