Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-21, 10:19 PM   #4276
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
可惜玩具銷量唔係咁

另外Z冇劇場版好可惜

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-21, 10:25 PM   #4277
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
奧特曼係大陸叫法..............

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-21, 10:33 PM   #4278
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:
作者: ALEX CHOW 查看文章
奧特曼係大陸叫法..............
唔知點解
呀席由細到大也不喜歡叫咸旦超人,
就咁叫超人又易混淆
叫超人力霸王又不順口
所以才叫奧特曼
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-21, 11:44 PM   #4279
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ウルトラマン

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-21, 07:14 AM   #4280
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
仲諗住Z有劇場版既話出個新型態應該叫Omega乜乜乜

依家播緊果個Hero Odyssey已經悶到停左唔睇
之前套"巨大的自我介紹"有頭威冇尾勢睇到我啤一聲

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-21, 11:07 AM   #4281
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 魔璃 查看文章
仲諗住Z有劇場版既話出個新型態應該叫Omega乜乜乜

依家播緊果個Hero Odyssey已經悶到停左唔睇
之前套"巨大的自我介紹"有頭威冇尾勢睇到我啤一聲
呢招係霸住個檔期,俾制作組休息下

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 10:12 PM   #4282
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
真幪面超人可能Reboot, 希望有生之年可以見到SHIN既終極型態, 可以做到AMAZON敢已經唔錯了, 呢期RIDER D 劇情都幾崩壞, DECADE敢樣完結真係幾可惜, 得罪劇組嗎, 不過鳴嚨一日未死, DECADE都應該仲有出場可能
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 12:29 AM   #4283
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
第三代咖哩棒變身者競猜遊戲估中冇獎
1.吐便當嘅賢人
2.吐便當嘅賢人爸
3.吐便當嘅上條大地
4.真理之主
5.真劍金
6.流蘇
已經有預告圖了,果然眾所__知吐便當
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 10:39 AM   #4284
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

https://twitter.com/XSksdxmSNOE2fNW/...65350052491267

全界者開波
第一集召喚前輩能力系 ... CG
唔知之後有冇舊演員回歸, 唔系既話好快睇到悶 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-07-21, 10:49 AM   #4285
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 魔璃 查看文章
https://twitter.com/XSksdxmSNOE2fNW/...65350052491267

全界者開波
第一集召喚前輩能力系 ... CG
唔知之後有冇舊演員回歸, 唔系既話好快睇到悶 ...
都有望好過上套嘅,玩齊45套都應該有啲睇頭,上套頹到大合體都冇,PPAP又淨係行行企企
套性孕阿邊個番來又繼續劇情精神分裂

此篇文章於 03-07-21 10:51 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 03:10 PM   #4286
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
都有望好過上套嘅,玩齊45套都應該有啲睇頭,上套頹到大合體都冇,PPAP又淨係行行企企
大合體都無喺龍裝者開始啦⋯⋯
性孕得閒追幾集就算⋯

今日香港開始播魔進⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 03:27 PM   #4287
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

騎士龍果個所謂大合體真系睇到無言
吹到可以一炮打爆星球咁勁但原來只系3隻騎士龍合體 ... 出咁多隻騎士龍得個睇字

九連者又系, 以為最後出架大戰艦會有大合體, 結果只系走佬艦

幾時先可以再見倒G12果種大合體

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-07-21, 04:53 PM   #4288
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
啊啊啊啊啊
表白了

然後東映養豬場漸見成效?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 06:50 PM   #4289
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
昆蟲大百科個音效

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 08:40 PM   #4290
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
美少女變身變,已變成戰士…
幾型!

劇情已經大家估到晒,所以無乜意外。
個進度真係龜速...

25話既劇情其實5話都搞惦晒…拖左咁多集…

堆反叛應該都係無劇情,無野所以揾黎搞。

此篇文章於 03-07-21 08:49 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 09:21 PM   #4291
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

完全唔明昆蟲大百科同狼煙有咩關係 ... 放屁蟲 ???

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-07-21, 10:28 PM   #4292
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
我反而覺得魔進係近年嘅佳作,劇情寫得好(如果唔係武肺少咗幾集,應該會更好)、主角們又討好!

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
大合體都無喺龍裝者開始啦⋯⋯
性孕得閒追幾集就算⋯

今日香港開始播魔進⋯⋯
由手機版發出
估唔到會由劇場版第0話開始播
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-21, 11:34 AM   #4293
fxi

Slash 比煙之劍士踩果下叫聲暗爽, 煙之劍士打得幾型,好少女rider showoff 希望唔好敢快便當, 邪龍把劍唔係比煙之劍士偷咗咩, 點解阿拉丁出返來用caliber 變身
舊 03-08-21, 11:54 AM   #4294
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
因為女拉打睇返,感覺唔到有miss任何劇情,d進展真係慢

賢人應該已變成南極一方的人了
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-21, 10:42 AM   #4295
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
呢兩集去番主線推進正常番,今集真boss自爆目的,賢人又黎玩I am Ironman,睇黎都係之後會全拉打連線打boss end

戰隊果邊仲正,今集合體加上首歌真係正到暈

此篇文章於 03-14-21 11:16 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-21, 12:54 PM   #4296
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

雖然系主線, 不過演到咁後現代式中二病咁好難睇 ...

戰隊好呀, 佐佐木大王加堀江美都子

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-14-21, 08:00 PM   #4297
fxi

大家唔做小丑戲起碼正常返既, 今集首次唔係說書人出場講廢話即刻好睇返
賢人如果一直變強, 加上THANOS理念犧牲小我完成大我係幾正, 不過應該型唔到幾集, 下集主角又出新form,
舊 03-15-21, 02:50 AM   #4298
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
https://twitter.com/toei_zero_one/st...449818625?s=20

滅亡迅雷.netの4人からお返しをもらったら〜
3月14…白色情人節…

舊 03-15-21, 04:52 PM   #4299
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: fxi 查看文章
大家唔做小丑戲起碼正常返既, 今集首次唔係說書人出場講廢話即刻好睇返
賢人如果一直變強, 加上THANOS理念犧牲小我完成大我係幾正, 不過應該型唔到幾集, 下集主角又出新form,
如果keep住呢條主線認真做落去應該救返不少分數

賢人應該要等變返同伴用返雷劍至有新form

真劍金又做得幾好,第11 把劍應該係佢用架啦,怪人方已經好多餘
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 09:02 AM   #4300
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
怪人個邊 三幹部真係毫無吸引力, 除左有個比較頭腦派 另外兩個都腦殘都無個性
唯一有型少少既巴納吉又少出場

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 09:33 PM

手機版 | APP版