Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後
Neo Music UNIVERSE>日本音樂討論區1st mix Vol.2
Funny 11:36 AM 03-05-12
作者: xxxxxx:
儲碟既大家

其實有無買/儲港版既習慣呢
貪平買港版我明, 但"儲港版"呢3個字真係第一次聽
自懂事起未買過港版碟, 先不論音質, 其他packing, 印刷等全部差咁截, 太將價就貨feel, 真係無錢都買唔落手......
我儲碟係連埋個包裝袋都keep 既, 港版既包裝袋削都算, 最重要係無咗我最鍾意貼喺袋面既貼紙
真係儲開日本碟既人應該會明
無意冒犯買開港版碟既人, 純講吓個人感受only
irismong 11:51 AM 03-05-12
我基本上唔會買港版
只會儲日初
Squaresoft 11:59 PM 03-06-12
作者: Funny:
貪平買港版我明, 但"儲港版"呢3個字真係第一次聽
自懂事起未買過港版碟, 先不論音質, 其他packing, 印刷等全部差咁截, 太將價就貨feel, 真係無錢都買唔落手......
我儲碟係連埋個包裝袋都keep 既, 港版既包裝袋削都算, 最重要係無咗我最鍾意貼喺袋面既貼紙
真係儲開日本碟既人應該會明
無意冒犯買開港版碟既人, 純講吓個人感受only
其實呢~~ 而家的港版碟真係唔差.

以前買左隻Mr. Children Land in Asia (冇日版) 真係一聽就知唔掂. 但都買左番來... XDD

到而家, 以いきものがかり的Newtral 做例子, 真的不錯. 歌詞書ok, 有"貼喺袋面既貼紙"
音汁唔差的. ~~
當然就冇日版送的trading card. 不過好奇怪地冇中文歌詞.......
反而有些中文版就真係不敢恭維 eg: 近x 小子......(台版?!)
連cd後面的歌名都全中文化... 真係唔知想點...

以前真的買好多日版cd, 啱啱睇番...有 Mr. Children, Zard, 大黑摩季, 相川七瀬, B'z, 松隆子, 槇原敬之, L'Arc~en~Ciel , Luna Sea, Chage and Aska 等等等...
使左好多錢.....

人愈大就冇乜錢洗... 所以有時會幫襯一d 日版唔寫得買, 而有港版的日本cd.
就好似佢 XDDD

Funny 02:35 PM 03-07-12
作者: Squaresoft:

以前買左隻Mr. Children Land in Asia (冇日版) 真係一聽就知唔掂. 但都買左番來... XDD

到而家, 以いきものがかり的Newtral 做例子, 真的不錯. 歌詞書ok, 有"貼喺袋面既貼紙"
音汁唔差的. ~~

.
.
.
其實我在意既唔係一張貼紙, 已係果張係日本宣傳用既貼紙......
好多時會見到果張貼紙會寫住邊首歌係邊個CM or 電影既主題曲之類
唔係打幾隻中文字貼喺盒面果張.....

音質既野, 好睇你用咩play
player, amp, 喇叭or headphone 等等
要聽得出個分別既話自己set 野都要有番咁上下級數, 同埋要唔係木耳加上有AB比較先知
唔係張隻碟轉咗做MP3用電話等果D 原廠耳機就可以分辦到既
只可以話分別係有, 在於你聽唔聽得出

日版碟好多時入面都有跟埋幾張叫做宣傳用既紙, 抽獎同埋與之隻隻SINGLE 連動既抽獎等等都係港版碟唔會有既野, 平時唔理既人可能覺得無乜所謂, 但我好介意的

打個比喻, 食慣日本寿司屋寿司既人, 你同佢講板長有幾好味, 好過百佳好多, 平又平好多都好, 佢都係食唔落口一樣
無錢寧願食少D 都唔想降低自己個要求
歌絲˙暮斯 03:48 PM 03-07-12
多得呢個世界有 FLAC 同 DLNA
洗少少錢(約 $6k ), 唔洗成日買碟都可以聽到好音質
Squaresoft 10:32 PM 03-07-12
其實只係想用一個open mind 去睇港版日本cd.
再用いきものがかり的Newtral 做例子, 啱啱先係j2睇到cm. 可以睇到香港分公司真係有做promo 的.
就好似其他站友所講, 港版銷售可以俾日本那邊一點數據. 也有機會多點function... 前陣子也有香港戲院的live concert.

果張貼紙係日本宣傳用既貼紙translate過來. 所以放開心情去hmv 可以睇下......
真係寫住邊首歌係邊個CM or 電影既主題曲架.

音質梗係唔同啦.
Squaresoft 05:05 PM 03-13-12
Mr.Children STADIUM TOUR 2011 SENSE -in the field- 封面確定

有tomorrow never knows..
作者: :
M01. かぞえうた
M02. Prelude
M03. HOWL
M04. 未来
M05. I’m talking about Lovin’
M06. innocent world
M07. Replay
M08. 君が好き
M09. Mirror
M10. 蒼
M11. I
M12. CENTER OF UNIVERSE
M13. 365日
  M14. ハル
M15. ロックンロールは生きている
M16. ニシエヒガシエ
M17. Everything is made from a dream
M18. 風と星とメビウスの輪
M19. HERO
M20. 擬態
M21. エソラ
En01. fanfare
En02. 星になれたら
En03. Tomorrow never knows
En04. かぞえうた
En05. 終わりなき旅

Alata 11:34 PM 03-19-12
呢排聽左西野kana隻新single, 覺得好好聽
搞到依加有d想買返哂佢d album同concert tim
陸奧 貴志 08:28 PM 03-21-12
作者: Squaresoft:

音汁唔差的. ~~
當然就冇日版送的trading card. 不過好奇怪地冇中文歌詞.......
反而有些中文版就真係不敢恭維 eg: 近x 小子......(台版?!)
連cd後面的歌名都全中文化... 真係唔知想點...

以前真的買好多日版cd, 啱啱睇番...有 Mr. Children, Zard, 大黑摩季, 相川七瀬, B'z, 松隆子, 槇原敬之, L'Arc~en~Ciel , Luna Sea, Chage and Aska 等等等...
使左好多錢.....

人愈大就冇乜錢洗... 所以有時會幫襯一d 日版唔寫得買, 而有港版的日本cd.
就好似佢 XDDD

槙原好野黎不過唔自愛
陸奧 貴志 08:29 PM 03-21-12
http://www.yomiuri.co.jp/entertainme...OYT1T00330.htm

恭喜(?)
Terrier 10:41 PM 03-21-12
尋日行一轉,見いきものがかり 台版竟然有2CD VER
仲要跟日版盒....

好在之前未買港版1CD VER
SONY HK
Squaresoft 08:35 AM 03-26-12
作者: 陸奧 貴志:
槙原好野黎不過唔自愛
出事前的Pharmacy 超正!!!

作者: Terrier:
尋日行一轉,見いきものがかり 台版竟然有2CD VER
仲要跟日版盒....

好在之前未買港版1CD VER
SONY HK
港版今次得果快字.
W!LL 09:36 PM 04-18-12
mr. children新BD, 3A Single都返左貨
Squaresoft 10:49 PM 04-18-12
信和其實星期一已返左. AMAZON貨我今日先收到.... ^^

Squaresoft 10:49 PM 04-20-12
Mr Children Sense in the Field
真係好大雨, 但氣氛真很好. 一出 Tomorrow Never Knows intro 就起哄 XD

櫻井san真的很有心, 最很的endroll很感動, 宫城很多人都流淚~~~
陸奧 貴志 08:52 PM 06-07-12
http://www.sponichi.co.jp/entertainm...003418640.html

生物拮拮你
W!LL 01:44 AM 06-08-12
安全地帶終於有第一張blu-ray演唱會
Sito 11:10 PM 06-11-12
http://www.youtube.com/watch?v=6o4QmEH8iis

近期幾注目的新人,家入レオ
xxxxxx 10:02 PM 06-12-12
作者: Sito:
http://www.youtube.com/watch?v=6o4QmEH8iis

近期幾注目的新人,家入レオ

我都係wor

其實debut 已經有聽過 (無睇日劇已知)
第一隻好似正d

最哀樣子麻麻
Sito 04:46 PM 06-13-12
作者: xxxxxx:

我都係wor

其實debut 已經有聽過 (無睇日劇已知)
第一隻好似正d

最哀樣子麻麻
佢個樣好似鹿咁,不過sell實力無乜所謂啦
xxxxxx 05:48 PM 06-13-12
作者: Sito:
佢個樣好似鹿咁,不過sell實力無乜所謂啦
唔唔

另1
最近我新留意既artist
FLiP
http://www.flip-4.com/
White Ash
http://whiteash.jp/
不過大家應該唔o岩聽

另2
School Food Punishment 解散鳥
真係好可惜
http://sfp-info.in-the-future.com/ht...om_/Blank.html
C.Ryo 11:08 PM 06-19-12
東京事変最後之live, 源於武道館亦終於武道館,佢地最精彩亦係最後一次公演,以後又要睇番林樆姐單飛鳥
westpat 10:44 AM 07-12-12
amazon好似冇cut order(concert DVD同新single)吧
隻game話要千幾係講緊隻CD?
Squaresoft 09:29 AM 07-17-12
Jason Mraz @ ap bank fes~ !!

希望今次出br. !

ヨコ男 10:42 AM 07-23-12
家入リオ d pv次次都好大風
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後

返回主題版面