Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20 60 110  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
魔靈娘 01:47 PM 01-20-18
作者: ist:
這個種火道具跟本唔應該存在

種火+麻痹蛙?
應該會下修吧
96neko 02:10 PM 01-20-18
作者: 魔靈娘:
種火+麻痹蛙?
應該會下修吧
其實主要係beta少血
大陸有人計過隻野得1600血左右,同賊龍差唔多
shooter 02:11 PM 01-20-18
Torch Pods "火石",相信主要係 "Rotten Vale 瘴氣之谷" 燃燒沼氣,避免中毒。

除左 "火石" 又有 watermoss "青苔" 既野,用Slinger 射出,可以去除 泥魚龍,土砂龍 身上既 污泥

又有 "brightmoss 發光菌" 要黎矇住 飛龍既眼,令佢由空中跌落黎。

今次 MHW 有好多 "道具" 玩架,所以Capcom 成日叫人多D用 Slinger。
https://www.youtube.com/watch?v=tA8onJJeEx8

紅燒怪獸肉

DanielDaniel 03:01 PM 01-20-18
今次demo我打多人用太刀過,去打佢之前經過見到D細怪,斬佢幾刀用來升定劍氣,長期保持紅色劍氣去打,打佢側身會比較安全,一有機就天翔龍閃。總之唔會正面打佢。
赤兵尉SETH 03:26 PM 01-20-18
隻滅燼兩隻翼d刺變晒黑色就會用超必
可以收定武器等佢跳起用太陽拳對空

更正:一邊黑刺都會用超必...

作者: ゆり:
封面怪有升LV都唔奇啦

你依家玩緊DEMO咋
有人估隻野個同名單上既ゼノ・ジーヴァ有關
可能同黑蝕一樣識進化
shooter 06:14 PM 01-20-18
Solo 1分37秒。 之前有 bro 講得啱,真係要調整下。

https://www.youtube.com/embed/GljOQgq_6P8

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...m=15&subbsn=17
鈴蘭 07:48 PM 01-20-18
老老實實 次次體驗版都係肉質無視最勁架啦
有邊次唔係去到正式版就發現打晒d擴二擴三隻野都未死呀?
有邊次gunlance唔係體驗版TA好快 最後變倒數數上黎比較快呀?
由手機版發出
STRIFE 09:38 PM 01-20-18
統槍係呢個demo真係好威威
鈴蘭 10:13 PM 01-20-18
作者: STRIFE:
統槍係呢個demo真係好威威
銃槍經常都係體驗版好似好勁咁 結果去到最後就變左最下位帝王
利申 我覺得今次把銃槍係勁番唔少的 應該唔會挑戰到棍、片手同笛最下位既地位
Tannhauser Gate 10:24 PM 01-20-18
片手冇左刃藥 應該可以同笛爭皇位
shooter 12:32 AM 01-21-18
https://twitter.com/twitter/statuses/954747249950646277
鈴蘭 02:42 AM 01-21-18
Lance成功solo 槌未試到
shooter 04:01 AM 01-21-18
mhw icon

fortel 11:09 AM 01-21-18
終於試左試玩版,個camp真係好黑....我成日貓左之後係camp迷路
hap3afrien 01:33 PM 01-21-18
作者: 鈴蘭:
銃槍經常都係體驗版好似好勁咁 結果去到最後就變左最下位帝王
利申 我覺得今次把銃槍係勁番唔少的 應該唔會挑戰到棍、片手同笛最下位既地位
廚: 上撈斬 -> 扣擊 -> 全彈發射 -> (龍坑砲->) -> 完整填裝 -> loop
銃槍要善用快速填裝連技,同埋快填都係上滿彈(不包括龍坑砲)

片手劍當空戰風格玩
鈴蘭 02:25 PM 01-21-18
作者: hap3afrien:
廚: 上撈斬 -> 扣擊 -> 全彈發射 -> (龍坑砲->) -> 完整填裝 -> loop
銃槍要善用快速填裝連技,同埋快填都係上滿彈(不包括龍坑砲)

片手劍當空戰風格玩
而家無左熱量計 你變左唔駛一定要開炮,而係要點要點既時候先開炮
開炮而家個儲炮又可以調角度 變左亦唔易打走隊友
再加上本身個仆頭同橫斬個模組值好高 我覺得就咁隊隻怪其實都算幾有火力
DevilElvis 02:31 PM 01-21-18
作者: shooter:
mhw icon
無舊果三隻古龍Icon
shooter 06:04 PM 01-21-18
[Spoiler注意] 熔山龍防具外觀 (男)

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...um=1&subbsn=17

尋晚法國偷跑,有勇士上網直播,先 ban youtube,後 twitch 最後 ban 埋 facebook。
巴哈有post。
DevilElvis 08:33 PM 01-21-18
睇嚟偷跑越來越高機會……我部限定機要正日先有…
滅龍士 08:39 PM 01-21-18
https://www.youtube.com/watch?v=9HDY...ature=youtu.be

【モンハンワールド特番】新モンスター、世界初公開プレイ!?AbemaTVで同時放送中!|ウルトラゲームス【AbemaTV】
shooter 09:12 PM 01-21-18
作者: shooter:
尋晚法國偷跑,有勇士上網直播,先 ban youtube,後 twitch 最後 ban 埋 facebook。
巴哈有post。
又一勇士
巴哈有 link

都係做骨裝。
天子 11:13 PM 01-21-18
想問下點放火同飛麻刀?
STRIFE 11:28 PM 01-21-18
網上已流出馬仔裝(女)
雖然無變,但一睇我覺得唔靚
希望有R裝,靚好多
鈴蘭 12:14 AM 01-22-18
アンジャナフ Anjanath 蠻顎竜
ドスジャグラス Great Jagras 賊竜
プケプケ Pukei-Pukei 毒妖鳥
ネルギガンテ Nergigante 滅燼龍
ツィツィヤック Tzitzi-Ya-Ku 眩鳥
ゾラ・マグダラオス Zorah Magdaros 熔山龍
クルルヤック Kulu-Ya-Ku 搔鳥
ジュラトドス Jyuratodus 泥魚竜
トビカガチ Tobi-Kadachi 飛雷竜
パオウルム Paolumu 浮空竜
レイギエナ Legiana 風漂竜
ドスギルオス Great Girros 痺賊竜
オドガロン Odogaron 慘爪竜
ラドバルキン Radobaan 骨槌竜
ゼノ・ジーヴァ Xeno'jiiva
ヴァルハザク Vaal Hazak 屍套龍
ドドガマル Dodogama 岩賊竜
バゼルギウス Bazelgeuse 財寶龍

爭ゼノ・ジーヴァ未知道別名係咩
qwe 12:18 AM 01-22-18
終於SOLO到全部龍, 但做唔到一場兩隻

作者: 天子:
想問下點放火同飛麻刀?
刀右下選完口裝左裝左L2描再射
火執完石就得得

作者: STRIFE:
網上已流出馬仔裝(女)
雖然無變,但一睇我覺得唔靚
希望有R裝,靚好多
肌肉感太強...
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20 60 110  ... 最後

返回主題版面