Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-09, 01:34 AM   #251
SORA
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDSORAHK
引用:
作者: lykouleon 查看文章
佢咁拆左部機賣都無賺的啊~
應該不是真的吧~

另外, 根據chain of memory 的經驗, 你估會唔出renew版在psp上@@
其實有想過等psp出kingdom hearts 3 先買特別版部機……
but 我自己已經有唔少機
好似ff7ac 出blue-ray 我就買左部ps3
本身又有psp
而家真係為個game 買部機-_-
朋友下星期會過北海道, 都會請他留意有沒有kh special for nds
但機會肯定好渺茫><

可以請各位看到的人報告一下哪裡還有special 版??
我估KH3 9成唔會係PSP 出...PS3 反而機會大好多
會唔會好似 COM甘.. 3d 移植到 ps2就好難講~~

就算有都可能係2 - 3 年後...變係 wii ware 賣都唔出奇

p.s. 我都買左FF7AC PS3
同埋 都係個句...近年俾 SE....屈買左 n 部遊戲機....大大話話加埋10部都有...
基本而家SE 出親FF or KH 都有限定甘滯..肯定佢會keep 住繼續出..
FF13 都已經隨時3部..PSP 隻KH BBS 就更加肯定有...

係時候要考慮唔甘死士

此篇文章於 06-05-09 01:40 AM 被 SORA 編輯。
SORA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 02:57 AM   #252
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
我尋日出旺角問到有d鋪有鬼機賣,即係只有部機冇盒冇game冇火牛,冇機身no.
最平$1600最貴$1780,仲要係英文介面.....但想要都要訂
WHAT IS THIS!!!???
我覺得係假野黎
上逃寶有d+50$就有部特別版,個樣同真既一樣但無game無盒
佢寫1400已經有一部...我就唔敢買...
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 07:55 AM   #253
no3no4
Junior Member
nono

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDno3no4nono
我係 Amazon JP 訂購, 已經收到啦:

然後返到屋企再拍攝過:

測試:

整體感覺高貴又有質感。 ^^
no3no4 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 09:01 AM   #254
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: siuj 查看文章
講下先... 美版 Sep 29 出...
都好,有時間比我清未玩的KH系列。

成個KH系列,我只完成咗一次PS2 KH1 FM,
GBA 美版KH COM我玩到近結尾部份就無玩…
重有PS2 KH2 FM+及PS2 KH RE:COM未玩。

不過,玩KH我多數會等有英文配音的版本嚟玩,因為涉及DISNEY人物。

其實DS版有無配音的呢?隻PSP版又點好似無乜消息咁。

舊 06-05-09, 04:43 PM   #255
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: SORA 查看文章
我估KH3 9成唔會係PSP 出...PS3 反而機會大好多
會唔會好似 COM甘.. 3d 移植到 ps2就好難講~~

就算有都可能係2 - 3 年後...變係 wii ware 賣都唔出奇

p.s. 我都買左FF7AC PS3
同埋 都係個句...近年俾 SE....屈買左 n 部遊戲機....大大話話加埋10部都有...
基本而家SE 出親FF or KH 都有限定甘滯..肯定佢會keep 住繼續出..
FF13 都已經隨時3部..PSP 隻KH BBS 就更加肯定有...

係時候要考慮唔甘死士
你比佢屈咗咁多部証明你都好死士下
應該唔係咁易可以脫離SE魔掌
我覺得SE d限定機好難抗拒...

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
都好,有時間比我清未玩的KH系列。

成個KH系列,我只完成咗一次PS2 KH1 FM,
GBA 美版KH COM我玩到近結尾部份就無玩…
重有PS2 KH2 FM+及PS2 KH RE:COM未玩。

不過,玩KH我多數會等有英文配音的版本嚟玩,因為涉及DISNEY人物。

其實DS版有無配音的呢?隻PSP版又點好似無乜消息咁。
DS版有配音,不過好似全部都係13機關d人講野...(我仲差少少先玩完,而家玩咗9成都冇Disney人物配音)
所以如果你係因為Disney人物先等美版,可能你要考慮下
PSP就係全語音,應該今年內有機出到,而且比起nds版 Disney人物故事佔既比重大d...

此篇文章於 06-05-09 04:46 PM 被 沙翁 編輯。
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 11:55 PM   #256
lykouleon

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: no3no4 查看文章
我係 Amazon JP 訂購, 已經收到啦:

然後返到屋企再拍攝過:

測試:

整體感覺高貴又有質感。 ^^
Amazon JP 有得訂購的嗎??
完全想不出有這個方法啊~
請問是不是預訂的?

剛剛上網check 過 要¥ 42,980-_-
仲貴過信和

此篇文章於 06-06-09 12:00 AM 被 lykouleon 編輯。
lykouleon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 01:43 AM   #257
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
點解用粉紅色殼?

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 02:36 PM   #258
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
US homepage
http://na.square-enix.com/khdays/

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 08:22 PM   #259
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
29 September for US version... worth the wait...
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 11:42 PM   #260
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
樓上放晒毒圖咁...咁講開又講..
日本5月30日出...
我果時都o係東京...
我5月29日11:30p.m....夜晚同女朋友去行d 24小時店..
佢寫住12:00a.m準時開售...
我女友話太累...等唔到果半個鐘...所以同佢上番酒店先..
我12:15~12:30左右自己落去睇下...賣晒 .............................
好令我懷疑佢其實有無放過d貨出黎賣....................
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-09, 11:39 PM   #261
lykouleon

已經有人在yahoo賣假貨了-_-

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1119080805
100%全新原裝 Kingdom Hearts 358/2 Days 特別版 DSi 主機

# 原裝及全新,並非翻版貨!

-100% 全新未經使用
-原裝官方全新
-由製造廠直接進口,故沒有包裝盒,沒有遊戲及沒有機身號碼,但保證原裝及全新
-主機語言: 英文等5國語言

最後一套,售完即止。
歡迎提供你的價格即買
lykouleon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-09, 01:48 AM   #262
IDGAF
The One

引用:
作者: SaY~<セイ> 查看文章

DS版有配音,不過好似全部都係13機關d人講野...(我仲差少少先玩完,而家玩咗9成都冇Disney人物配音)
所以如果你係因為Disney人物先等美版,可能你要考慮下
PSP就係全語音,應該今年內有機出到,而且比起nds版 Disney人物故事佔既比重大d...
引用:
作者: 628 查看文章
29 September for US version... worth the wait...
咁等美版好了~!
見個封面圖一樣。

MSRP:$34.99的MSRP係指什麼?官方定價?
=HKD $271.1900

舊 06-09-09, 01:56 AM   #263
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
咁等美版好了~!
見個封面圖一樣。

MSRP:$34.99的MSRP係指什麼?官方定價?
=HKD $271.1900
MSRP = Manufacturer's Suggested retail price = 建議零售價

舊 06-11-09, 05:16 PM   #264
antainy
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
呢部野點分真假@@"...
係咪無盒同機身編號就9成9 ?

自家網站↓
ひデ網站--雛見沢L5崩壞の爆發區!
antainy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 09:01 PM   #265
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1119080805
100%全新原裝 Kingdom Hearts 358/2 Days 特別版 DSi 主機

-原裝官方全新
-由製造廠直接進口,故沒有包裝盒,沒有遊戲及沒有機身號碼,但保證原裝及全新

最後一套,售完即止。
歡迎提供你的價格即買
哩位人兄連呃人都唔識
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 11:17 PM   #266
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
=,=鬼機= =

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 03:06 AM   #267
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
野見ebay都有人放
所在地又係香港...

樓上果部有人bid左
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 07:08 AM   #268
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
引用:

-原裝官方全新

最後一套,售完即止。
歡迎提供你的價格即買
我有朋友都係買剩機無盒
唔係BID
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 02:18 PM   #269
Crazy Gamer

Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
主機語言: 英文等5國語言

>>> 原裝機究竟可設定幾多種語言 ??
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 02:22 PM   #270
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 1515 查看文章
主機語言: 英文等5國語言

>>> 原裝機究竟可設定幾多種語言 ??
原裝基本上係連設定都冇,英就英,日就日
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 02:24 PM   #271
Crazy Gamer

Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
一直都存在PSP / NDS 翻新機問題
不過今次對象係 限定主機

我又想知KH 翻新機, 機殼係咪唔夠光滑, 好 "鞋" 呢?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 07:12 AM   #272
IDGAF
The One

市面上有無美版Kingdom Hearts 358/2 Days賣?

應該出咗的。

舊 10-08-09, 08:51 AM   #273
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
市面上有無美版Kingdom Hearts 358/2 Days賣?

應該出咗的。
188有, 平均$255
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 10:02 AM   #274
IDGAF
The One

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
188有, 平均$255
THX~!

但呢集其實好唔好玩?
同故事同之前有無關連?

KH系列我只完成了PS2 KH1 FM,
GBA KH COM完咗70%左右停咗。

PS2 KH2 FM+COM完全未玩…
我打算清埋PS310月的UNCHARTED2同之前的TOV之前就唔買GAME清下手上堆PS2、Wii、PSP GAME…

舊 10-09-09, 10:58 AM   #275
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
THX~!

但呢集其實好唔好玩?
同故事同之前有無關連?

KH系列我只完成了PS2 KH1 FM,
GBA KH COM完咗70%左右停咗。

PS2 KH2 FM+COM完全未玩…
我打算清埋PS310月的UNCHARTED2同之前的TOV之前就唔買GAME清下手上堆PS2、Wii、PSP GAME…
我未買, 所以答你唔到好唔好玩, 你睇番其他人既評語罷啦

故事其實係同KH COM同時間發生, 結局係接KH2既開頭, 所以你玩完KH COM & 呢隻, 再開始玩KH2都ok
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Kingdom Hearts -Birth by Sleep- [Final Mix 今冬発売] romrom2004 手提遊戲機討論版 317 02-02-11 12:02 AM
Vandal Hearts - Flames of Judgment [PSN/XBLA] Designer 電視遊戲討論版 3 01-21-10 01:53 PM
Kingdom Under Fire: Circle of Doom [已售] neo2046 電視遊戲討論版 473 08-15-09 12:56 AM
[分享] KINGDOM HEARTS 2 MINIGAME~~ 蚊蚊 電視遊戲討論版 1 01-24-09 12:17 PM
[ETC] Kingdom Hearts Coded imgahou 手提遊戲機討論版 3 09-27-07 12:20 PM

現在的時間是 01:06 AM

手機版 | APP版