Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-06, 04:46 PM   #76
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: D-Joe 查看文章
え?
好似真係堅料....

舊 12-28-06, 04:49 PM   #77
男
God of Gamer
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
劇場版
應該好過做tv

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 05:32 PM   #78
石主乙個
Crazy Gamer

劇場版的確比較令人有信心....起碼在畫質上是如此

舊 12-28-06, 05:46 PM   #79
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
俾o左coyotte同雙戀2間公司做...
真係唔敢抱有期望
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 10:52 PM   #80
FEMC IIII
Insane Gamer
/人◕‿‿◕人\

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagedelweiss39
劇場版...頂多得百幾分鐘...講得d乜...?
FEMC IIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 12:41 AM   #81
想不到
Senior Gamer
翠星教教徙

註冊日期: Nov 2006
奈須d故仔剩可以用文字黎表達
要影像化點都冇信心
想不到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 12:49 AM   #82
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
算把啦
如果夠錢燒動作場面都或者合到格卦...

舊 12-29-06, 02:22 AM   #83
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
MOON PHASE追記
引用:
■[アニメ]奈須きのこ原作「空の境界」映画化決定!公式サイトオープン!トレイラー公開!
テレビじゃなくて映画だった!!しかし、テレビやOVAより無謀なのでは…。アニメーション制作はufotable、製作はアニプレックス。コミックマーケット71のアニプレックスブースにて、映画化記念大型ショッパーを限定配布

追記. 作品構成は単発ではなく、全?部作と言う形式で順次発表されるらしいです

舊 12-30-06, 03:20 AM   #84
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
映畫化
地雷率99%吧
鐵定可以叫寢之境界

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 03:21 AM   #85
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 男 查看文章
劇場版
應該好過做tv
一樣很慘吧,OVA還比較好

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-30-06, 11:38 AM   #86
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: FEMC IIII 查看文章
劇場版...頂多得百幾分鐘...講得d乜...?
百幾分鐘 講入面一個故事就差唔多.....
而且d對話極長
唔講晒 又唔掂
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 12:00 PM   #87
雪代緣
Crazy Gamer

PSN  IDyukishi
引用:
作者: izumo 查看文章
百幾分鐘 講入面一個故事就差唔多.....
而且d對話極長
唔講晒 又唔掂
好可能只係學隻drama咁, 講左俯瞰風景就算
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 01:22 PM   #88
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 雪代緣 查看文章
好可能只係學隻drama咁, 講左俯瞰風景就算
然後觀眾都未睇到戰鬥場面之前已經寢落
可口可樂可口可樂

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-30-06, 01:51 PM   #89
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
個pv完全無料到...

估唔到佢真係動畫化, 相信會係另一套fake sn
我估佢會唔會講最後一個故事(唔記得個名,講黑桐冇左隻眼個個)就算呢...
定係會講一開始到式想殺黑桐個時就完?

好想睇"矛盾螺絲"的動畫版
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 02:45 PM   #90
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
想問下lee本小說有無中文版ga?
如果有,邊到會有得買啊?
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 02:49 PM   #91
石主乙個
Crazy Gamer

>想問下lee本小說有無中文版ga?

http://www.jack.com.tw/good.php?action=view&goodid=111
http://www.jack.com.tw/good.php?action=view&goodid=110

漫畫鋪有得買

此篇文章於 12-30-06 02:54 PM 被 石主乙個 編輯。
石主乙個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 02:57 PM   #92
石主乙個
Crazy Gamer

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
個pv完全無料到...

我估佢會唔會講最後一個故事(唔記得個名,講黑桐冇左隻眼個個)就算呢...

可能係殺人考察(前)-->矛盾螺旋

舊 12-30-06, 04:08 PM   #93
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: R222 查看文章
>想問下lee本小說有無中文版ga?

http://www.jack.com.tw/good.php?action=view&goodid=111
http://www.jack.com.tw/good.php?action=view&goodid=110

漫畫鋪有得買
thx~一陣出去睇下先
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 04:28 PM   #94
雪代緣
Crazy Gamer

PSN  IDyukishi
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
個pv完全無料到...

最後一個故事, 就是"殺人考察"
(最後得幾版紙的"空之境界"不算吧 )
呢個故事如冇哂之前的伏筆, 其實好難獨立成一個完整的單元

矛盾螺旋...的確呢一PART動畫化的話會是最少冷場~
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 07:14 PM   #95
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 雪代緣 查看文章
最後一個故事, 就是"殺人考察"
(最後得幾版紙的"空之境界"不算吧 )
呢個故事如冇哂之前的伏筆, 其實好難獨立成一個完整的單元

矛盾螺旋...的確呢一PART動畫化的話會是最少冷場~
痛覺殘留,矛盾螺旋,殺人考察.

動作場面係得呢幾章有.

主力應該係矛盾螺旋.

但係佢會唔會唔玩改編,直接寫新故事呢???
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 10:57 PM   #96
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
痛覺殘留,矛盾螺旋,殺人考察.
動作場面係得呢幾章有.
主力應該係矛盾螺旋.
但係佢會唔會唔玩改編,直接寫新故事呢???
又搞同人誌?
唔好啦掛.......偽月譚已經夠晒
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-06, 12:24 AM   #97
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: relight 查看文章
空境上期都幾好....但一到左打荒野開始就冇咁好睇...

下期我覺得完全吾掂,太多假哲學對白多到,而且黎黎去去都係講d人傻左冇左自我。

後面隻rio我完本重以為係織黎,但原來佢係吾知邊到彈出黎既純白學長,無拉拉彈個未見過既熟人出黎真係睇到owl哂頭。

都係淺上果段最好睇,希望動畫化果段啦。
好同意呀!握手!
我都覺得上期好睇,尤其係變態女淺上個PART同解螺旋樓的謎真係一絕!
下集打個老野同埋講食的根源就麻麻地,無哂D刺激同緊張感~
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-06, 12:31 AM   #98
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: supermanlady 查看文章
俾o左coyotte同雙戀2間公司做...
真係唔敢抱有期望
唔....唔可以咁講~
個間公司作畫水準好高,亦保持到,COYOTEE同雙戀2佢地D開頭中間麻麻,但到最後結尾個表現都幾好呀~睇到我入心入肺,一個家族(雖然之前好頹).一個講3人愛(都係之前頹),雙戀男主角個個心靈個幾版其實真係好正架,搞到你好似玩緊AVGGAME咁,空境有機會以同樣形式.
另外,空境好似話以劇場版形式製作,長度唔長應可以做得唔錯.
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-06, 01:21 AM   #99
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
淺上滕乃

P.S. 究竟 霧絵 係 巫条 定係 巫淨 耶?

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-07, 05:32 PM   #100
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
究竟個形式係點??
好似hellsing漫畫版既動畫版咁?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] MAGES.「STEINS;GATE 0(シュタインズ・ゲート)」アニメ化決定 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 711 03-11-21 08:33 PM
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM
空の境界 the Garden of sinners 全画集+未来福音 extra chorus h0104788 買賣專區 3 10-26-13 01:06 AM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版