Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-04-20, 03:17 PM   #76
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Pattinson 被傳中咗武肺,製作停擺。

此篇文章於 09-04-20 03:22 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 02:47 AM   #77
肉羊哩咖
griffin611

一個唔覺意,原來 Dune 個新期,撞正 Batman 個期,睇嚟呢套都要延期。

舊 01-07-21, 12:53 AM   #78
肉羊哩咖
griffin611

DC Film CEO 近日有個訪問,講會有兩個 Batman 時空會同時開動,一個係 Robert Pattinson 呢一部,另一部係會由 Michael Keaton 有份參演嘅。
https://www.nytimes.com/2020/12/27/b...es-movies.html

此篇文章於 01-07-21 03:50 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-25-21, 10:46 PM   #79
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
HBO出Gotham City Police Department連接新Batman

https://www.cbr.com/how-batman-movie...bo-max-series/
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 08:41 AM   #80
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
舊料....Del...

此篇文章於 08-14-21 08:48 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 06:16 AM   #81
肉羊哩咖
griffin611

DC Fandom Online 2021,正式予告:

好黑吓噃~

2022 年3 月 4號上

舊 10-17-21, 09:20 AM   #82
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
字幕

蝙:我要過M_RVEL

https://www.youtube.com/watch?v=cDusDyLvtss

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-17-21 09:25 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 10:24 AM   #83
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
遲D Batman都變全黑, 得眼白睇到
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 11:08 AM   #84
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
啲動作戲鏡頭擺位同色調都好重諾蘭feel,係咪致敬致到過咗火

仲有⋯⋯開拍時說好的走偵探路線呢⋯⋯?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-21, 02:45 PM   #85
肉羊哩咖
griffin611

日版予告,多好多嘢:

舊 12-28-21, 03:47 AM   #86
肉羊哩咖
griffin611

又有新予告:

舊 12-28-21, 10:09 AM   #87
Heaven
Game Master

WarnerMedia CEO Jason Kilar has reconfirmed that The Batman will arrive on HBO Max for all subscribers on April 19, 2022 - 46 days after it arrives exclusively in theaters.
https://www.ign.com/articles/the-bat...eo-jason-kilar

睇電影梗係去戲院
舊 12-28-21, 12:04 PM   #88
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
見插你兩鑊同步變成真係插佢兩鑊仲敢同步咩
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-21, 02:48 PM   #89
肉羊哩咖
griffin611

咁講喇,舊年 WB 就單方面話全部 2021 年嘅電影都會同 HBO Max 同日上,只限一年;所以 Resurrection 係最後㗎啦。(語帶雙關)

舊 01-19-22, 11:20 PM   #90
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-22, 03:54 PM   #91
Heaven
Game Master

Robert Pattinson 主演 DC 英雄大片《蝙蝠俠 The Batman》電影片長公開
將成為「蝙蝠俠」個人電影最長紀錄。
https://hypebeast.com/zh/2022/1/the-...h-credits-info

167分鐘,好長
舊 01-24-22, 11:30 AM   #92
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
Robert Pattinson 主演 DC 英雄大片《蝙蝠俠 The Batman》電影片長公開
將成為「蝙蝠俠」個人電影最長紀錄。
https://hypebeast.com/zh/2022/1/the-...h-credits-info

167分鐘,好長
不過我記得諾蘭果幾套都唔短?

舊 01-24-22, 11:46 AM   #93
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: wing 查看文章
不過我記得諾蘭果幾套都唔短?
其實THE DARK KNIGHT RISES都165 MINS架~

舊 01-26-22, 02:41 AM   #94
肉羊哩咖
griffin611

兩分鐘《葬禮》片段流出

舊 01-26-22, 09:34 AM   #95
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
DC電影好似搞到好立立亂, 本身我鍾意batman, 但對呢套都冇乜期望

舊 03-02-22, 05:21 AM   #96
肉羊哩咖
griffin611

影評已出,讚多彈少。星期六睇,成三粒鐘,之後再講。

舊 03-03-22, 04:15 PM   #97
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今日,《蝙蝠俠》原定喺香港上映。
今日,係我等咗超過一年嘅日子。
今日,我只可以上YouTube睇鬼佬嘅影評。
今日,我XYZ你哋班垃圾清零廢柴官員!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-22, 05:05 PM   #98
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
根據以往經驗,就算戲院開返,都係播舊片。
要等一段時間穩定返先有新戲上。

舊 03-04-22, 04:35 PM   #99
Heaven
Game Master

‘The Batman’ Wings In With $5.3M From Early Overseas Play; Sets Warner Bros Pandemic Records
https://deadline.com/2022/03/the-bat...dc-1234969771/

睇黎反應幾好, 暫時都叫有票房有口碑
舊 03-06-22, 07:53 AM   #100
肉羊哩咖
griffin611

恐懼同犯錯

總結,好。

好:氣氛一流,攝影燈光配樂上乘,Robert Patterson 演出出式,配角都好好。只係 Alfred 唔夠喉。動作中以飛車嗰場最正。

唔係噉好:故仔拖,中段嗌悶,最後尾半粒鐘無必要咁拖,老梗到啲迷老早它估晒。而其中兩位反派幾貨不對版。

一半半:作為爆谷片,娛樂性欠奉,作為驚慄片就幾一般;動作大部份係陪襯,對故仔幫助有限;呢度 Bruce 只係閒角,Batman 先至係主角;角式衝突好豐富,但唔知點解睇得難以投入。有啲唔慣 Batman 同班差佬一齊出出入入咁啫。

導演話續集想玩冰凍人,而據聞除咗 HBO Max 會有講 GCPD 嘅外傳之外,好似想玩埋企鵝同 Arkham Asylum

此篇文章於 03-06-22 09:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
<<收>>Tales of Xillia TOX/或守インストール店特cd/P&D餅卡<賣>BLAZBLUE CS日限<換>春遊祭明信片 9844 買賣專區 4 08-19-14 03:46 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 07:29 PM

手機版 | APP版