Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-17, 04:37 PM   #76
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 野良猫 查看文章
上集唔係賣咗成四百萬咩?
新IP黎講係賣得幾好...不過比Wii U當時既成績局限左
等同於孖車Wii U可以話賣到超哂班...但同Wii銷量比差超遠(因裝機量差太遠)

PS.好多Wii U既名作都應會番出Switch版等多d未接觸過既人可以玩

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-24-17 04:43 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 04:47 PM   #77
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
唔覺冇wiiU版有乜問題喎,打機嘅嘢就係咁,
機能應付到咁好多switch game都要出埋wii U版?
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 04:50 PM   #78
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
當年為左白色機而買左8GB版..容量好唔夠用
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 04:57 PM   #79
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: MTse 查看文章
佢壯士斷你隻臂。所以話老任 fans的確係好忍得係冇錯的。
有老任同樣track record嘅公司,一係就執笠,一係就退出console市場以謝天下。呢個係事實。

BTW其實我岩岩至三佰幾蚊入咗部Wii U玩zelda,所以我唔算老任fans,亦無得claim係苦主

Sent from my iPhone using Gaforum
Gravity Rush 2
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 04:57 PM   #80
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: MTse 查看文章
一部四年內end of support嘅console真係好少見。Btw如果老任唔係一出Wii U就公布咗話有Wii U版的話我肯定老任係做得出的。
再者,隻Splatoon2真係咁勁出唔到係Wii U樹?心照啦
提外話
夠DC慘烈? 當時一出即買, 隻隻game 都幾百蚊, 過左2 3 年就game over, bio hazard CV又完美移植去PS2, 尾期D game 價變到 十位 XDDD

但在下真係好愛DC, 勁多好game, 我唔會話SEGA呃人, 只係巿場接受唔到.

輕鬆下, 任記一直出主機都總算未死. 唔希望變左下一間SEGA..
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 05:08 PM   #81
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
提外話
夠DC慘烈? 當時一出即買, 隻隻game 都幾百蚊, 過左2 3 年就game over, bio hazard CV又完美移植去PS2, 尾期D game 價變到 十位 XDDD

但在下真係好愛DC, 勁多好game, 我唔會話SEGA呃人, 只係巿場接受唔到.

輕鬆下, 任記一直出主機都總算未死. 唔希望變左下一間SEGA..
老任自家成堆百萬作品响度,點會落得DC下場…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 05:19 PM   #82
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 赤武神 查看文章
新IP黎講係賣得幾好...不過比Wii U當時既成績局限左
等同於孖車Wii U可以話賣到超哂班...但同Wii銷量比差超遠(因裝機量差太遠)

PS.好多Wii U既名作都應會番出Switch版等多d未接觸過既人可以玩
希望任記出"零"啦, WIIU都係隻"零"而出機, 你出啦, 出就多一部機銷量啦
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 05:23 PM   #83
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
老任自家成堆百萬作品响度,點會落得DC下場…
其實我想帶出, 如果仲唔放棄Wii U出新機 XDDDDDD
我都唔會買Wii U

半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 05:23 PM   #84
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
希望任記出"零"啦, WIIU都係隻"零"而出機, 你出啦, 出就多一部機銷量啦
我覺得新作總會有
老任出GAME方式唔似其他廠咁現實,當然幾時先有就係問題
舊 03-24-17, 05:44 PM   #85
harakuma
Game Master

引用:
我覺得新作總會有
老任出GAME方式唔似其他廠咁現實,當然幾時先有就係問題
其實得果5-6萬鎖量, 老實又真係難委任記/原班人馬. 希望濡鴉唔係最後一集啦,

新一集可以用HD震嚟顯示鬼魂接近/心臟跳動, 希望島君比出啦
舊 03-24-17, 06:03 PM   #86
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
Zelda本來就係WiiU開發左好耐, 當然繼續出埋WiiU版啦

Splatoon 2 一開始已經係開發NS版,
倒返轉再移植到WiiU一來成本未必低,
二來好大機會做唔到同NS版同時發售,
三來同NS版連線又會有好多技術問題,
而且又要谷NS賣機盡快普及
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 06:13 PM   #87
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: harakuma 查看文章
其實得果5-6萬鎖量, 老實又真係難委任記/原班人馬. 希望濡鴉唔係最後一集啦,

新一集可以用HD震嚟顯示鬼魂接近/心臟跳動, 希望島君比出啦
睇wiki 日本銷量3.5萬, 真係好大獲(加上WIIU 機數低)
去到尼D 位, 可能port 去NS 睇反應
或者睇下點renew 個IP (bio 7,FE 覺醒係成功例子)

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 07:32 PM   #88
harakuma
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
睇wiki 日本銷量3.5萬, 真係好大獲(加上WIIU 機數低)
去到尼D 位, 可能port 去NS 睇反應
或者睇下點renew 個IP (bio 7,FE 覺醒係成功例子)
所以平常心看待, 無就算, 有就當莎木3咁
舊 03-25-17, 02:22 AM   #89
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
仲有半個鐘開始

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 02:33 AM   #90
野良猫
肥倫

引用:
作者: 信長 查看文章
仲有半個鐘開始
好眼瞓
舊 03-25-17, 02:56 AM   #91
野良猫
肥倫

開波~~~~
舊 03-25-17, 03:00 AM   #92
野良猫
肥倫

第一場雖勝,但啲手感冇哂
一個都殺唔到…
舊 03-25-17, 03:12 AM   #93
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
online好鬼快好鬼順!!!!

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 03-25-17, 03:14 AM   #94
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
初步印象:
畫面音樂同音效好似差過wiiu dddd
好順, 用pro 制玩要適應一下, 個制輕過gamepad
唔習慣按X 睇地圖. 慣左望個mon 搵隊友, 夾擊...

總結: 未知single player, 就咁睇隻game 根本係splatoon 8 deluxe.... 同1勁似

啲對手弱左好多, 無wiiu 宜家果啲人咁癲.. 好多隊友turf war 都唔理勝負, 淨係想殺人咁

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 03:28 AM   #95
野良猫
肥倫

招自身爆風真係好有用
舊 03-25-17, 03:34 AM   #96
DreamyLuigi

pro 制玩, 成日要按Y 制reset camera
handheld 唔知點解難用過gamepad off tv mode.
可能唔太敢大動作郁

暫時覺得隻game 都係一樣咁. 似叫做DLC 多過新game

舊 03-25-17, 03:38 AM   #97
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
試咗幾舖,首先要較返唔用體感控制,
暫時單槍、雙槍係最易用。

sniper 嗰新超必太惡了!

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 03:46 AM   #98
DreamyLuigi

雙槍左右彈有少少屈

舊 03-25-17, 04:04 AM   #99
赤武神
The One
多多指教!

新手一名,全晚在用手提mode+motion
慢慢摸熟操作中
完左,未玩夠@@

-------

此篇文章於 03-25-17 04:12 AM 被 赤武神 編輯。
舊 03-25-17, 04:08 AM   #100
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
無PAD睇地圖有D唔慣,WII U PAD係重D
但D制好按D,JOY CON幾粒制太細太埋
睇嚟點都要買個PRO制

翻滾唔知有咩用,我變墨魚快速游走好似仲好
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版